Speltips: Mot Los Angeles!

God söndag kamrater, hoppas ni får en bra avslutning på helgen!

Ny dag och ny match i slutspelet. Dodgers tar emot Cubs för ett game två efter att man vunnit första matchen inatt med 5-2. Mer om den matcen strax för jag tänker att vi tar en kvick genomgång ifrån mötet mellan Astros - Yankees där vi hade Astros att vinna matchen.

En match där det minst sagt går att säga att pitcherna fullständigt dominerade matchen igenom och inte minst på Astros sida där Verlander stod för sin absolut bästa start för säsongen även om han fick en hel del med sig av domarna. Den hårt kastande Severinho för Yankees var även han bra och stabil när det kom till att inte släppa några hits eller runs, vad jag däremot tyckte var lite konstigt var att han över 4.0 innings faktiskt inte fick en endaste strikeouts med sig och klev alltså av efter 4 innings med några hits och 1 run släppt men inga strikeouts. Det visar också lite hur bra Astros är på att läsa bollar och att det inte är så konstigt att man är det lag i ligan som strikear ut top 3 minst

Verlander som sagt, stod för en helt sinnessjuk insats. Behöll sin kontroll och sin pitchcount på en så bra nivå matchen igenom så att han gick hela matchen, fick med sig fantastiska 13 strikeouts och släppte inte mer än 5 hits 1 runs. Han pratade efteråt om hur nöjd han själv var med sin insats och det hade han klart all rätt till att vara. Yankees måste jobba med att vara med tålmodiga och inte svinga på så många kast som man gjort sina senaste 10-15 matcher, annars blir det 4-0 i denna serien och Astros får en walk in the park till WorldSeries. Game 3 i Bronx imorgon.

Dodgers - Cubs Game 2 då. Jag rekade inget till matchen igår mest för att jag ville se hur matchen skulle utspela sig och nu i efterhand så här så var det väl egentligen inga konstigheter. Dodgers vann hitsen med 8-4, man vann matchen med 4-2 och man hade precis som vanligt ett otroligt bra defensiv hemma på Dodger Stadium. Två veteraner på kullen ikväll när Dodgers ställer upp med 37-årige Rich Hill och där Cubs ställer upp med förre Red Sox-pitchern John Lester.

______________________________

LA Dodgers - CHI Cubs

Speltips 1: LA Dodgers ML @1.657

Bolag: Pinnacle

Värdering: 6/8 units

Spelstopp: 01:30

Speltips 2: LA Dodgers Flest runs i en inning @2.15

Bolag: bet365

Värdering: 4/8 units

______________________________

Startande för LA Dodgers -

Rich Hill, som i ordinarie säsong gick för en 3.32 ERA över hans 25 starter. Hade med sig 135 innings, var noterad för 166 strikeouts och landade på en stabil 1.09 WHIP.

Dodgers är ligans bästa lag när det kommer till den defensiva fronten och kikar man på deras startande pitcher, hur man har presterat och kastat över säsongen så inser man ganska snabbt varför Dodgers inte släpper hits/runs framförallt på hemmaplan. Lagen man möter har knappt en chans till att komma ut på baserna just för att pitchingen är så pass bra och Hill som startar inatt är inget undantag. Hill har gjort en väldigt bra säsong precis som de flesta pitchers i detta slutspel och gick i serien mot Diamondbacks 4.0 innings där han släppte 3 hits 2 runs. Han kan vara även bättre än det där han kan gå 6 inningu utan tvekan och över det släppa maximalt 3 runs. Trivs kopiöst mycket mer på hemmaplan där han tveklöst gjort mycket bättre starter än på bortaplan och får en omedelbar fördel för att han inatt kastar på just Dodger Stadium.

Startande för CHI Cubs -

John Lester, som i ordinarie säsong gick för en 4.33 ERA över hans 32 starter. Hade med sig 180 innings, blev noterad för 180 strikeouts och landade på en 1.32 WHIP.

Lester har inte varit lika bra eller på samma nivå som tillexempel Hill denna säsongen, det ser ni bara genom siffrorna. Jag menar - han är bra, absolut. Men faktum är att han denna säsongen gör sin sämsta säsong sedan 2013 när han med Red Sox vann självaste WorldSeries. Då låg han på en 3.75 ERA och har varje år efter det legat på en lägre ERA framtill detta året. Kommer ifrån två ganska tuffa månader där han i Augusti och September inte alls kastade vidare vasst. Möter nu ett Dodgers som likt Astros är väldigt bra på att hantera och läsa av bollar som gör att man inte svingar hur som helst. Hamnar Lester efter i counten då vilket är högst sannolikt så kommer han få en ruksigt jobbigt start inatt med tanke på hur han har varit denna säsongen om han inte legat före i counten. Ingen super-form på Cubs pitchern.

Lester gjorde väl absolut bra insatser i serien mot Nationals, hans enda svaghet där var att hans pitchcount åkte upp väldigt mycket och snabbt i båda hans starter. Vi fick inte se honom få med sig några större antal strikeouts och jag har väldigt svårt att tro att han ska få med sig mer strikeouts denna matchen när han möter ett av ligans mest kompakta och stabila lag.

Cubs möter ett lag som återigen är väldigt likt sig själva på många olika plan framförallt offensivt. En punkt man defintivit inte är lika varandra på är just defensiven där Dodgers i särklass är bättre än Cubs främst på hemmaplan. Lägg till en Hill som har varit hur bra och solid som helst så har jag ytterst svårt att se hur man ska få in fler runs på Dodgers inatt än vad man fick igår och då var Kershaw inte i närheten av så bra som han kan vara.

Jag är helt övertygad om att serien mot Nationals tog ut sin rätt på Cubs och vad många glömmer inför natten är att Dodgers i detta slutspel har använt sig av deras bullpen otroligt lite vilket gör att man har hela sin bullpen ready to go inför natten ifall Hill mot all förmodan skulle kollapsa plötsligt. Ta bara igår som exempel där inför matchen hade man vartenda position i laget utvilad. Kershaw gick ut efter 5 innings efter det kom bullpen in och släppte inte en endaste hit eller run. Så stabila är man och ren fakta är att man har ligans nästbästa bullpen i ligan.

Nu blir det förmodligen inga 10-0 till Dodgers här, men jag ser en matchbild där Hill går djupt i matchen. Inte Verlander-djupt men djupt. Dodgers får hål på en Lester som plockas efter 4-5 innings, man kontrollerar matchen efter det och drar in ytterligare några runs på Cubs bullpen, plockar in sin closer i nionde och vinner matchen. Cubs ska likt Yankees mot Astros inte kunna ha något att hämta i game 2.

Pinnacle ger oss 1.657 på att Dodgers vinner även inatt och bet365 ger oss 2.15 på att Dodgers gör flest antal runs under en inning i match, taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.