Speltips: Svenskt i Ochsenhausen

Tjena,

En trist dag på alla sätt och vis. Om vi ska hitta någon ljusglimt så var det väl att de två sista spelen rättades gröna. Ska jag vara lite självkritisk också så blev det alldeles för hög volym idag. En riktigt svårläst Chally visade det sig och jag hade inte riktigt kylan i mig för att hålla mig kall. En annan vinkel som jag kom fram till idag var att den mentala biten är ibland viktigare än spelstyrkan i sig, speciellt i Challenger Series. Vissa av spelarna viker ner sig väldigt enkelt vid motgång och andra gör det även när det går bra. -12u allt som allt idag men det hade kunnat bli mycket värre än så.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Challenger Ochsenhausen

Martin Khatchanov vs Malte Möregårdh

Spel: Malte Möregårdh -1.5 @ 1.90

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 12:20

Khatchanov blev dagens stora flopp. Han underpresterade grovt i fel matcher men när han mötte Horejsi skulle han plötsligt börja spela bordtennis. Vi har alltså att göra med en spelare som gör lite som han vill verkar det som. Psyket verkar dock inte vara det bästa och det talar inte för honom inför morgondagens sista match.

Khatchanov står på 2-3 inför andra dagens spel och som det ser ut så tror jag han får det tufft att ta sig vidare. Han förstör antagligen sina chanser redan i den första matchen mot Bluhm imorgon.

Idag har han alltså blandat otroligt mycket. Allt från dunderslag med sin forehand till ballongplock långt bak i banan. I ärlighetens namn har han nog mest stått ett par meter från bordet och försökt nöta ut motståndaren. En taktik som inte funkar mot många på denna nivån.

Vårt svenska hopp här i Ochsenhausen är den äldre Möregårdh. Brorsan är en av de största talangerna och Malte har fått stå lite i skymundan. Jag har inte sett mycket av honom men han gnuggar på bra.

Han spelar ett väldigt modernt spel med en bra serve och tung förstaattack. Försvarsspelet är något han kan förbättra samt att variera fart och skruv. Det blir ibland allt eller inget och det förlorar han många bollar på i slutändan. Mot Bluhm idag visade han dock riktigt fint tålamod och gjorde rätt bedömingar mest hela tiden.

Även Malte står på 2-3 inför morgondagen. Jag tycker dock hans förutsättningar är bättre än Khatchanovs. Han möter i sin första match Sitak och där har han alla chanser i världen att vinna. Sitak har inte imponerat allt för mycket idag och segrarna har kommit mot en morgontrött Rakov samt en sengångande Khatchanov.

Nyckeln i morgondagens match tror jag kommer bli Möregårdhs tyngd i spelet. Han kommer få tillåtelse att komma på förstaattack i egen serve och kommer därigenom omgående få bak Khatchanov i banan. Han gled bak direkt mot Sitak och då har ändå Möregårdh ett klart tyngre spel än honom. Khatchanovs chans till vinst blir att vara offensiv och låta Möregårdh försvara. Eftersom vi bara fick se den Khatchanov i en match idag så låter det alldeles för osannolikt för att hända imorgon.

Jag tror starkt på Malte imorgon men väljer att hålla ner den till 5u då förutsättningarna fortsatt är lite oklara.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt