Speltips: Analys World Cup - Lag

Tjena,

Idag är det dags för World Cup igen. Det spelas i år i London, i Chopper Box Arena, mellan den 22-25 februari.

Kina är som vanligt stora favoriter och kommer med ett starkt lag även i år. De är också regerande mästare och har vunnit de senaste sex gångerna.

Senaste lagtävlingen i World Cup spelades 2015 i Dubai. Den stora skrällen den gången var Österrike som slutade tvåa. Något som blir svårt denna gången då de inte ens deltar.

Tyskland som har en världsetta i sitt lag kändes på förhand som den verkliga utmanaren till Kina. Nu lämnar man Timo Boll hemma och det beror troligtvis på ett hårt schema eller en skada. Det visar också på att World Cup kanske inte är högst prioriterat bland spelarna utan man kanske istället laddar för Lag-VM som går i Halmstad under maj månad.

Istället för Tyskland så blir nog Japan den största utmanaren. Med Koki Niwa och Harimoto i laget så kan man kanske störa Kina en aning. Det är lite synd att man inte har något trea som riktigt kan hota och det kommer Japan falla med under hela turneringen.

-

Ska vi kika på Sveriges chanser så är väl de ganska små. Jag smyghoppades på en bronspeng men då det igår blev klart att Mattias Karlsson tvingas lämna återbud pga en fotskada så är chanserna minimala. Karlsson/Karlsson är ju ett av världens bästa dubbelpar men nu får man istället ett klart sämre läge där. Det är ändå ett småspännande lag på papperet och jag hoppas att Kristian Karlsson och Anton Källberg kan leverera lika bra som det gör i klubblaget hemma i Tyskland.

I övrigt ser jag Sydkorea som en liten "outsider". De har ett väldigt jämnt lag och har alla en bra dag kan de bli en obehaglig överraskning mot de flesta lag men mot Kina finns inget att göra.

Kikar vi på grupperna så har Sverige fått en riktig madrömslottning.

Grupp A
Kina, Sverige, Frankrike

Grupp B
Japan, England, Egypten

Grupp C
Tyskland, Korea, Australien

Grupp D
Hong Kong, Brasilien, USA

Jag tror att Kina och Sverige går vidare från Grupp A då Gauzy tvingats lämna återbud för Frankrike. Det bästa med att få Kina i samma grupp är att man inte kan få dem igen förrän i en eventuell final.

I Grupp B vinner Japan och får med sig England som tvåa.

I Grupp C sticker jag ut hakan och tror att Korea vinner före Tyskland.

I Grupp D vinner Hong Kong och tar med sig Brasilien till slutspel.

-

En rolig grej är att matcherna kommer att inledas med dubbelspel. Något som också förmodas användas under nästa OS. De som spelar dubbelmatchen kommer inte att kunna spela den första singelmatchen därefter.

Speltips kommer dyka upp under tävlingens gång.

---------------------------------

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt