Speltips: Hur hanterar tysken favoritskapet?

Bordtennis14aug

God kväll,

Högoddsarna träffar bra för tillfället. Kan också bero på att jag har vågat fyra av fler sådana under den sista tiden. Jag har troligvis varit lite väl rädd för variansen som högre odds innebär även om jag privat har klickat ett antal med dugligt resultat. Förhoppningsvis blir det mer av den varan framöver när värdet finns.

Imorgon är det spel i Ochsenhausen som vanligt men förutom det så startar även Bulgaria Open. Jag kommer fokusera mer på den tävlingen när tisdagens spel i Ochsenhausen är avslutat. Det blir helt enkelt för mycket att hålla koll på samtidigt för mig annars.

__

Challenger Ochsenhausen

Valerij Rakov vs Jens Schabacker

Spel: Jens Schabacker -1.5 @ 1.80

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 09:00

Jens, Jens och åter Jens. Tysken figuerade flitigt under dagens spel och jag väljer återigen att ge honom chansen.

Båda spelarna står faktiskt på 1-4 inför morgondagens spel och så långt känns det ju ganska öppet. Jag tycker dock det skiljer mycket i mentalitet hos spelarna. Schabacker har kämpat febrilt under hela dagen trots förlust efter förlust. Till slut kom segern i sista matchen mot David och detta kan han säkert ta med sig in till morgondagens match.

För Rakovs del så ser det lite annorlunda ut. Han klagar hejvilt när det går sämre och förlorar extremt mycket bollar på just detta. Det kan tyckas lite märkligt och ibland känns det som att ukrainaren tror att han är bättre än vad han egentligen är. Nu ska jag inte trampa ner honom fullständigt då han faktiskt slog Majoros i tre raska under de tidiga timmarna idag. Den matchen tar jag dock inte med i beräkningarna här då det var en total floppmatch från belgarens sida och inget som Rakov kan ta åt sig äran för.

Trots Rakov seger idag så är det inte många matcher han får med sig i Ochsenhausen. Han tillhör bottenskiktet och det måste vara oerhört frustrerande att förlora ca 90% av matcherna här. Grejen är den att Rakov vinner nästan fler matcher mot favoriter än vad han gör mot motståndare där han bör ha en bättre chans. Han får en väldig press på sina axlar och vill det sig inte i de lägena är han en svag favorit.

Inför morgondagens match väljer jag att trycka på tre saker återigen.

  1. Båda spelarna har en liten chans på slutspel. Tyskens chanser ska dock vara klart bättre då han möter Rakov och Benes där han står som favorit i båda. Den lilla chansen kan också vara det som gör att han vinner bollarna när det drar ihop sig.
  2. Schabacker har spelat upp sig under dagen och vissat en god vilja trots alla förlust. För Rakovs del började det istället bra för att sedan gå utför. Dessa olika utvecklingar bör tala till tyskens fördel.
  3. Schabacker varierar tempo och skruv väldigt bra. Rakov blir ofta stressad när bollarna kommer i olika hastighet och skruv och han blir antingen för passiv eller dundrar på för kung och fosterland. Detta kommer enligt mig bli en av de avgörande faktorerna imorgon.

Som oddsen indikerar så är Schabacker den bättre spelaren av de två i denna matchen. Han har ett större register överlag och kommer han inte in i Rakovs tempo så får han en ganska behaglig resa. Detta spel kan spelas ner till 1.72 utan problem. Det är alltså inget tokvärde i detta spelet men värdet finns där.

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt