David - tabletennisbets blogg

Speltips: Vinna eller försvinna

Tjena,

 

Första dagen på länge som spelen gick dåligt. Dagen började annars bra då överspelet mellan Figel och Jouti hittade hem efter att Figel vunnit 3:e set. Sedan var det dags för ett underspel mellan Horejsi och Shetty. Horejsi vann första set och hade även setbollar fram till 2-0. När Shetty lyckades vända på det och vinna setet med 11-13 så kändes spelet rökt redan då. Det slutade senare med en femsetare som Shetty vann.

Dagens bloggspel blev inte heller det någon trevlig upplevelse. Efter att återigen ha missat två setbollar i första set så kändes det som att Horejsi gav upp matchen. Han träffade inte en enda boll rent och hade noll energi. Något som jag aldrig har upplevt med honom. Vostes spelade inte bättre än tidigare utan det var snarare Horejsi svacka som avgjorde denna matchen. 0-3 till Vostes.

 

-    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -

Challenger Ochsenhausen

Eric Jouti vs Sanil Shetty

Spel: Eric Jouti @ 2.19

Stake: 5/10U

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 08:30

 

Detta är en spännande match på förhand mellan två spelare med helt olika form. Jag väljer ändå gå på den som känns sämre för tillfället.

Eric Jouti har på senare tid i Challyn visat en ruskig utveckling. Gjorde en riktigt fin Chally i början av april. Gick då 5-2 i gruppen där motståndet var bra. Fick sedan ge sig mot Robles med 2-3 i semifinalen. I slutet på mars gick han hela vägen till final efter att också då slutat på 5-2 i gruppen. Därför blir jag ganska chockad när han visar upp dessa siffror och spel efter två dagar i denna Chally. Han står på 2-3 vilket ändå gör att han har chans på slutspel. Idag vann han 3-2 mot Figel. En spelare jag trodde han skulle tappa max ett set emot. Senare under dagen blev det förlust mot Petr David med 1-3. En spelare han har slagit flera gånger tidigare. Det känns alltså som att formen inte är där till fullo.

Sanil Shetty är den okrönte kungen hittills i denna Challyn. Han står på 5-0 efter två dagars spel. Vinsten mot Horejsi och 3-0 på Vostes imponerar mest. Han såg ju även bra ut tidigare i veckan då han gick till final i veckans första Chally.

Imorgon tror jag dock på en liten reaktion från Shetty. Han är redan klar för semifinal och psyket på honom brukar inte vara hundra. Jag tror därför det är möjligt att han kan gå 0-2 imorgon eftersom han säkert har tankarna längre fram. Även utan dessa förutsättningar hade jag nog spelat Jouti här.

Jouti har som sagt allt att spela för imorgon. Vinner han denna mot Shetty så tror jag att han har en mycket bra chans mot Vostes i en eventuellt avgörande match där. 

Jouti är stark i det öppna spelet vilket inte heller Shetty har något emot. Det kan nog bli ett par fina loop mot loop dueller här. Jag hoppas dock att Jouti kan få ner den mot Shettys backhand långt ut då han inte kommer hinna runt med sin forehand där. Isåfall kommer han få bak Shetty där han inte alls är trygg. En annan förutsättning för spelet är att Jouti försöker låsa fast Shetty i returspelet. Shetty är stark när han får komma på förstaattack men blir en helt annan spelare när han inte riktigt kommer till bollen.

Jag vill också påpeka att jag tror att Jouti är den helt klart mest tagagde spelaren vid 08.30 imorgon. Shetty kan ibland vara lite seg på morognkvisten och när han nu imorgon inte har något att spela för (förutom gruppsegern) så tror jag inte han rusar upp direkt på morgonen.

Detta spelet känns bra och vi får hoppas Jouti studsar igång direkt från start imorgon!

-    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -

@ tabletennisbet

David - tabletennisbets blogg

David - tabletennisbet

David, som huserar under namnet tabletennisbet, brinner för sporten som många andra ser som en källarsport. Han jobbar in spelen tillsammans med sin hund som skäller in spelen åt honom. David har fört en relativ anonym tillvaro men vill nu ut i offentligheten för att sprida sin kunskap och få fram bordtennisen i rampljuset. Det är inte alltid lätt att få fram statistik från bordtennis vilket gör att David har byggt upp ett stort kontaktnät och tillbringar alldeles för många timmar framför sina datorskärmar.

Sveriges bästa

Kända profiler