Speltips: Boll mot titeln?

Tjena,

Gårdagen tänker jag inte gå in i större detalj på då den faktiskt tärde lite på psyket. Jag spelar alltid med noll känslor men efter att i efterhand insett att jag värderade ett par av matcherna fel så blir man en smula irriterad. Det är främst kineserna som jag försökte mig på att värdera som stör mig mest. De "okända kinserna" är ute i Europa väldigt sällan och då är det oftast bäst att avstå dem.

Ni som läste ett inlägg som jag skrev för ett par veckor sedan minns att jag antydde en minskning av volym. Dessvärre har den nästan blivit högre. Efter semestern har mina värderingar känts tveksamma i många fall och det är något jag måste jobba vidare på. Jag vet i vilka oddsintervaller jag har mina styrkor eftersom jag har faktaunderlag på minst fem år tillbaka i tiden. Det gör att jag kommer försöka gå "back to basic" och göra det jag gör bäst.

I sociala medier kastas det ofta skit nuförtiden men det är inget som jag har upplevt själv. Efter att ha gått -25u igår så trodde jag faktiskt att någon skulle komma med kritik, i princip befogad sådan, men inte en jävel gjorde det. Istället så var det bara en massa pushande vilket ledde till att jag glömde förlusterna på nolltid och istället blickade framåt mot morgondagen. Tänk om hela världen hade vart uppbyggd av oss som sysslar med betting, vilken drömvärld vi hade fått då.

----------------------------------------------------

CZECH OPEN // HERRSINGEL // ÅTTONDELSFINAL

Timo Boll vs Fei Xue

Spel: Timo Boll -1.5 @ 1.57

Stake: 7/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 16:00

Timo Boll känner väl i princip alla till som vet vad bordtennis är. Han har befunnit sig i toppskicket i en herrans massa år och har en enorm jämnhet i sitt spel. Han har vunnit hela 19 titlar i World Tour sammanhang och befinner sig där med på femte plats av alla genom tiderna. Den gamle storstjärnan från Kina, Ma Lin, har totalt 20 segrar. Det säger mycket om vilken nivå Boll har hållt under sin karriär. En europe`är dock värre än Boll. Den vitryska legenden Samsonov har hela 27 titlar.

Timo Boll kämpar just nu för att ta sig till World Tour Grand Finals som hålls senare i år i Astana, Kazakstan. Han har spelat tre World Tour tävlningar i år och måste minst deltaga i fem stycken för att möta kraven för att ta sig dit. Tävlingen i Tjeckien blir hans fjärde vilket gör att han är på god väg.

Just nu är han på femte plats på listan och ett bra resultat här gör att han sannolikt kan inkassera en biljett till Grand Finals.

Han gick igår in i första omgången mot Egyptiern Omar Assar. Assar, som tidigare har spelat i Sverige under flera säsonger, såg jag som en otroligt svår öppningsmatch för Boll. Assar har slagit stora stjärnor förr och jag trodde matchen skulle bli tät och jämn siffermässigt. Av siffrorna att döma så var det dock en överkörning som bara en stjärna kan göra. Boll tillskrevs vinsten med setsiffrona 11:9,11:6,11:2,15:13. Ett otroligt styrkebesked av Boll då Assar visat väldigt fin form i början av säsongen.

Bortsett från segern över Assar så är Bolls form också väldigt bra. Han gick till final i China Open i juni månad där han fick stryk av landsmannen Ovtcharov. Han har också spelat i en asiatisk liga över sommaren vilket gör att han har varit igång en bra tag nu.

Om vi istället vänder blickarna mot dagens motståndare, Fei Xue. Jag nämnde tidigare i inlägget att dessa kinesiska spelare är väldigt svåra att värdera då de oftast befinner sig och tävlar i Asien. Så är inte riktigt fallet med Xue. Han har en världsranking, 153, och jag har sett honom tävla ett antal gånger tidigare. Då han bara är 18 år gammal så gör han också en del tävlingar på juniornivå. Det är dock en välutbilad spelare, likt alla kineser, och det är bara att låta ödet avgöra om Kina väljer att satsa på honom bland ett tusentals andra.

Xue inledde tävlingarna i Tjeckien med att deltaga i U-21 klassen. Där gick han fram till kvartsfinal där Källberg blev för svår och kunde vinna med 3-1. I herrsingel väntade ett långt kval för Xue för att kunna ta sig in i huvudturneringen. Segrarna över Prokopcov och Ionescu imponerade. I första omgången stötte han sedan på den asiatiske Kou Lei, som tävlar för Ukraina. Kou Lei har alltid gjort lite som han vill och bestämmer sig till och från för att spela bordtennis. Igår verkade han dock vilja spela med tanke på att det faktiskt gick till sju set. Kou Lei hade ledningen med 7-4 i avgörande set men den unga kinesen visade prov på starkt psyke och kunde vinna med 11-9.

Xue har alltså slagit bra spelare på vägen hit. Det är dock inte spelare i det absoluta toppskiktet som han har bjudit på. Även om Kou Lei i sina bästa stunder kan vara en sådan. Jag har svårt att se att Xue ska kunna bjuda till i denna matchen när han torskar mot spelare ett steg under Boll, så som i matchen mot Källberg. Xue har också vart igång tre dagar nu med matcher hela dagarna. Jag tror att Boll har ett rejält övertag här sett till fräschhet.

I mitt tycke ligger denna linan fel och borde vara -2.5 med ett odds runt 2.25. Boll är flera nivåer bättre än Xue under alla veckans dagar.

------------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.