Speltips: Champions League är tillbaka!

Tjena!

Helgen är över och vi blickar vidare till en ny vecka med många spännande fotbollsmatcher på menyn. Champions League tillbaka och vilka matcher vi får ta del av direkt i den första omgången! Tisdagen bjuder på en repris av 2015 års finalmöte och förra årets kvartsfinal när Barcelona tar emot Juventus hemma på Camp Nou. Sedan har vi ett gäng intressanta matcher på onsdagen där det lär bli desto svårare att bestämma vilken match man ska titta på. Liverpool - Sevilla lär nog mitt val falla på till slut och det är en match som ser intressant ut även ur ett spelmässigt perspektiv.

Liverpool gör comeback i Champions League-gruppspelet och ställs alltså inför en väldigt tuff uppgift direkt när Sevilla kommer på besök. Jag tror många underskattar Sevilla i den här matchen, som har sett fantastisk bra ut i Spanien under en längre tid nu. Sevilla lade om sin spelstil helt förra året när de anställde Jorge Sampaoli som huvudtränare. Även om andalusierna hade varit framgångsrika i Europa och väldigt stabila hemma i Spanien i en lång tid innan Sampaoli kom, så var det först förra året som de tog ett extra kliv rent spelmässigt och uppnådde en maxnivå långt högre än tidigare. Ett tag in på våren hade de häng på Real Madrid i toppen och även om luften gick ur dem rätt så rejält de sista månaderna så var känslan ändå att de var närmare toppduon än på många år. Jag hade hoppats på att Sampaoli skulle fortsätta in i den här säsongen och utveckla laget ytterligare, men han valde som bekant att ta över det argentinska landslaget istället.

In istället för Sampaoli klev en annan argentinare som huvudtränare, nämligen Eduardo Berizzo. Berizzo, som hade Celta Vigo förra säsongen, var ett mycket klokt tränarval av Sevilla och inledningen av säsongen har sett lovande ut. Spelmässigt har han byggt vidare väldigt mycket på det spelsättet som Sampaoli implementerade förra året med hög press och possessionfotboll. Spelsättet kan förenklat beskrivas som ”Guardiola-fotboll” med lite mer intensitet i såväl försvars- som anfallsspel. Anfallen är lite rakare och inte lika långsamma och kontrollerade som Guardiolas. Även balansen på laget är något mer offensiv i possession skulle jag säga, vilket skapar problem stundtals i försvarsspelet på kontringar.

Jag tror egentligen att Sevilla är den perfekta motståndaren för Liverpool, vilket normalt sett skulle tala för spel på hemmalaget. Liverpool är dock väldigt klara favoriter och en -0,75-lina är ingenting jag är beredd att investera då lagen rent kapacitetsmässigt är rätt så jämngoda. Liverpool har visat sig svaga i försvarsspelet överlag i inledningen på säsongen, men även i synnerhet mot lag med samma typ av spelstil som Sevilla. Jag tänker framför allt på Hoffenheim-matcherna i Champions League-kvalet där tyskarna spelade rakt igenom Jürgen Klopps presspel gång på gång (framför allt på bortaplan). Även mot Manchester City i helgen där Klopp valde en något passivare approach så spelade City igenom Liverpools mittfält oroväckande enkelt.

Sedan vill jag även lyfta frågetecken för de defensiva spelarnas individuella skickligheter. Nu är förvisso Dejan Lovren tillbaka på onsdag och därmed hamnar den svagaste länken, Ragnar Klavan, på bänken. Jag tycker ändå inte att de kvarvarande spelarna har visat tillräckligt för att jag skulle känna mig lugn som Liverpoolsupporter. Det första Citymålet i lördags är ett bra exempel på dåligt försvarsspel såväl kollektivt som individuellt. Liverpool tappar bollen och istället för att ställa om till försvarsposition direkt och plocka upp De Bruyne lunkar Emre Can tillbaka och missar sin markering. Sedan sker det stora misstaget när Joel Matip väljer att lyfta och ställa offside medan Klavan tar upp markering på Agüero. Backlinjen blir splittrad och De Bruyne får en autostrada att lägga in bollen på till Agüero. Även ytterbackarnas försvarsspel var tvivelaktigt vid flera tillfällen och framför allt unge Trent Alexander-Arnold har en hel del problem både i positionsspelet och i en-mot-en-situationer.

Jag är inne på att den förväntade matchbilden är en öppen sådan med mycket målchanser åt båda hållen. Trots att jag skrivit mycket om Liverpools defensiva svagheter så tror jag ändå att de har minst lika goda möjligheter att såra Sevillas defensiv. Sevilla spelar alltså med väldigt mycket risk i sitt uppbyggnads- och anfallsspel och sådana lag brukar Liverpool vara väldigt skickliga på att straffa. Över 3,0 mål spelas således till 1,92 hos SBOBet.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.