Tim Schlaucher Essers blogg

Speltips: Tuff uppgift för skadedrabbat Liverpool

Tjena!

Landslagsuppehållet är på väg att ta slut och därmed är det dags att åter fokusera på ligafotbollen och den omgång vi har framför oss i helgen. Sista helgen före landslagsuppehållet avslutades med fyra vinster på fyra spel och givetvis hoppas jag att fortsätta på den inslagna vägen även till helgen. Jag har ett gäng spel ute i spelboken redan där de flesta fortfarande finns till spelbara odds.

I det här inlägget tänkte jag fokusera lite extra på Premier League-matchen mellan Liverpool och Southampton, som spelas på lördag. Jag tycker Liverpool har blivit lite väl stora favoriter i den här matchen och väljer att ta Southampton +1,25 till 1,98. Liverpool halvknackiga säsongsinledning har väl inte undgått någon och att de ska ha en 1,25-lina på sig med det och antal frågetecken i skadeväg i ryggen köper jag helt enkelt inte. Nyckelspelaren Sadio Mané drog upp sin hälskada under en landslagsmatch med Senegal under gårdagen och är högst osäker till spel. Därutöver är det frågetecken på Jordan Henderson och Phillipe Coutinho, där den senare nu sägs vara kvitt med sin ryggskada som han dragits med en längre tid. Coutinho ska dock spela både imorgon och på lördag sägs det men huruvida det verkligen blir så återstår att se.

Southampton har inte haft någon vidare säsongsinledning rent resultatmässigt och återfinns först på en trettondeplats i tabellen. Jag tycker dock att de har haft viss otur med utdelningen i vissa matcher, bland annat senast mot Burnley där de var de klart bättre laget spelmässigt men ändå inte fick med sig några poäng. Ungefär samma visa, fast ännu värre, var det i säsongspremiären där de bara fick med sig 0-0 mot Swansea trots ett massivt spelövertag. Även i den enda matchen mot ett topplag, mot Manchester United, tyckte jag att de stod upp bra och var nära på poäng mot ett United som då var i toppform. Sedan ska det sägas att de även varit klart sämre i ett par matcher, framför allt mot svagare motstånd på bortaplan, så insatserna har varit lite upp och ned. På skadefronten ser allting bra ut för Saints och den enda som är ett frågetecken är Mario Lemina. Lemina har saknats de två senaste matcherna men borde kunna vara tillbaka på lördag, även om ingenting har bekräftats än.

Jag är inne på att Southampton kan ställa till problem för ett Liverpool som haft en hel del problem att bryta ned organiserade och samspelta motståndare. Förvisso kommer Liverpool med tre raka vinster men det mot betydligt svagare motstånd och i den senaste matchen mötte de ett West Ham med ett i princip icke-existerande försvarsspel. Mauricio Pellegrino, som för övrigt har spelat i Liverpool, är känd för att vara en duktig tränare taktiskt och han kommer knappast att göra det lika lätt för Liverpool. Pellegrinos Alavés var otroligt svårbesegrat och solitt i La Liga förra säsongen och hans Southampton ser redan ut att formas på samma sätt. Ett bevis på det är att Burnley är det enda laget vars matcher har innehållit färre mål än Southamptons.

Southampton +1,25 spelas till 1,98 hos Pinnacle. Lycka till vid rygg!

Tim Schlaucher Essers blogg

Tim Schlaucher Esser

Finns på Twitter som SchlaucherTim

Tim är en sporttokig ekonomistudent som lägger all sin fritid på att kombinera sina stora intressen statistik, sport och spel. Han har full koll på nästan all europeisk fotboll och i synnerhet Sverige och Allsvenskan. Mot hösten och vintern blir det dessutom en hel del spel på den amerikanska versionen av fotboll. Hans speltips grundar sig på såväl statistik som analyser av förväntade matchscenarion.

Sveriges bästa

Kända profiler