Speltips: Arsenal studsar tillbaka mot formsvagt Newcastle?

Tjena!

Vi tittar vidare mot helgens matcher och i synnerhet Premier League där Arsenal tar emot Newcastle hemma på Emirates Stadium.

Arsenal är, i vanlig ordning, rätt så ojämna och blandar och ger från match till match. I den senaste hemmamatchen stod de för säsongens kanske bästa insats, åtminstone offensivt sett, när de körde över Manchester United i 90 minuter. På något sätt lyckades de ändå förlora matchen med 3-1 i vad som får sägas vara hela säsongens mest missvisande resultat. Före den matchen vann de också med 5-0 i en övertygande insats på hemmaplan mot ett förvisso svagt Huddersfield. Därmed trodde man att Arsenal var lite på gång men sedan blev det bakslag i två raka bortamatcher där det blev en poäng mot både Southampton och West Ham. På hemmaplan är dock Arsenal klart starkare och sett till både poängutdelning och underliggande statistik ett av ligans bästa lag. Så här långt har de vunnit sju av sina åtta hemmamatcher och bara förlorat den nämnda matchen mot Man United där de alltså var det klart bättre laget.

Newcastle är Premierships formsvagaste lag för tillfället med sju förluster och en oavgjort på de senaste åtta matcherna. Säsongen inledde på ett bra sätt men sedan har det bara gått utför och så som det ser ut just nu så börjar Rafa Benitez hänga löst. Hade det inte varit för det stora förtroendet han hade på väg in i säsongen och den trots allt undermåliga spelartruppen han förfogar över så hade han förmodligen varit körd redan. Tidigare ikväll förlorade Newcastle på hemmaplan mot Everton efter en riktigt svag insats där de skapade väldigt få målchanser över 90 minuter. Som om inte förlusten vore nog tog dessutom Jonjo Shelvey, en av lagets bästa spelare, ett onödigt rött kort i den 90:e minuten som gör att han missar matchen mot Arsenal på lördag. Shelvey har förvisso inte varit särskilt bra på slutet men med tanke på Newcastles tunna trupp har de inte råd att vara utan den typen av kvalitet som han ändå besitter.

Jag är inne på att Arsenal kommer studsa tillbaka med en seger i den här matchen efter två raka enpoängare på bortaplan. Uppgiften är väldigt passande med ett Newcastle på andra sidan som varit förtvivlat dåliga ett bra tag nu. Som jag varit inne på är Arsenal klart starkare på hemmaplan också och de flesta matcher där den här säsongen har vunnits bekvämt och med god marginal.

Arsenal -1,5 spelas till 1,833 hos Pinnalce. Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt