David - tabletennisbets blogg

Speltips: Fokus på material

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Tjena,

 

Jag har faktiskt inte sett en enda boll bordtennis idag. Inte i Ochsenhausen då. Jag kikade nyss lite bordtennis från Champions League som pågår samtidigt som fotbollens motsvarighet. Trots att tiden inte räckte till idag så klarade sig ändå dagens bloggspel utan injobb från min sida. Josip Huzjak vann med 3-1 över Gaston Alto. Jag hade på livescoren till och från och hade faktiskt räknat ut spelet i 3:e set då Huzjak låg risigt till. Han verkade dock klara sig från ett psykiskt sönderfall och reda ut den knipan.

Som jag skrev redan igår så är det en väldans massa bordtennis denna vecka. Förutom spel i Ochsenhausen så spelas det internationellt i Spanien och nu i dagarna så ska en ny omgång av Champions League avgöras. Skoj!

--------------------------------------

Challenger Ochsenhausen

Carlos Arcila vs Gaston Alto

Spel: Carlos Arcila @ 2.10

Stake: 7/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 11:50

 

Carlos Arcila är tillbaka i Ochsenhauen och har faktiskt redan gjort en Chally denna veckan. De flesta spelarna brukar prestera bättre i den andra så det blir lite upp till bevis för Carlos som inledde dagens spel en aning trevande. I veckans första Chally gick det dock riktigt bra. Han tog sig lite oväntat till slutspel där han fick ge sig i en tuff match mot Gavlas med 1-3. Jag tycker ändå det bådar gott att Arcila har så många matcher innanför västen.

Under dagens spel så har han haft det en aning tuffare. Han fick stryk mot Petr David med 0-3. Den matchen är inte mycket att säga om då David har stenkoll på Arcilas spelstil. Han fick också stryk mot Happek som verkar ha lärt sig honom efter matchen för ett par dagar sedan. Arcilas vinst kom mot Joffre och var stensäker. Arcila på 1-2 inför andra dagen.

Gaston Alto fick ni ett par rader om redan igår. En äldre sydamerikan som kanske har sett sina bättre dagar. Han har en lite märklig teknik som ibland stjälper honom men även motståndarna. Han fick stryk mot Huzjak idag men vann annars sina två andra matcher. Han står alltså på 2-1 inför morgondagens spel.

Jag väljer att lyfta liknande grejer som i matchen mot Huzjak idag. Arcila är en riktigt materialspelare och har man inte tidigare mött honom så blir det oftast en liten chock. Även om Alto tycks ha någorlunda koll på material så ser jag inte honom som någon favorit i denna matchen.

Arcila bygger upp sitt spel med en väldigt fin serve som han vinner mycket poäng på. Dessvärre har han nog högst felprocent av alla i hela världen där och ger därför bort en del poäng direkt på serven. Utöver det så har han något form av antigummi som vänder skruven för motståndaren och gör det väldigt svårspelat. Även om Alto är erfaren så är dessa spelare inte något man stöter på allt för ofta inom bordtennisens värld.

Jag ger Arcila minst 50% att vinna denna matchen, troligen mer. Kan han bara hålla ner felprocenten något så ska Alto få det riktigt tufft i denna matchen.

---------------------------------

@ tabletennisbet

David - tabletennisbets blogg

David - tabletennisbet

David, som huserar under namnet tabletennisbet, brinner för sporten som många andra ser som en källarsport. Han jobbar in spelen tillsammans med sin hund som skäller in spelen åt honom. David har fört en relativ anonym tillvaro men vill nu ut i offentligheten för att sprida sin kunskap och få fram bordtennisen i rampljuset. Det är inte alltid lätt att få fram statistik från bordtennis vilket gör att David har byggt upp ett stort kontaktnät och tillbringar alldeles för många timmar framför sina datorskärmar.

Sveriges bästa

Kända profiler