En god dag till er kamrater!

Så - 4 månader in och vi har plötsligt avverkat halva säsongen på årets upplaga av MLB-säsongen 2017. 4 månader, frågar ni mig så skulle jag svara och undra vart tiden tog vägen. Klyschigt svar kanske men det är precis och exakt så jag känner.

Mycket har hänt...Volquez har kastat säsongens enda no hitter, Dodgers/Astros har nått galna 60 vinster, Milwaukee har kört över sitt motstånd hela första halvan och sjukt nog leder NL Central med god marginal, vi har återigen fått se en säsong av rakt av brutalt många homeruns, rookie-killarna Bellinger och Judge har tillsammans drämt iväg sinnessjuka 55 homeruns och så har jag fått se mitt kära Red Sox höja sig och leda AL East före Tampa Bay men framförallt före Yankees med 3.5 matcher.

På tal om No-Hitters hörrni, igår hände en sak i Colorado som skar i mitt hjärta trots att jag varken håller på eller följer laget vidare mycket. Freeland ska upp och kasta mot White Sox. Det är en dagsmatch, ett halvt osexigt möte och egentligen inget speciellt alls med det - på förhand. Vad händer? Jo, Freeland går upp på kullen och kastar några innings, han går fem innings och släpper inte en hit. ''Jaha'' tänkte folk och man kunde väl konstatera att Freeland skulle göra hans bästa match för säsongen. Inget mer med det. Jag går bort till köket, fixar lite käk, tar en kaffe och sätter mig i soffan igen. Kikar på matchen i Colorado igen och ser att MLB.com har satt en liten röd notis i högra hörnet vid resultaten, det står ''No-hitter''.

Det var strax efter den sjunde inningen, 6 outs away från en No-Hitter och för er som inte vet så kan jag snabbt nämna att på de senaste 2.5 åren så har vi i ligan endast haft tre stycken No-Hitters(Du pitchar en hel match utan att släppa en enda hit)

Scherzer 2015, Arrieta 2016 och Volquez detta året, då förstår ni sällsynheten i det och känslan av att kunna ha en No-hitter i sin karriär.

Åttonde inningen drar igång -

Sanchex flies out to left Field. 1 out

Narvaez Strikes Out Swinging. 2 outs

Garcia. Strikes outs Swinging. 3 outs.

I det ögonblicket när Freeland drar ut Garcia och endast är 3 outs away så börjar hypen bli riktigt stor. Jag skrek till, hejjade från soffan med mitt snabbkaffe i högsta hugg och upprepande gånger tänkter att ''Kom igen nu då!!!''.

Vi är i nionde inningen och nu börjar saker bli enormt nervösa, publiken hade ställt sig sedan inning-bytet i åttondet - alla klappade, alla hurrade, alla var nervösa. Givetvis.

Adam Engel steps up.

Adam Engel strikes outs swinging.

2 outs kvar.

Melky Cabrera steps up -

2-2 the count.

5th pitch - Melky Cabrera Singles to the left field.

Tyst..........

No hittern bryts upp, man ser Freelands enorma frustration när han inser att Cabrera får med sig en hit. Kastar sig på huk och upp på 1 röd sekund, lägger händerna bakom huvudet och inser att Rockies vad som såg ut att bli andra No-Hitter genom tiderna precis hade gått upp i rök. Jag blev tom och givetvis alla andra på arenan.

Det var inte det att folk blev besvikna att han inte klarade det, det var mest att själva no-hittern bröts upp. Att White Sox inte förtjänade en hit och att Freeland förtjänade sin No-hitter. Melky Cabrera, att det var han som bröt upp den gjorde saken givetvis inte bättre eftersom Melky här har en historia av PED(Prestations-höjande medel).

I det läget byter man direkt ut Freeland. Givetvis.

Undrar någon varför? Jo - han har gått en hel match i princip, inte släppt en enda hit genom hela matchen vilket egentligen är tillräckligt sjukt och för att han då ska bli avtackad. För insatsen han gjorde och för showen han bjöd på.

Sällan känner man den gemenskapen, den stämningen och 36.000 människor som alla riktar sin uppmärksamhet samt tacksamhet mot en och samma människa. Freeland tar några tunga steg nerför kullen när coachen kliver fram till honom, han ger honom en klapp på axeln, säger ett par ord och Freeland tar kurs ut från planen.

Han går mot bänken, lyfter på kepsen och tar emot säsongens högsta jubel.

_______________________________________________________

Som jag nämnde tidigare, första halvan av säsongen har gått och jag tänkte kort summera och dela med mig av hur mina tankar går inför kommande säsong.

Vi har under denna tiden lagt totalt 204 spel.

Över dessa 204 spelen så har resultaten varit följande -

108 Vinster

85 Förluster

1 Push.

10 Void.

202 Låsta.

ROI: 103,89

Resultat: 42,46 Units plus.

Så vad säger vi om detta?

Jo - det är ingen som kan komma och säga att det är en dålig säsong gjort hittills.

Däremot - så kan jag vara väldigt självkritisk och tycka att jag samtidigt borde göra det väldigt mycket bättre än vad det är gjort så här långt. Det brukar vara så att ryker man på några minor och ryker på skitsaker eller tappar i slutet så jämnar det ut sig och istället så har man vunnit på skitsaker eller varit med om vändningar i slutet. För min del och per min åsikt så har säsongen varit på så vis att mycket har tappats mot slutet och ett flertal chanser som gått förlorade mot slutet än vad det motsatta har varit. För vinster och vändningar mot slutet eller vinster överlag på skitsaker har vi inte varit bortskämda med.

Sen är det ju också så som jag alltid har sagt - en förlust är en förlust och en vinst är en vinst inga argument. Oavsett hur det förloras eller hur det vinns på.

Sitter du på ett lag och dom leder med 10-3 inför sista inningen och dom tappar det sjukt nog, så kan man klaga på hur mycket otur och oflyt man har. Sitter man däremot på laget som ligger under med 10-3 och gör en vändning samt vinner matchen så kommer 9/10 endast rätta det som en vinst. Iskallt och kanske klämma ut ett ''Fasen vad skönt att den satt''.

Jag försöker balansera ut det hela att vara lika neutral till vinster som förluster men man samtidigt bör komma ihåg att vi inte är mer än mänskliga och att man givetvis kan tycka att den typ av förluster kan vara frustrerande samtidigt som jagär ruskigt hajpad och glad över liknande vändningar. När man sitter på det vinnande laget.

Kommande säsong då, ja - jag har väl kännt att vi under hela denna första halvan av säsongen har varit väldigt jämna. Har hållt en röd tråd och sprungit rätt bra hela första halvan av säsongen. Sista tiden och det vet ni som har hängt med har gått ruskigt dåligt, vi backade en hel sjuhelsikes del och minskade kassan inför andra halvan drastiskt vilket i sig givetvis är väldigt tråkigt.

Jag har inte rekat på ett par dagar och kommer klart i och med uppehållet framtill fredag nu inte heller reka något. Jag laddar om, tar det lugnt och fokuserar istället på starten till fredag. Jag tycker absolut att det ska kunnas göra bättre och är övertygad om att en bättre andra halva än första halvan kommer att göras.

Vi kommer få se Bellinger och Judge slå flera homeruns, förhoppningsvis får vi se en No-hitter till, jag kommer förhoppningsvis få se Red Sox avancera till slutspel och förhoppningsvis - förhoppningsvis gör vi den bästa andra halvan av alla säsonger jag och vi har spelat på MLB tillsammans.

Jag önskar er en trevlig vecka. På återseende!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.