Speltips: Två rutinerade herrar

Tjena,

Gårdagens rekar var inte någon munter läsning i efterhand. Jag trodde Boll skulle mangla ner kinesen mycket enklare än vad som blev fallet. Xue bjöd dock på riktigt bra motstånd och linan som Boll behövde täcka var aldrig riktigt nära. Mer om Boll i reken nedan.

I dagens andra match så trodde jag Yoshimura skulle visa vem som är äldst. Harimoto fortsätter dock krossa de japanska stjärnorna. Det känns ärligt talat väldigt märkligt att han i princip slår varenda japan. Men jag ska inte gå vidare in på några konspirationsterorier här.

Annars så var det väldigt jämna och välspelade matcher överlag igår. Lin från Taiwan fortsätter att imponera och han lär ta ett rejält steg på rankingen efter dessa tävlingar. Det är även kul att Calderano verkar ha hitta "Rio-formen" igen efter problem med skador.

------------------------------------------------------

CZECH OPEN // HERRSINGEL // KVARTSFINAL

Timo Boll vs Pär Gerell

Spel: Över 94.5 @ 1.83

Stake: 7/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 11:20

Timo Boll var ju involverad i gårdagens rek så därför blir raderna om matchen lite kortare idag. Timo behöver ett bra resultat här i Tjeckien för att redan nu säkra en plats i World Tour Grand Finals som spelas i slutet av året. Han var dock ytterst nära att få lämna redan igår. Han var under 1-3 mot Xue och var i det läget i rejäl brygga. Men som så många gånger förr så kunde han lösa problemet och det var en rejäl drös med rutin som till sist avgjorde mötet.

Boll har haft problem med skador i perioder och det är alltid svårt att exakt veta hur det är med den nu gamle mannen. För ett tag sedan hade han stora problem med sin nacke och jag minns att han fick ta flera skadeavbrott under matcherna för att korrigera den. När vi nu kommit en bit på vägen i tävlingen så kanske den inte alltför unga kroppen börjar ge sig till känna?

Pär Gerell har funnits med i det svenska landslaget i väldigt många år nu. Han är en stabil spelare som vet sina styrkor. I klubblaget Chartres har han varit deras ryggrad under en längre tid då man byggt laget kring honom. Det har inneburit flera titlar och senaste säsongen tog man guldet i Franska Pro A.

Gerell har faktiskt gjort det väldigt bra här i Tjeckien. I första omgången slog han dansken Groth som är 36:a i världen. En riktigt stark seger för Gerell där. I gårdagens match hade han en ganska gynnsam lottning sett ur Gerells perspektiv. Han har bra statistik mot deff och tog också chansen. Efter en riktig batalj så lyckades han vinna med 12:10 i avgörande set mot Filus.

En Boll som såg lite sådär ut mot en Gerell som strålar av spelglädje. Kikar vi på inbördes så är det dock inte lika glädjande siffror för Gerell. Boll har då 4-0 i inbördes men då tre av matcherna är mer än fyra år gammal så ska vi inte grotta ner oss allt för mycket i dem. Under EM förra året så vann Boll med 4-0 och det är därför jag tror oddsen är så skeva här. En Boll i toppform på ett EM jämfört med en Boll i Tjeckien kan vara ganska stor skillnad. De har även mötts i Champions League ett antal gånger och då har Gerell ändå varit där och huggt.

Gerell har i denna matchen sin chans genom att serva bra och vinna snabba poäng. Det är där han har sin största styrka och något han måste utnyttja här. Bolls förstaattacker måste funka felfritt annars kan denna matchen bli långt mycket jämnare än oddsen indikerar.

Även det nya multi-boll systemet talar för Gerell här. Båda spelarna har tunga sjusetare i ryggen och med det nya systemet blir det klart mindre vila. Ett flertalet spelare gör klart fler misstag nu och det gör också att matcherna blir långt mycket jämnare (se igår). Är Boll då inte med i Gerells serve så kan han vinna mycket poäng där.

Jag var först inne på +2.5 på Gerell. Men med en lina på Ö 94.5 poäng så kan det räcka med så lite som fem set här. Det gör att överspelet blir mitt val och känns mycket bra innan matchens första boll spelats.

-----------------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.