Speltips: Qatar Open - Final

Tjena,

Igår släppte handbromsen och vi hade en riktig håll käften-dag. Hugo Calderano blev gårdagens namn då han inbringade dryga 15 units till oss. Det säger ganska mycket då dagen som helhet slutade på +17.6 unit. Vi fick även in en 5.50 oddsare i U21-EM då ryssarna Chernov/Abusev besegrade Kozul/Jorgic i tre raka set.

Det känns lite dystert under denna söndagen då vi nu ska avsluta två tävlingar under samma dag. Det känns som att jag äntligen har hittat gnistan i det internationella spelet igen och det har varit kul med ett par dagar till. Imorgon blir det istället back to Ochsenhausen.

-----------------------------------------

Qatar Open - Final

Fan Zhendong vs Hugo Calderano

Spel: Fan Zhendong -2.5 @ 1.50

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 15:00

Idag ska den första tävlingen i 2018 Seamaster World Tour Platinum avgöras. Vem tar hem prissumman på $28.000? Fan Zhendong är givetvis storfavorit inför denna matchen och Hugo Calderano måste åstadkomma något extraordinärt om han ska lyckas vinna denna matchen.

Fan Zhendong är för tillfället på plats två i världen och vid vinst här så är det nog inte omöjligt att han tar över förstaplatsen vid nästa månads ranking. I mina papper har Fan Zhendong aldrig varit etta i världen, vilket för mig känns konstigt (?), och jag tror han är extremt sporrad över att ta över tronen som nummer ett.

Roboten

Bara att att se Fan Zhendong lår så blir de flesta spelare skräckslagna. Att han fortsatt bara är 21 år gammal och har byggt upp den fysiken gör att vi kan räkna med honom i flera år framåt. Det känns också som att Fan kommer ta över den kinesiska tronen från Ma Long om han inte redan har gjort det?

Att se Zhendong spela liknar faktiskt en robot som bara gör det den ska göra mest hela tiden. Det är inte ofta det blir tekniska fel och coachen behöver laga något i spelet. Flera spelare har varit i ganska ledningar i seten mot honom men då han bara maler så kan ett par bollars försprång ätas upp på ett par minuter.

Skrällen

Hugo, Hugo, Hugo. Superlativen räcker knappt till denna 22-årige brasse. Han har bland annat slagit världsettan och en up and coming kines på vägen till denna finalen. Det finns en gnista hos Hugo som jag senast såg i Rio 2016 då han blev Hugo med hela Brasiliens folk.

Vad har då utmärkt Hugo spel i denna turnering? Framförallt är det att han varit med från bollen ett. Han har tagit första set och sedan i lugn och ro kunnat bygga spelet från det. Motståndarna har då blivit stressade och inte hittat sitt spel. Frågan är hur Hugo hade reagerat i ett underläge? Kikar vi på historiken så är Hugo klart sämre och blir till en av de mer stressade spelarna i dessa lägen. Jag minns matchen mot Liam Pitchford i World Cup då engelsmannen fick den bättre starten. Den matchen gick också otroligt snabbt då Hugo blev stressad efter att ha förlorat första set.

Historik

Spelarna möttes så sent som den 20 januari i World Tour tävlingen i Hungarian Open. Den gången var det i semifinal det gällde. Fan Zhendong vann den gången första set och matchen ganska behagligt med 4-1. Ser man till Zhendongs siffror i denna tävlingen så har han tappat ett set i varje match. I grund och botten har det byggt på en del slarv som jag inte är van vid från kinesens sida. Nu är det final och då kommer varenda slarvfel vara borta.

Hugo har startat denna säsongen på ett väldigt fint sätt. Det blir ofta en publikvänlig bordtennis när brassen är i hagen och i dagens match kommer detta tala emot honom. Fan Zhendong är ett par klasser bättre i det öppna spelet och då jag tror att matchen kommer präglas av långa dueller som kommer troligtvis Hugo hamna en bit bak i hagen.

Slutresultat

Fan Zhendong kommer kriga från första boll här för att inte ge Hugo någon som helst förhoppning i denna matchen. Då jag tror första set blir helt avgörande så känns 1.50 på kinesen som ett fullt dugligt spel. Kikar vi på första set marknaden så erbjuds vi runt 1.30 på Kinesen där vilket gör att 1.50 på -2.5 känns bra.

Kineserna har givetvis studerat Hugo efter gårdagens förlust och med en seger i ryggen från tidigare möte i år så kommer Fan mala ner vår favorit, Hugo, från första boll här.

Jag var från början inne på överspelet i denna matchen men då jag tror att det kan rinna iväg i denna matchen så känns -2.5 som det bättre spelet här.

--------------------------------------

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt