Speltips: Måstematch för Frankrike

Tjena!

Lite dött i fotbollsväg de senaste dagarna men ikväll inleds i alla fall VM-kvalandet med matcher för England och Tyskland bland annat. Jag har dock valt att blicka framåt till helgen där jag tycker att Sveriges gruppkonkurrenter Frankrike ser ut som ett intressant spelobjekt i sin bortamatch mot Bulgarien.

Frankrike kommer från en smått pinsam 0-0-match på hemmaplan mot Luxemburg. Det är inget snack om att Frankrike ska vinna alla dagar i veckan mot Luxemburg och att kritiken efteråt var svidande är således inte särskilt konstigt. Jag är dock inte orolig på något sätt för fransmännens del. Framför allt eftersom de hade gjort minst två, tre mål med en normal utdelning och att det rent spelmässigt inte fanns något att anmärka på förutom svaga avslut. För egen del håller jag Frankrike som ett av tre landslag (tillsammans med Tyskland och Spanien) som höjer sig och är klart bättre än övriga europeiska landslag. Förvisso lyckades ju Portugal vinna EM förra sommaren men det var en hel del tur iblandat i den segern om du frågar mig. Dels hamnade Frankrike, Tyskland och Spanien på samma sida av mästerskapsträdet och dels speglade finalresultatet inte riktigt matchbilden om man ska vara helt ärlig. Sett till den spelmässiga prestationen var Frankrike åtminstone turneringens lag i mina ögon.

Till lördagens match mot Bulgarien saknas ett gäng spelare i det franska landslaget. De mest noterbara tappen är Paul Pogba, Ousmane Dembelé, Layvin Kurzawa och Benjamin Mendy. Även om det så klart är fyra väldigt bra fotbollsspelare så är det bara Pogba som varit ordinarie i landslaget ett längre tag och Dembelé hade troligen inte startat ändå. På ytterbacksplatserna finns det fullgoda alternativ i Djibril Sidibe (som kanske var förstaalternativet oavsett) och Lucas Digne. Med tanke på Frankrikes sjuka truppbredd känns alltså avbräcken inte lika farliga som de låter.

Bulgarien fick med sig tre av sex poäng under det förra landslagsuppehållet då de först slog Sverige med 3-2 på hemmaplan och sedan förlorade med 3-1 borta mot Holland. Trepoängaren mot Sverige var så klart meriterande och innebar att de tog sin fjärde hemmaseger på fyra matcher i kvalet. Matchen var dock långt ifrån imponerande sett till spelkvalitet och nog kändes Sverige som det bättre laget fast de förlorade. Även de tre andra hemmamatcherna mot Holland, Vitryssland och Luxemburg har varit lite i samma stuk där Bulgarien knappast har sett överlägsna ut i någon av matcherna. I samtliga hemmamatcher förutom mot Luxemburg har bortalaget haft fler avslut än Bulgarien. Jag köper därmed inte riktigt snacket om Bulgarien som en svårspelad bortamatch, vilket vissa verkar vilja få det till. Tittar man tillbaka på tidigare kval har Bulgarien dessutom varit brutalt dåliga på hemmaplan, så det är egentligen bara de här fyra matcherna det snacket grundas på.

Jag är rätt övertygad om att Frankrike kör över ett svagt Bulgarien under de förutsättningar som råder. Frankrike måste alltså vinna för att behålla sin förstaplats i gruppen med tanke på plumpen mot Luxemburg senast. Frankrike -1,75 spelas till 1,862 hos Pinnacle.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt