Speltips: Liten bombmatta i första omgången

Hej

Gårdagen var ett rejält steg i rätt riktning. Det blev till slut fem vinster och en förlust. Bloggspelet var väl ett av dem som stack ut mest. Oikawa imponerade överlag i finalen och vann i tre raka men jämna set. Det ska bli kul att ser hur han hanterar Tokic i Herrsingel under eftermiddagen.

Idag drar ju tävlingen igång på allvar då första omgången av Herrsingel ska spelas. Det finns ofta mycket intressanta matcher under de första omgångarna och jag har valt att ta upp hela fyra spel i bloggen idag.

----------------------------------------------------

BULGARIA OPEN

Koyo Kanamitsu vs Teodor Alexandrov

Spel: Koyo Kanamitsu -2.5 @ 1.50

Stake: 7/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 15:00

Koyo är en av dussintals lovande japaner här i Bulgarien. Han gick igenom kvalet hyfsat enkelt. I U21 fick han stryk av landsmannen Tsuboi med 2-3. Ett helt okej resultat att ta med sig mot den klart mer rutinerade Tsuboi. Koyo kunde knappast fått en mer gynnsam lottning här då han går mot hemmahoppet Alexandrov. Alexandrov fick en direktplats i huvudturneringen på grund av att tävlingen arrangeras i Bulgarien.

Kanamitsus världsranking skrämmer knappast någon (222) men han har gjort fina resultat överlag det sista. Jag såg honom i ett par matcher igår och jag tror verkligen att han kan bli en av japanerna som kan utmana om ett par år.

Alexandrov har inte gjort en match här hittills och det betyder att denna matchen kommer bli om möjligt ännu svårare för honom. Jag ser ingen anledning till att Kanamitsu släpper mer än ett set här.

----

Kenji Matsudaira vs Benedek Olah

Spel: Benedek Olah @ 2.87

Stake: 5/10u

Bookie: Betfair

Spelstopp: 18:40

En japan mot en finne kan väl bara sluta på ett sätt!? Det är rätt sjukt egentligen att en finne kan vara så framgånsrik när landet i sig knappt vet vad en pingisboll är.

Börjar vi att kika på världsrankingen så ser vi direkt att Olah ligger 20 platser högre än Kenji. De är i princip jämngamla och har alltså kunnat vara ute på touren lika länge.

Jag har själv gjort misstaget tidigare att tro att Kenji är klart bättre än vad han faktiskt är. Kenji förlorar ofta mot spelare runt 100-strecket och han lär inte bli en spelare bättre än runt 100-strecket själv. Olah däremot är en stabil spelare som man vet vad man får av. Han gör jobbet och är stabil. Denna matchen bör vara närmare 50/50 än vad oddsen indikerar och därför litar vi på Finland här.

----

Kenta Tazoe vs Robert Gardos

Spel: Kenta Tazoe @ 2.75

Stake: 5/10u

Bookie: Betfair

Spelstopp: 18:40

Det känns som att de yngre japanerna har tränat på bra i sommar. Många av dem ser betydligt bättre ut än tidigare. Kan också bero på att europeerna tränat riktigt dåligt över sommaren?

Det skiljer runt 50 platser på rankingen mellan dessa två. Det ska dock spela mindre roll. Tazoe har redan visat upp sig i kvalspelet här och sett fin ut. Gardos har vi inte fått se något av än, därav pluspoäng till Tazoe.

Gardos är nu 38 år och med den rutinen så ska han självklart vara favorit i dessa matcher. Något får mig dock att tveka då jag tycker att Gardos ser något mindre intresserad ut för var år som går. Tazoe däremot är i början av karriären och kan bara gå ut och köra här.

Tazoe har även slagit spelare i Gardos kaliber förr. Han slog fransmannen Tristan Flore med 4-3 i juni och därav finns kvaliten för att slå Gardos också.

----

Jin Ueda vs Te-Hao Chou

Spel: Över 93.5 @ 1.83

Stake: 5/10u

Bookie: Bet365

Spelstopp: 19:30

Rutinerad japan mot en nykomling från Taiwan kan väl bara sluta på ett sätt? Ja, att Ueda vinner denna matchen är det väl ingen tvekan om. Chou är bara 445:a i världen men det beror också på att han bara är 18 år och precis kommit ut i seniorsammanhang. Ueda däremot är topp 50 och har varit med under en längre tid.

Chou skapade dock rejäl oreda i kvalet när han slog ut en annan japan, Tsuboi. Där spelade han bestämt och utan för stor respekt. Kan han gå in till denna matchen med samma inställning så ska han ha stora chanser att minst få med sig ett set.

Ueda är en riktigt stabil spelare och ingen som ger bort set bara sådär. Det är dock fortsatt en första omgång och vi har sett betydligt större skrällar förr.

-----------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt