Speltips: Händelserikt Merseysidederby?

Tjena!

Helgens bloggspel på Chelsea räckte till en halvvinst då Londonlaget vann matchen med 3-1. En större vinst kändes inom räckhåll men Chelsea slappnade av lite på slutet och gick inte riktigt för det. Något som man dock får räkna med när man går på de högre linorna. På söndag har vi en riktig ”Super Sunday” i Premiership när det är både Merseysidederby mellan Liverpool och Everton och Manchesterderby mellan Manchester United och Manchester City.

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om det förstnämnda derbyt som säkert kommer hamna lite i skymundan av det senare. Liverpool är väldigt stora favoriter på förhand och det kan jag köpa med tanke på deras fina form och hur dåliga Everton har varit under den första tredjedelen av säsongen. Liverpool kommer till den här matchen med åtta raka matcher utan förlust och sex vinster på de åtta matcherna. Ännu mer imponerande är att de gjort 25 mål på samma matcher, vilket alltså är en bit över 3 mål per match. Allra vassast för stunden är egyptiern Mohamed Salah som är i en hysterisk form och kanske Premierships bästa spelare för tillfället. Eftersom Liverpool, som alla andra PL-lag, är inne i ett hektiskt spelschema så roteras det rätt friskt och visst finns det lite risk för det även på söndag med tanke på att Liverpool spelar både på onsdag den här och nästa vecka. Jag tror ändå att Klopp väljer att spela bästa laget på söndag och eventuellt vila så många spelare som möjligt i nästa veckas match mot West Bromwich. Det kan dock vara bra att hålla ett öga på hur snacket går under veckan på Klopps presskonferenser och dylikt.

Vad gäller Everton så har de studsat tillbaka, i alla fall resultatmässigt, med två vinster på de två senaste matcherna. Jag vill dock hävda att det är alldeles för tidigt att säga att Everton höjt sig och är på väg ur krisen som de genomgått under hösten. De två senaste matcherna har vunnits med 4-0 och 2-0 och ser bra ut på pappret men har man sett matcherna och motståndet de stött så förstår man varför det är läge att vänta med optimismen. Först vann de med 4-0 på hemmaplan mot ett rent ut sagt dåligt West Ham utan någon som helst spelidé eller organiserat anfallsspel. Rooney fick göra hattrick och det behövde han verkligen få göra. Han gjorde dock mål på i princip allt och att slutresultatet skrevs till 4-0 var snarare än spegling av det än att motståndet kördes över. Sedan vann de också med 2-0 i ännu en, speltekniskt sett, rätt så dålig fotbollsmatch mot Huddersfield.

Jag vill gärna se mer innan jag börjar tro på Everton igen. Det hoppet som ändå finns är att det absolut största problemet under hösten har varit ett hopplöst oorganiserat försvarsspel som släppt in 28 mål trots att man har en av ligans bästa burväktare i mål. Med Sam Allardyce som ny tränare kommer säkerligen lagen blir mer defensivt balanserat och försvarssbiten bli mer stabil så småningom. Om alla bitar sitter på plats redan i första matchen återstår dock att se, men troligtvis inte. Jag väljer att gå på över 3 mål som spelas till 1,833 hos Pinnacle. Jag är medveten om att oddset är rätt så nedpressat men så som den förväntade matchbilden ser ut och med den intensiteten som oftast finns i de här derbyna så talar väldigt mycket för att vi får se en chansrik tillställning

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt