Speltips: Figels styrka är belgarens svaghet

Tjena,

Efter en djupare analys igår så såg jag med spänning fram emot dagens spel. Dagens bloggspel var huvudämnet för dagen, Indeherberg vs Bankosz. Matchen inleddes också på bästa sätt för oss då Indeherberg spelade hem de två första seten. Jag hade faktiskt tankar på att köpa ut spelet i det läget då jag såg tendenser till en vändning i matchen. Tankarna stämde till viss del då Bankosz därefter tog två raka set. Inför avgörande set hade jag väl inte jättehöga förhoppningar. Bankosz svajade dock betänkligt och Indeherberg plockade hem matchen till fina 2.62 för oss.

Det blev även två spel till som skrevs in i spelboken. Indeherberg levererade återigen då han tog revansch på Kadlcek för det senaste mötet. Det tredje och sista spelet var mellan Placek och Khatchanov. Där var tankarna främst inställda på 3-0 till Placek. Efter att ha vunnit första enkelt och även haft en stor ledning i andra så började Placek larva sig. Han släppte upp Khatchanov till 10-10 men lyckades därefter vinna setet 12-10. När han sedan gick upp till 7-1 i tredje så tror jag vi alla hade räknat hem spelet. Khatchanov började dock närma sig så smått. Placek gick upp till 10-7 och återigen hade vi räknat hem matchen. Efter en massa fjollande från Placek så vinner Khatchanov setet med 10-12. Fruktansvärt surt att dippa på mållinjen när vi kunde gått 3/3 idag. Det blev ändå fina 2/3 och ett klirr i kassan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

CHALLENGER OCHSENHAUSEN

JAKUB FIGEL VS JULIEN INDEHERBERG

SPEL: JAKUB FIGEL @ 2.00

BOOKIE: bet365

STAKE: 7/10U

SPELSTOPP: 11:50

Efter en spelad dag har startfältet redan delats in i två grupper. Vi har Vostes, Placek och Kuzmin längst upp. Det förvånar mig inte det minsta då dessa spelarna håller en klart högre nivå än resten av startfältet. Jag uttryckte redan igår min beundran över Kuzmin och jag tror på allvar att ingen kommer kunna utmana honom. Det är dock dåligt med spelvärde då han gärna ger bort set titt som tätt mot sämre spelare.

Vi vänder därför huvudet åt andra hållet och blickar mot ett riktigt öppet möte.

Jakub Figel - Slovakien

Vad ska man säga om denna 25 år fyllda slovak. Det är ärligt talat frågan. Han blandar och ger som en räkröra, antingen lyckades han eller så blir det oätligt. De senaste turneringarna i Challyn har inte varit någon roligare historia för honom. Han har fått dåliga starter på dagarna och därefter fallit ihop totalt. Figel är en riktig krigare i grunden och har nog ett av de mer explosiva spelsättet om man jämför med motståndarna i Challyn. När han lyckas så gör han det ordentligt. Tyvärr för Figels del så är lägstanivån alldeles för dålig och han lyckas aldrig behålla en jämnhet över tid.

I världen är han just nu 339:a vilket inte säger ett skvatt. Han tävlar ytterst sparsamt, eller han blir snarare inte uttagen till att tävla. Han spelar i den inhemska ligan i Slovakien där han gör det bra. Motståndet är dock inte något av Europas bästa. Han vinner dock matcher, vilket är bra i sig.

Julien Indeherberg - Belgien

Jag skrev senast igår en text om Indeherbergs år och nivå. Därför väljer jag att saxa in den även här:

Belgaren Indeherberg gör på onsdag sin andra Chally. Den första blev ingen av hans bättre upplevelser då han slutade på 2:5. Julien slet som många andra spelare också gör i sitt första framträdande här. Han slog dock Miralmasi och Ecseki vilket faktiskt visar på att han har kvaliterna som behövs. Indeherberg spelar till vardags bordtennis i belgiska ligan. Det är för mig ett väldigt svårläst system som de använder sig av där och därför kan jag inte uppge några korrekta siffror. Som jag kan utläsa det så har han gått 7:8 i den högsta ligan i år vilket får ses som klart godkänt. För en månad sedan slog han Gommers, vilket jag tycker visar på att Indeherberg återigen kan slå bra spelare.

Annars hade Indeherberg störst framgångar under junioråren där han vann ett par fina tävlingar. Trots sina 24 fyllda år verkar han ha haft svårt att utveckla spelet för att hålla ihop det på seniornivå. Han parkerar i nuläget på plats 262 i världen.

Jag tryckte hårt på styrkorna i Indeherbergs spel i gårdagens inlägg. Idag tänker jag dock gå in mer på hans svagheter som jag även såg prov på idag. Mer om det i raderna nedan.

Tankar om matchen

Figel står på mindre imponerande 0-3 inför andra dagen. Siffrorna i sig är inte vackra, han har dock mött starkast möjliga motstånd idag då han spelat mot Vostes, Kuzmin och Placek. Figel har ett väldigt explosivt spel med en herrans massa skruv i. Just skruven i spelet tycker jag är grunden till detta spel. Indeherberg har visat upp en sjuk skruvkänslighet flera gånger och jag har väldigt svårt för att se hur han ska kunna hantera Figels spel.

Indeherberg står på 2-1 inför andra dagen. Klart enklare motstånd för honom under den första och imorgon kommer han verkligen få känna på hetluften. En annan sak förutom skruven är Indeherbergs oförmåga att kunna avgöra matcher och set. Han verkar ha fullt av hjärnspöken uppe i huvudet och blir alltid en aning frustrerad i ledning. Nu lyckades han reda ut det mot Bankosz idag, det berodde dock mycket på Bankosz egna spöken.

Jag tror vi får se en match med korta bolldueller där Indeherberg antingen lyckas hantera skruven bitvis eller inte alls. Det som oroar lite inför detta spelet är just Figels kvot inför morgondagen. Han har en tendens till att strunta i det väldigt fort när siffrorna är negativa. Jag tror dock på att Figel kommer få en bra start i morgondagens match och att Indeherberg kanske lyckas spela sig in i den, förhoppningsvis försent.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.