Tim Schlaucher Essers blogg

Speltips: Leicester fortsätter att floppa?

Tjena!

Landslagsuppehållet är äntligen över och därmed vi fokuserar vi helhjärtat på helgens ligafotboll istället. Jag har kikat lite extra på en match i Premiership som jag tycker ser intressant ut ur ett spelmässigt perspektiv och det är matchen mellan Leicester och West Bromwich. För övrigt den mest brittiska matchen som går att hitta i Premier League (sett till båda lagens spelstilar).

Leicesters två, tre senaste år har, som alla känner till, varit helt osannolika. Först uppflyttning till Premiership 2014/15, sedan århundradets mest oväntade ligatitel 2015/16 och sedan en fiaskosäsong och nära nedflyttning 2016/17. Vad som väntar 2017/18 återstår att se men utifrån det som går att utläsa ifrån säsongsinledningen så ska man nog inte vänta sig några stordåd. Efter sju omgångar ligger Leicester precis ovanför nedflyttningsstrecket med en vinst, två oavgjorda och fyra förluster. Förvisso ska det sägas att de redan har mött Manchester United, Liverpool och Chelsea men jag tycker ändå att Leicester säsongsinledning skvallrar lite om vad vi kan förvänta oss av dem i fortsättningen. Förmodligen inte ett bottenlag men desto troligare att de blir ett mittenlag än ett lag som är med och slåss om Europaplatserna.

I den senaste matchen mot Bournemouth så var Leicester rejält tillbakapressade och att matchen slutade 0-0 speglade inte matchbilden. Normalt sett, till exempel under säsongen där Leicester tog titeln, så hade Bournemouth borta (spelförande lag med högt risktagande, perfekta att kontra på) varit en match som passat Leicester perfekt. Numera verkar det dock inte vara så och en av anledningarna till det tycker jag är att defensiven inte är lika stabil som tidigare. Redan förra säsongen syntes det väldigt tydligt att avsaknaden av N’Golo Kanté var enorm och nu när även Danny Drinkwater lämnat är innermittfältet ännu svagare. En värvning som jag dock verkligen gillar är mittbacken Harry Maguire som säkerligen är en framtida engelsk landslagsman. Frågan är bara om han hamnat i rätt lag med tanke på att hans kvaliteter med bollen i princip blir helt bortslösade i Leicester. I övrigt finns det en hel del att ifrågasätta kring Leicesters värvningar. Namnen är för många för att nämna vid det här laget men hålet som uppstått på innermittfältet är nog det mest oförlåtliga. Storyn kring icke-värvningen av Adrien Silva är rena parodin.

West Bromwich är betydligt lättare att veta var man har, de prenumererar mer eller mindre på en mittenplacering nuförtiden. Tony Pulis har varit tränare i snart tre år nu och det är givetvis därifrån stabiliteten har sitt ursprung. Till den här matchen kommer de förvisso med sex raka matcher utan seger men det är ändå inget som gör mig superorolig (även om det så klart inte är något plustecken). Dels har det varit många tajta matcher där utfallet kunde gått åt endera hållet och dels har de mött Manchester City och Arsenal bland annat. Det som gör mig desto mer trygg är att Leicester borta är en match som normalt sett borde passa West Brom alldeles utmärkt. Pulis kommer utan tvekan att lämna över initiativet till Leicester och tvinga dem att vara bollförande. Tittar man tillbaka på tidigare möten så har West Brom lyckats väldigt bra med den taktiken. Faktum är att de inte har förlorat mot Leicester på bortaplan sedan 1994. Den sviten får gärna fortsätta på måndag.

West Bromwich +0.5 spelas till 1.87 hos SBOBet. Lycka till vid rygg!

Tim Schlaucher Essers blogg

Tim Schlaucher Esser

Finns på Twitter som SchlaucherTim

Tim är en sporttokig ekonomistudent som lägger all sin fritid på att kombinera sina stora intressen statistik, sport och spel. Han har full koll på nästan all europeisk fotboll och i synnerhet Sverige och Allsvenskan. Mot hösten och vintern blir det dessutom en hel del spel på den amerikanska versionen av fotboll. Hans speltips grundar sig på såväl statistik som analyser av förväntade matchscenarion.

Sveriges bästa

Kända profiler