Tim Schlaucher Essers blogg

Speltips: Fördel Chelsea i Londonderbyt

Tjena!

Vi blickar vidare mot helgens ligafotboll och tittar lite på lördagens matcher där West Ham bland annat tar emot Chelsea på sin nya hemmaplan. Det här är det första av helgens tre derbyn i England och kanske också det som är allra ojämnast.

West Ham kommer som bekant från en horribel höstsäsong där de samlat ihop 10 poäng på 15 matcher. Med det facit återfinns de föga förvånande på nedflyttningsplats med bara ett lag nedanför sig i tabellen (Swansea). Sedan David Moyes tog över laget för exakt en månad sedan har det inte heller funnits några tecken på bättring med tre förluster och en oavgjord på fyra matcher. Min åsikt är det inte är något fel på spelartruppen men att det saknas en tydlig och genomtänkt spelidé både i det defensiva men framför allt i det offensiva spelet. Anfallsspelet har sett väldigt stelt och långsamt ut i ett flertal matcher och ofta rör man sig utanför motståndarnas lagdelar istället för att hota i farliga ytor. Därutöver har de också släppt in flest mål i Premiership, dels på grund av ett obalanserat lag och dels på grund av att man har en hel del defensiva spelare som gör för många individuella misstag.

Chelsea skrev jag om så sent som förra veckan inför deras match mot Newcastle. Då var jag inne på att de är det laget som är mest på gång i Premiership och den inställningen har jag fortfarande. Matchen mot Newcastle vanns bekvämt med 3-1 trots ett tidigt mål i baken från ingenstans. Sedan spelade de också 1-1 mot Atlético Madrid igår, en match där Chelsea var det klart bättre laget trots att Atlético egentligen hade mer att spela för. När matchen öppnades upp i andra halvlek körde Chelsea över ett Atléticoförsvar som normalt sett är oerhört svårforcerade. Bäst på planen var åter igen Eden Hazard som gjorde en av sina bästa matcher under hösten. Frågan är om belgaren någonsin har varit i bättre form? De senaste matcherna har han varit i en sådan form att det nästintill varit omöjligt att ta bollen ifrån honom. Nu snackas det om att han vill till Real Madrid och spela för sin idol Zidane, vilket säkert inte är helt osannolikt. Det lär dock inte vara något som påverkar hans prestationer i Chelseatröjan för tillfället.

Jag är inne på att Chelseas segermöjligheter är väldigt goda i den här matchen. Så som de sett ut på slutet så ska det mycket till för att stoppa deras framfart. West Ham höll förvisso rätt så bra mot Manchester City borta i den senaste matchen men jag tror inte att det blir samma ultradefensiva inställning i ett Londonderby på hemmaplan. Även om det skulle bli det så har Chelsea ett anfallsspel som lämpar sig bra mot passiva och lågt sittande försvar.

Chelsea -1 spelas till 1,84 hos Pinnacle. Lycka till vid rygg!

Tim Schlaucher Essers blogg

Tim Schlaucher Esser

Finns på Twitter som SchlaucherTim

Tim är en sporttokig ekonomistudent som lägger all sin fritid på att kombinera sina stora intressen statistik, sport och spel. Han har full koll på nästan all europeisk fotboll och i synnerhet Sverige och Allsvenskan. Mot hösten och vintern blir det dessutom en hel del spel på den amerikanska versionen av fotboll. Hans speltips grundar sig på såväl statistik som analyser av förväntade matchscenarion.

Sveriges bästa

Kända profiler