Speltips: Intressant underdog i kokande hemmahall

Hej!

Gårdagens resultat var inte något att hurra för då bara 1 av 5 spel gick in. Dock skulle de båda tyngre spelen suttit då dubbelparet Shetty/Anthony hade en solklar 2-0 ledning som de sjabblade bort. Ett liknande scenario utspelade sig i Herrsingel för Kanamitsu. Allt var som upplagt för 4-0 efter att han gått upp till en stabil 2-0 ledning även han. Vi ska inte glömma att vi ofta haft med oss marginalerna i liknande tillställningar.

Finnen Olah kunde även han ha givit oss en bättre dag men även där blev det stryk med liten marginal mot Matsudaira. Det enda spelet som trillade in under gårdagen var Tazoe mot Gardos. Den sistnämnde verkar inte ha hittat formen under säsongsinledningen. Dagens fiasko blev det annars i den avslutande matchen där den unge taiwanesen var flera nummer för litet mot Ueda.

En positiv sak med spelet i Bulgarien är att omgångarna ligger väldigt utspridda och även senare på kvällen. Det gör att det finns extra timmar för analys och det hoppas jag kan löna sig idag.

---------------------------------------------------------------

BULGARIA OPEN - HERRDUBBEL - KVARTSFINALER

Anthony/Shetty(IND) vs Alexandrov/Kodjabashev(BUL)

Speltips: Alexandrov/Kodjabashev @ 4.33

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 12:40

Vi inleder dagen i Bulgarien med dubbelspel. Jag är inte likt en annan skribent på den här sidan, Cirseb, något dubbelorakel. Det intressanta med dubbel är att det ofta skräller ordentligt. Det beror på, som ni säkert vet, att dubbel skiljer sig väldigt från singel. Det blir betydligt mindre öppet spel och en större vikt läggs vid det korta spelet. Det lämpar sig främst till taktikern och funkar bäst med en vänster/höger spelare.

Anthony (WR 125) och Shetty (WR 161) har en betydligt högre världsranking än det bulgariska paret (WR352). Det har flera anledningar i sig. Både Anthony och Shetty är bättre i singel samtidigt som de tävlar mer frekvent på touren. Båda bulgarerna syns mest när det vankas tävling i Europa och då framförallt i öst.

När vi tar en titt på hur det har gått i singel för de fyra spelarna så ser vi att ingen har lyckats något vidare. Anthony och Kodjabashev åkte ut redan ur kvalspelet. Inget konstigt för Kodjabashev då han är denna matchs svagaste spelare. Dock var det inget vidare formbesked för Anthony.

Shetty åkte även han ut i kvalspelet efter en stortorsk mot svensken Ranefur i fyra raka set. Shetty som har spelat bra i indiska ligan under sommaren verkar nu ha hittat någon form av dipp i sitt spel. Alexandrov var den enda av dessa spelare som lyckades ta sig in i huvudturnering. Det var dock inte på egen kraft utan en plats i form av världland. Han imponerade dock väldigt mot den unge japanen Kanamitsu, som vi för övrigt hade spel på. Alexandrov såg riktigt fin ut i det öppna spelet och vann flera slagdueller där.

Alexandrov/Kodjabashev gick in i dubbelturneringen under gårdagen. Där lyckades de direkt med någon form av skräll då de slog ut ryssarna Burov/Skachkov i tre raka set. Anthony/Shetty i sin tur mötte turkarna Gunduz/Yigenler. I det jag trodde skulle bli en enkel match blev istället en fight hela vägen in i kaklet. Indierna kom ofta fel till bollen och såg inte alls samspelta ut.

Efter att ha grottat ner mig i resultat under morgonen så kunde jag snabbt utläsa att Alexandrov/Kodjabashev är ett riktigt duktigt dubbelpar. De har spelat jämnt mot flera bättre asiatiska par samtidigt som de har slagit dubbelpar som i singel befunnit sig runt 50-100 i världen.

Shetty har jag alltid tyckt om i dubbelspelet då han kan utnyttja alla sina spetsegenskaper. Han har dock inga jätteresultat där då han aldrig hittat någon perfekt dubbelpartner. Det visar också statistiken där man ser att Shetty bytt partner lika ofta som vi byter kallingar. Shetty har också varit igång hela sommaren, likt Anthony, vilket gör att en svacka är i antågande.

4.33 känns faktiskt alldeles för högt med dessa förutsättningar. Lägg då till att bulgarerna igår lyftes fram av en kokande (?) hall både värme- och publikmässigt. KÄMPA BULGARIEN!!!

--------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.