Speltips: Cuptisdag i England

Tjena!

Trevlig inledning på den engelska ligasäsongen med fem vinster på sex spel i helgen. Redan imorgon fortsätter säsongsinledningen med full omgång i Ligacupen. Det är lite knepigt med cupmatcher med tanke på laguppställningar och så men jag har ändå tre tidiga spel som jag har god känsla för.

Vi börjar med Cardiff - Portsmouth där hemmalaget är klara favoriter på förhand. Bluebirds inledde ligasäsongen med en 1-0-seger på bortaplan mot Burton i lördags. Segern satt rätt så hårt inne och ledningsmålet kom först på ett långskott i den 87:e minuten. I övrigt var matchen relativt chansfattig och slutresultatet hade lika gärna kunnat skrivas till 0-0. Det ska dock sägas att Burton är svårspelade på Pirelli Stadium och att många lag tenderar att hamna i den typen av matchbilder där. Imorgon väntas en del förändringar från det laget som startade i lördags. Cardiff möter Aston Villa på lördag och utifrån förhandssnacket så verkar det som att åtminstone tre, fyra bänkspelare får chansen från start. Tränaren Neil Warnock har sagt att andramålvakten Murphy definitivt kommer att stå och sedan gissar jag på att Mendez-Laing, Damour, Ward och Kennedy kommer in i elvan.

Portsmouth å andra sidan har deklarerat att inte de inte kommer göra några större förändringar imorgon. En förändring blir det dock garanterat då vänsterbacken Holmes-Dennis blev skadad i helgens match mot Rochdale. Oturligt nog blev ersättaren Jamal Lowe utvisad vilket tvingar in en oprövad akademispelare, Brandon Haunstrup, i elvan imorgon. I övrigt förväntas dock en stark elva av Kenny Jackett och då tror jag att Pompey har goda chanser i den här matchen. Ligapremiären mot Rochdale var riktigt bra och nyförvärvet Pitman (som jag satte frågetecken för i min preview) såg ut som en klassvärvning med två fina mål direkt i debuten. Viktigt så klart att inte dra förhastade slutsatser efter en omgång men Portsmouth såg verkligen ut som ett lag som kommer utmana om uppflyttning även i League One.

Portsmouth +0,75 spelas till 1,87 hos SBOBet.

Sedan har vi matchen mellan Fleetwood och Carlisle, där hemmalaget ånyo är favoriter. Fleetwood inledde säsongen med en imponerande seger mot Rotherham och ser ut att fortsätta på den inslagna vägen från i våras. Till den här säsongen har de plockat in lite nya spelare och bland annat Conor McAleny ser ut som en riktigt bra värvning. Den största framgångsfaktorn är dock Uwe Rösler som är en väldigt kompetent tränare på den här nivån. Inför matchen imorgon har Rösler inte sagt någonting om eventuell rotation i startelvan utan bara att man väldigt gärna vill gå vidare. En eller två förändringar är nog ändå att vänta. Jag tror ändå att Fleetwood har goda möjligheter mot ett Carlisle som inte är särskilt heta för tillfället. Carlisle förlorade ligapremiären mot Swindon och fick även en skada på nyckelspelaren Tom Parkes i försvaret. Dras med ett par andra skador också och har inte kunnat stärka truppen tillräckligt på grund av finansiella bekymmer.

Fleetwood -0,5 spelas till 1,98 hos Pinnacle.

Southend är ett annat lag som jag tror har goda segermöjligheter mot ett lite sämre motstånd på hemmaplan. Shrimpers inledde säsongen riktigt starkt med en seger mot titelfavoriterna Blackburn. Nyförvärvet Kightly gjorde mål direkt i debuten och var en av planens bästa spelare. Tränare Phil Brown har gått ut inför matchen imorgon och försäkrat att han kommer ställa ett starkt lag på banan även om det blir några små förändringar. Normalt sett är Southend både en och två klasser bättre än Newport, som är ett av de sämsta lagen en division under, och även med ett par förändringar bör vinstmöjligheterna vara goda. Newport fick med sig ett 3-3-resultat i ligapremiären och stod för en insats som får ses som klart godkänd. Nu ställs de dock mot ett avsevärt bättre lag och då har jag svårt att se att de får med sig ett resultat.

Southend -0,75 spelas till 1,94 hos SBOBet.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.