Speltips: Serven bidrar till seger

Hej!

Då var dagen kommen då semestertiderna var över. Jag har vart inne och pillat på ett fåtal matcher under dessa veckor med dugligt resultat. Målet till nästa sommar är dock att stänga ner helt. Jag har haft en del att ta igen de sista dagarna då det händer en del i bordtennisen även under sommarhalvåret. Spelare byter klubb, tränar olika mycket etc.

Under den sista delen av året kommer jag lägga mest kraft på blogginläggen och därav kommer volymen antagligen minska. Det är många som frågar efter motiveringar på spel och därför vill jag försöka få ut bra texter + spel framför att bara "kötta" volym. Vissa veckor kommer det såklart fler spel om värdet finns där.

Motivationen har tyvärr sinat lite efter första halvan av året. Jag är grymt nöjd med mina resultat och det verkar nästan som att det har tagit ut sin rätt. Det känns som att känslan inte riktigt är där just nu men jag hoppas givetvis att den infinner sig snarast.

----------------------------------

Bulgaria Open - Kval

Gavin Rumgay vs Oleksandr Tymofieiev

Spel: Gavin Rumgay -2.5 @ 1.53

Stake: 7/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 14:15

I denna rek kommer jag framförallt prata om Rumgays styrkor och varför jag tror på honom i denna matchen. Rumgay är född i Skottland och har väl varit deras ledande spelare så länge jag kan minnas. Han är även en fin representant för bordtennisen då han syns mycket på sociala medier. Det är en man med många järn i elden som enligt min vetskap lär ha svårt att sitta stilla. På senare år har han förknippats mycket med bordtennisens "systersport" Ping-Pong. Där har han gjort väldigt fina resultat och är en av de ledande spelarna i världen.

Rumgay är inte bara bra på spel med plastboll. Han har också fina kunskaper i badminton och golf.

Han har varit ute och tävlat i princip hela sommaren och var i förra veckan i Nigeria och spelade. Där vann han sina två första matcher med 4-0 för att därefter ta sig an den klart bättre Omar Assar. Assar blev givetvis för svår men 2-4 visar ändå på att Rumgay kan mäta sig med de bättre spelarna. 4-0 i de två första matcherna visar även det att han inte ger bort set i onödan. Han är väldigt konsekvent i sitt spel och är noga med varje slag.

Rumgays främsta färdighet är hans serve där han vinner otroligt mycket poäng. Det gör också att han kör över jämnbra motståndare som har svårt för den. Därför bygger jag mycket kring spelet runt just detta.

Tymofieiev då? Ja, ärligt talat har jag ingen dunderkoll på honom. Det är en 21-årig ukrainare som tävlar extremt lite internationellt. Det skvallrar också världrankingen om då han är på plats 696. Han vinner inte många matcher på denna nivån och är nog oftast nöjd om han får med sig ett set. Hur han ska hantera Rumgays serve och spel är för mig en gåta och jag blir oerhört chockad om vi får över fem set här. (Bäst av 7 internationellt)

Rumgay är populär var han än kommer så jag hoppas han lyckas få med sig publiken och bidrar till en skön eftermiddag.

Jag ber på förhand om ursäkt för den lite ringrostiga skriften men det kommer bli bättre över tid.

--------------------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt