Speltips: Överspel i Challengern

God Kväll,

Belgium Open är över och synd är väl det. Det slutade med 6 vinster och 1 förlust och en avkastning på +17.99U. Valde att bli mer och mer passiv ju längre turneringen led eftersom oddsen brukar vara mer korrekta då.

Månaden har rullat på riktigt fint och jag hoppas vi kan avsluta det hela bra under den sista veckan. Under den sista veckan kommer det mesta präglas av Challenger Series som spelas hela veckan lång undantaget lördag-söndag.

Tufft men spännande startfält imorgon. Olycktligtvis kommer jag vara borta från 15.00 och framåt vilket säkert kommer göra att vi missar en del av värde. Jag hoppas kunna plocka de fina spelen innan jag försvinner.

------------------

Challenger Ochsenhausen
Krisztian Nagy - Andriy Sitak
Spel: Över 67.5 poäng @ 1.83
Bookie: bet365
Stake: 4/10U
Spelstopp: 09.50

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om Nagy längre. Presterar oerhört fin bordtennis på ITTF-touren, senast nu i Belgien. Där gick han rent i kvalspelet för att sedan förlora i 9-11 i avgörande mot Åkerström i den första omgången. Kämpar som en oxe och är hur nogrann som helst.

Sedan kommer Challengern. Då är det som om han är på den mest bedrövligaste platsen på jorden. Skiter totalt i det och går runt och hånler sådär så att man bara blir arg. Jag förstår inte vad han ska göra här varje vecka när han verkar känna såhär.

Sitak är väl motsatsen till Nagy. Är alldeles för dålig för att ens spela på ITTF-Touren och kommer till varje Challenger med rejäl tändvätska. Han vet att han slår ur underläge i princip varje match och det verkar trigga honom något enormt. I matcherna där han är favorit så verkar han likt Nagy bli någon som tror att han är bättre än vad han egentligen är.

Det finns väl två anledningar till detta spel. Först och främst brukar dessa herrar ha jämna matcher. Senast tror jag faktiskt Sitak var uppe i 2-0 innan hans beryktade gummiarm kom fram och Nagy kunde vända.

Den andra anledningen är helt enkelt motivationen. Motivationen slår faktiskt ofta klass på denna nivån och det kan säkert hända imorgon också.

Det enda som kan tala emot detta spelet är att Nagy vaknar ur sin Challengerdimma och helt plötsligt älskar att spela denna turnering, då kan det vara kört. Den risken väger jag dock in och ska vara minimal.

Jag väljer överspelet istället för +2.5 för att det ger i princip samma förutsättningar, samtidigt som Sitak omvänt aldrig kommer vinna med 3-0 med den gummiarm som han besitter.

---------------------

Challenger Ochsenhausen
Pavol Mego - Evgueni Chtchetinine
Spel: Över 64.5 poäng @ 1.83
Bookie: Bet365
Stake: 4/10U
Spelstopp: 10.30

Pavol Mego som inte är någon vidare spelare enligt mig, spelar så högt upp som i Bundesliga 3. Han spelar dock på andrabord med det är ändå en bra liga med bra matcher. Han har startat säsongen lysande där med 4-0 i matcher och endast ett förlorat set. Spelade så sent som i lördags match vilket gör att matchformen är det absolut inget fel på.

Motståndaren Chtchetinine befinner sig även denna säsong i Oberliga(Div 5!!) i Tyskland. Väldigt märkligt hur denna mannen tänker men antagligen har han förhandlat till sig ett väldigt fördelaktigt kontrakt. Han går antagligen rent i den serien men risken är ju att matcherna blir av väldigt låg kvalite. Jag har faktiskt fått de tendenserna av Chechetinine det sista. Att det tar ett par matcher innan han är inne i tempot som ändå krävs i Challengern.

Jag väljer att tro på att Mego tar minst ett set här på grund av ett par orsaker. När spelarna möttes den 19 augusti så gillade jag Megos strategi. Han visste att han var underdog och gick all-in. Vågade mosa på i slagen, vilket är ett måste mot Chtchetinine. Han blev aldrig passiv, utom i avgörande, vilket också är viktigt. Förlorade den matchen med 2-3 och jag tror verkligen han förstår hur han ska ha chans mot Chtchetinine här.

-------------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt