Speltips: Överkörning i Man City - Crystal Palace?

Tjena!

Helgens bloggspel på Tottenham gick tyvärr inte vägen och var faktiskt inte ens i närheten då Swansea höll nollan och fick med sig ett 0-0-resultat. Walesarna skiftade om till en trebackslinje med vilken de lyckades neutralisera Spurs på ett rätt så effektivt sätt. Nya tag den här veckan och då vi inte har någon Champions League-omgång mitt i veckan har jag valt att redan nu blicka framåt emot nästa helgs ligafotboll.

På lördag klockan 16.00 har vi ett möte mellan ett av Europas hetaste fotbollslag för tillfället, Manchester City, och ett av de allra kallaste, Crystal Palace, att se fram emot. Man City är inne i en hysterisk formtopp och har gjort femton mål på sina tre senaste matcher. Över hela säsongsinledningen har de fem vinster på sex tävlingsmatcher, där den enda icke-vinsten var ett förargligt kryss mot Everton i en match som de var helt överlägsna i trots tidig utvisning på Kyle Walker. Många snackade inför säsongen om det galna i att City lade drygt 100 miljoner pund på två ytterbackar i Kyle Walker och Benjamin Mendy. Ibland är det dock mycket viktigare att värva spelare som behövs i det givna spelsystemet än att värva en stor stjärna med hög högstanivå. Det har verkligen visat sig i Citys fall och när laget nu slipper ha Sagna och Kolarov på kanterna är det inte så konstigt att de höjt sig både en och två nivåer.

Jag tycker även att Pep Guardiola har byggt vidare på förra årets Manchester City och gjort en del ändringar i spelsystemet som fallit väl ut. Framför allt har han valt att övergå till en trebackslinje i de flesta matcherna, vilket vi inte fick se något av ifjol. Med trebackslinjen så blir City dels mycket mindre sårbara på kontringar och omställningar, något de hade stora problem med stundtals förra säsongen. Sedan blir possessionspelet lite mer kontrollerat med årets formation och även om inget lag har valt att pressa riktigt högt och intensivt mot City än så tror jag också att de kommer klara av de situationerna bättre i år. I övrigt ser flera spelare verkligen ut att vara i toppform i nuläget och framför allt ska man kanske nämna Sergio Agüero i det avseendet som gjorde hattrick mot Watford i helgen och leder skytteligan med fem mål på fem matcher.

Crystal Palace är i totalt kaos för tillfället och har noll poäng och noll gjorda mål efter fem omgångar av Premiership. Ett enastående uselt facit. Det ska dock sägas att insatserna faktiskt inte har varit så pass horribla som resultaten skvallrar om. Till exempel så har de förlorat tre matcher med uddamålet och med lite bättre tur så hade de definitivt kunnat få med sig en eller två enpoängare och kanske till och med en seger. Det brydde sig dock inte Crystal Palace-ledningen om som sparkade tränaren Frank De Boer redan efter den fjärde förlusten. Sådana beslut har jag väldigt svårt att förstå mig på och att man sedan valde att utnämna Roy Hodgson som ersättare är ännu mer obegripligt. Inte för att Hodgson nödvändigtvis är en dålig tränare utan för att han är en helt annan typ av tränare än De Boer. Väljer man att satsa på en offensiv och possessioninriktad tränare och sedan byter till något helt annat efter fyra omgångar så är det nästan som att man ber om problem.

Jag har väldigt svårt att se Roy Hodgson få ordning på Crystal Palace efter en och en halv vecka. Med tanke på att Palace möter Manchester City, Manchester United och Chelsea i de tre kommande så är det nästan så man undrar om Roy behöver vara orolig för sitt jobb redan nu - efter en match. Jag är helt inne på att City kör över Palace under rådande förutsättningar och spelar -2,25 till 1,943 hos Pinnacle. Linan är förvisso hög men så som båda lagen sett ut på sistone så tycker jag det är berättigat. Det enda som man kan vara lite orolig för är att City spelar tre matcher den kommande veckan med cupmatch mot West Bromwich på onsdag och CL-match mot Shaktar nästa tisdag. Jag är dock relativt övertygad om att det blir förstaelvan både på lördag och tisdag (med tanke på att bänken får luftas på onsdag också).

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.