Speltips: Japan visar bredd

Hej igen!

Då var dagens första dubbel i herrklassen färdigspelad. Inlägget som skickades ut blev det tyvärr inte mycket med. Bulgarerna hade ledningen i både 1:a och 2:a set och det såg stundtals mycket bra ut. Alexandrov vek dock ner sig fullständigt i vissa lägen och såg ut att inte klara pressen. Riktigt tråkigt då matchen kunde blivit klart mer sevärd än vad den nu blev.

I den andra så lyckades iallafall ungrarna Szudi/Ecseki vinna med 3-0 över det belgiska paret. Jag satt länge och velade med det spelet och i efterhand är jag såklart glad att jag valde att lita på paret.

--------------------------------------------

BULGARIA OPEN - ÅTTONDELSFINAL - HERRSINGEL

Maharu Yoshimura vs Kenji Matsudaira

Speltips: Över 103.5 @ 1.83

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 19:00

I dubbel så är vi nu framme vid semifinalerna. I Herrsingel så har vi inte kommit lika långt, åttondelsfinal. Det som är utmärkande i dessa åttondelsfinaler är att vi har japaner i 7 av 8 åttondelar (!). På damsidan är det ännu värre. Där är det bara japaner kvar (16) och även där är de framme i åttondelarna. Ligger Europa så mycket efter?

Jag väljer givetvis att fortsätta på Japan-snacket och tar mig här an ett möte mellan två landsmän. Det är alltid svårt att få fram detaljerad info om spelarna i asiatiska länder då språket är en aning svårt att tyda. På tal om annat så vore det inte dumt att försöka lära sig ett par fraser kanske?

Istället för att läsa otroliga mängder text har jag här istället försökt gå på spelstil, tidigare möten, form etc.

Det skiljer anmärkningsvärt mycket mellan spelarna om man tar ett titt på världsrankingen. Yoshimura är placerad så högt som på plats 31. Vilket betyder att han är 8:e bästa japan enligt världsrankingens siffror. För att hitta Kenji Matsudaira får vi gå så långt ner som till plats 118. Yoshimura är fyra år yngre än sin kollega som är 28 år gammal. Vad kan vi då utläsa ur dessa siffror? Jag skulle säga att framförallt visar det på en helt annan jämnhet från Yoshimura. Kollar man på enstaka resultat så kan Kenji slå liknande spelare med den skillnaden att han har svårt att styra matcher där tempot är lägre. Det antydde jag redan igår i matchen mot Olah.

I första omgången mötte Yoshimura fransmannen Angles som vi främst känner igen från Challenger Series. Yoshimura gjorde processen kort och vann med 11-7,11-9,11-8,11-9. Matsudaira fick kvala sig in i huvudturneringen. Det gjorde han utan större problem då han endast förlorade två set över tre matcher. I 1:a omgången mötte han sedan finnen Olah. Det blev en jämn match där Kenji kunde avgöra första i 7:e set.

Om vi kikar på inbördes möten så har spelarna delat på segrarna, 1-1. Mötet där Kenji vann spelades 2012 så det lägger jag ingen större vikt vid. Det mötet som jag vill kika lite extra på var mötet från förra året i Polish Open. Det mötet vann Yoshimura med 4-2. Då ledde Kenji första set med 9-6 men förlorade 9-11. Han ledde även 9-8 i 6:e set. Matchen överlag var välspelad och samtliga set var jämna. Matsudairas svaghet tycker jag ofta är i backhandspelet nära bordet. Där blir han väldigt passiv och stressad stundtals. Det är också därför han förlorar mot spelare av sämre kaliber då och då. När han möter Yoshimura verkar det dock gå bättre. Yoshimura verkar ha lite problem med serven vilket gör att Kenji kommer åt med sin forehand direkt. Yoshimura backar också ofta ut vilket gör att Kenji får tid på sig att komma runt med forehand eller backa bak och dra med den betydligt bättre backhandsläggan.

Med det sagt så tror jag att vi får se en jämn match där vi bjuds på minst sex sevärda set. Det betyder att överlinan på 103.5 känns någorlunda stabil även om Yoshimura lär stå som vinnare när matchen är över.

---------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt