Speltips: Mot Houston!

God kväll kamrater, hoppas ni har en lugn och avslappnande söndag!

Vi rullar vidare i finalen mellan Astros - Dodgers. Game 5 i natt borta i Houston som också är den sista matchen som spelas där för året när det igår blev klart att vi kommer få se minst ett game 6 i denna serien. Blev lite dumt där igår då jag jobbade till sent och skulle iväg mer eller mindre direkt efter så någon text hann jag aldrig lägga ut men jag drog en analys för mig själv och skickade sedan ut spelet på sajten.

Lite kvickt om den matchen. En väldigt avslagen match offensivt återigen när bägge lagens startande pitchers fullständigt dominerade som man gjort under hela serien. Wood för Dodgers var så pass bra så att han gick hela 6 innings innan han släppte en hit, den hiten råkade vara en homerun, Minute Maid Park exploderade och vi hade 1-0 på tavlan till hemmalaget.

Dodgers hade betydligt fler chanser matchen igenom, man tog inte vara på dessa chanser som man kanske skulle ha gjort och fick därmed inte heller med sig någon run. Man lyckades få hål på McCullers någonstans i den sjunde inningen, Hinch stod återigen för bedrövlig hantering av pitcherbyte och valde att plocka ut honom direkt. Bra för oss.

In kom bullpen och vid ställningen 1-1 i nionde inningen valde man att plocka in Astros Closer som varit helt bedrövlig sista tiden, han i sig släpper 2 raka hits och 1 walk med 0 outs, man plockar in Musgrove som även han inte är någon high-class pitcher och pang bom så hade vi 1-6 på tavlan till Dodgers. En enorm urladdning av Dodgers i den sista inningen som krossade både Astros pitchers och Astros defensiv. 2-6 blev det till slut och Dodgers hade jämnat ut denna serien till 2-2.

Hårt för Astros att vara i en 2-2 sits istället för 3-1, varför? Jo, Kershaw står nämligen på kullen för Dodgers i natt och denna matchen blir stentuff för hemmalaget som vid en förlust åker till Los Angeles med ett 3-2 underläge och en enorm upförsbacke.

_______________________________

HOU Astros - LA Dodgers

Speltips: LA Dodgers ML @1.699

Bolag: Pinnacle

Värdering: 5/8 units

Spelstopp: 01:00

Speltips 2: LA Dodgers Flest Hits @1.72

Bolag: Betsafe (push vid lika)

Värdering: 5/8 units

_______________________________

Startande för LA Dodgers -

Clayton Kershaw, som i ordinarie säsong gick för en 2.31 ERA över 27 starter. Hade med sig 175 innings, var noterad för 202 strikeouts och landade på en 0.95 WHIP.

Jag har sagt det förr - och jag säger det igen. Kershaw har länge varit ligans bästa pitcher, med take på hur han kastar, hur lite han släppte, hur mycket strikeouts han får med sig i relation till walks genom alla dessa år så är det inte så konstigt att folk pratar om att han kan vid slutet av hans karriär bli kallad för den pitchern bästa genom tiderna i högstaligan. Givetvis förutsatt att han fortsätter som han har gjort hittills. Förutom mötet mot Dbacks så har han gjort en fantastiskt slutspel och bara fortsatt sin fina säsong, tystade kritikerna som sa att han inte alls skulle vara bra mot Astros så som han har varit - när han gick 7 innings, släppte 3 hits, 1 run och fick med sig helt galna 11 strikeouts. Extremt bra form på sylvassa Kershaw.

Startande för HOU Astros -

Dallas Keuchel, som i ordinarie säsong gick för en 2.90 ERA över 23 starter. Hade med sig 145 innings, var noterad för 125 strikeouts och landade på en 1.12 WHIP.

Som många utav er så har jag skrivit om även Keuchel och även här så skriver jag återigen att han tillsammans med Verlander är Astros bästa pitcher. Nackdelen är ju den att man inte kan göra som Dodgers, som inte fullständigt kör slut på sina pitchers eftersom man har en extremt bra bullpen man kan förlita sig på. Astros är inte samma typ av kaliber när det kommer till bullpen och man förlitar sig väldigt mycket på sina startande pitcher speciellt då Verlander och Keuchel. Keuchel också inte lika stabil som han faktiskt har varit och är inte så säker i sina kast som man kanske vill att han ska vara inför matchen i natt.

Keuchel som jag skrev har man verkligen kört slut på i detta slutspelet, man har låtit honom gå så djupt man bara har kunnat eller så har man plockat honom på grund av pitchcounten. Vi har en likadan matchup i kväll som vi hade i game 1 där dessa två startade. Där gick Keuchel 6.2 innings och släppte 6 hits, 3 runs samtidigt som han endast fick med sig 3 strikeouts. Inte alls en så säker Keuchel alltså som inte heller i natt får det något lättare.

Fördelen för Astros är ju självklart att man lirar på hemmaplan i denna matchen och att man faktiskt har chans att gå upp i en 3-2 ledning och med det göra klart att denna finalen kommer spelas i sju fulla matcher. Men då är det ju återigen det här med Kershaw. För lyckades man inte dra iväg mer än 1 hit på Wood igår, hur ska man lyckas få in flera hits och ens runs då på Kershaw som kastar även bättre än Wood?

Samtidigt har vi ett Astros som klart har gått i vågor denna serien offensivt och speciellt när det kommer till hits. I går fick man endast med sig 2 hits(!) över hela matchen, kämpade enormt mycket framåt alltså och står mot en betydligt tuffare pitcher i natt.

Jag skrev också om hur Dodgers kan förlita sig på deras bullpen i fall startande pitchers strular i en match. Förr fick man förlita sig enormt mycket på Kershaw och såg gärna att han gick minst 7 innings i en match, gärna fler. Nu behöver man inte göra det just för att man har så extremt bra inhoppande pitchers som man har och jag kommer ihåg hur Kershaw till och med var lite smått irriterad i Game 1 för att han blev plockad i sjunde inningen. Positivt så här i efterhand när han nu i denna matchen kliver in med energi kvar från förra startern plus några dagars vila.

Jag kan inte alls se hur Astros ska ha någon större chans till att vinna med Dodgers-pitchern på kullen och även om han nu mot förmodan släpper några runs så har Dodgers offensiv varit så pass bra denna serien så man ska ha goda chanser att minst svara Astros på runsen när man får hål på Keuchel & company. Dodgers plockar med hjälp av pitcher och defensiven game 5 och åker till Los Angeles med en 3-2 fördel?

Pinnacle ger oss 1.699 på att Dodgers vinner Game 5 samtidigt som Betsafe ger oss 1.72 på att man också vinner hitsen, taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt