Speltips: Sista kvalrundan

Tjena!

Idag går vi in på den näst sista månaden för i år. Året som helhet har hittills varit över alla förväntningar och jag inser att svackan återigen är och lurar runt hörnet. De sista två månaderna känns som rätt lugna när jag kikar på programmet framöver. Jag har dock sagt liknande saker flera gånger tidigare och inte hållit det. Planen är iallafall att kurvan ska visa stadigt uppåt även om vi inte kan förvänta oss liknande fart som de två sista månaderna.

------------------------------------

Belgium Open - Kval

Diogo Carvalho vs Lionel Weber

Spel: Carvalho -1.5 @ 1.72

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 20:00

Gårdagens spel hittade hem trots en riktigt dålig start i matchen. Jag har en känsla av att vi kan få se något liknande idag. Båda spelarna har gått igenom ett gruppspel utan förluster för att nu kriga om en plats i huvudturneringen. Generellt känns ju kvalet rätt risigt här i Belgien och det finns läge för flera spelare som vanligtvis inte kvalar in, istället gör det här. Nu är väl just denna matchen ingen som kvalar in där då både Carvalho och Weber är två spelare som har lite högre drömmar än så.

Carvalho är placerad ovanför 200-strecket i världen vilket enligt mig känns väldigt skevt. Det kanske dock inte är så konstigt då han först under 2017 börjat prestera och gjort sig känd för gemene man. Internationellt har han inte fått många chanser heller då det portugisiska landslaget håller hög klass samtidigt som Carvalho är en nivå under dem. Det är i klubblaget han verkligen har slagit igenom i år. Han spelar för portugisiska klubblaget Sporting som i år har valt att satsa rejält då man även har Champions League på agendan. Där har Carvalho placerats som tredjegubbe utan några större förhoppningar att ta matcher. Då man har Monteiro och Aruna framför så är det framförallt där man har tänkt att ta matcher. Carvalho har dock skrällt rejält i Champions League. I första matchen besegrade han Pontoise tredjegubbe Stoyanov med 3-2. För att inte visa på att det var någon engångsgrej så besegrade han också Daniel Gorak med 3-2 i andra matchen. Två motståndare med enormt med rutin vilket gör segrarna ännu större. I den tredje CL-matchen i år fick han stryk mot Samsonov med 1-3. Inget att skämmas över där inte.

Lionel Weber har jag inte fullt lika bra koll på som Carvalho. Han är 21 år gammal och spelar för Schweiz. Inget land man kännetecknar med bordtennis direkt. Weber är en lite smålurig spelare som emellanåt hänger med ganska bra mot bättre spelare. Han tar dock inga segrar mot bättre spelare och måste upp ett par nivåer till för att ta det steget. Han har tävlat väldigt lite under 2017 och det är en sak som alltid gör mig väldigt tveksam på form och tävlingsvana. Att spela tävlingar på lägre nivå mot att komma hit är en väsentlig skillnad.

Efter Carvalhos fina säsong så måste jag välja att lita på honom här. Han har gång efter annan visat att han håller en klart högre nivå än Weber och ska han ta fart mot landslag och dylikt är det nu på tiden att han gör ett bättre resultat internationellt.

------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt