Speltips: Mot Los Angeles!

Gooooood eftermiddag kamrater!

Vi har haft ett par dagars uppehåll från ligan efter att vinnarna i ALCS och NLCS blivit klara för World Series. På ena sidan har vi Los Angeles Dodgers som för första gången sedan 28 år återigen har möjlighet till att vinna ett WorldSeries och på den andra sidan har vi ett Astros som aldrig i sin klubbs historia har vunnit ett WorldSeries.

Dodgers hade lite av en...walk in the park mot Cubs. Eller, walk in the park är kanske fel formulerat men man vann serien med 4-1 och var egentligen aldrig riktigt hotat i de övriga matcherna mer än i den matchen man förlorade.

Astros å andra sidan hade en stentuff fight där re-building laget Yankees chockade mer eller mindre allihopa och tog sig till semifinal för att då spela mot Astros. Astros inledde serien med att vinna de första två matcherna på hemmaplan, man flög sedan iväg till New York för tre matcher där Yankees tog alla tre hemma-matcherna och när man sedan flög tillbaka till Houston hade alltså Yankees en matchboll. Astros kvitterade serien för att i sista och avgörande matchen spela ut Yankees fullständigt där Yankees endast fick med sig 3 hits över hela matchen. 4-0 Astros i game 7, 4-3 i matcher och man avancerade till World Series.

Dodgers - Astros alltså. Vilken hejdundrande matchup!

________________________________

LA Dodgers - HOU Astros

Speltips: LA Dodgers ML @1.588

Bolag: Pinnacle

Värdering: 6/8 units

Spelstopp: 02:05

Speltips 2: LA Dodgers -1.5 @2.300

Bolag: Pinnacle

Värdering: 4/8 units

________________________________

Startande för HOU Astros -

Dallas Keuchel, som gick för en 2.90 ERA över hans 23 starter. Hade med sig 145 innings, var ntoerad för 125 strikeouts och landade på en 1.12 WHIP.

Att Keuchel tillsammans med Verlander är lagets ess är ingen hemlighet. Har gjort extremt många fina insatser detta året och har som jag tidigare skrivit om sedan dag ett hållit en väldigt jämn nivå utan att göra några större antal plattmatcher. Har kastat 3 starter detta slutspel där han över 17 innings har släppt 14 hits och 5 runs med 291 kastade pitches i dessa startena. Har även gjort ett bra slutspel men i hans senaste start mot Yankees så ska det sägas att han var inte lika vass som han har varit matcherna innan det och det var lite som att fokusen inte riktigt var på plats. Jag skulle nog inte säga att han är slut och inför natten kommer göra en kass start men jag tror samtidigt att det ligger något i att han börjar bli lite trött i armen efter att Astros använt honom till max i de tre starterna han gjort under slutspelet.

Startande för LA Dodgers -

Clayton Kershaw, som gick för en 2.31 ERA över hans 27 starter. Hade med sig 175 innings, var noterad för mycket bra 202 strikeouts och landade på en 0.95 WHIP.

Jag håller fast vid att Kershaw är ligans bästa pitcher och att han är den som haft bäst säsong tillsammans med Kluber är inget snack om saken när man kollar på hans statistik. Den här killen har nog gjort absolut mest stabila starter och som vanligt så har han även denna säsongen fått med sig en brutal mängd strikeouts med sig och det är inte konstigt när man kan frysa människor som slår så som han gör. En varningsflagga dök dock upp hos mig när han mot Dbacks i slutspelet släppte 5 hits 4 runs över 6.1 innings, inte för att det är dåligt men det är inte heller bra när vi pratar om självaste Kershaw. Följde dock upp det med två extremt fina starter mot Cubs där han över hans senaste två starter gick 11 innings och släppte 7 hits 3 runs. Kliver in här i game 1 på hemmaplan med bra självförtroende och väldigt god form!

Att Dodgers har en extrem fördel defensivt är inget nytt och att man varit helt brutala defensivt i detta slutspelet underlättar inte för gästande Astros. Hur kommer det sig? Jo - först och främst så är det för att man har 4 extremt vassa startade pitcher, alltså bredaste startande rotartionen i ligan när det kommer till pitchingen utan tvekan. Man har också haft en brutalt bullpen och sedan slutspelet började har bullpen hos Dodgers varit absolut djuriska. Man har en 0.94(!!!) ERA där man över 28 innings har släppt endast 12 hits och otroligt få 3 runs samtidigt som man fått med sig 31 strikeouts!

För att jämföra lite så har även Astros bra pitching. Man har dock inte i närheten så bra bullpen som Dodgers och deras bullpen går för en hög 5.03 ERA över 34 innings i detta slutspel, för att göra det klart för er så har man släppt 19 runs över 34 innings.

Enorm fördel Dodgers. Offensivt sett har Astros varit jag ska inte säga betydigt vassare, men något vassare under ordinarie säsong. Så har fallet absolut inte varit under slutspelet där det faktiskt är Dodgers som har dominerat offensivt sett till hur många at bats man har fått och hur mycket runs man slagit in.

Corey Seager var out hela serien mot Cubs, bekräftat igår dock var att Seager är ''good to go'' som han själv sa och kommer alltså finnas med i nattens uppställning. Kan med ord knappt beskriva hur otroligt viktigt det är för Dodgers att få tillbaka nämnd herre som ger en extrem power i uppställningen och som genom säsongen samt i de matcher han spelat i slutspelet varit en av Dodgers bästa spelare.

Keuchel är bra som sagt, med att möta ett Dodgers som har fått precis allt att stämma inför denna finalen kommer inte vara hans lättaste uppgift. Dodgers är som sagt fantastiskt bra defensivt och med det menar jag inte att Astros kommer att kamma 0 runs i denna fighten - men jag har väldigt svårt att se hur man ska få hål på Dodgers så pass mycket så att det kommer räcka för att vinna denna matchen.

Pinnacle ger oss 1.588 på Dodgers ML och 2.300 på Dodgers -1.5, taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.