Speltips: Genomgång av League One med kommentarer om samtliga lag!

Tjena!

Fortsatt rätt så låg spelaktivitet den senaste tiden från min sida. Tre underspel i söndags gav i alla fall två vinster och en push, och således en fin avslutning på juli månad. 39 spel blev det till slut under juli, vilka resulterade i 15 % avkastning och 6 units i plusresultat. Låg omsättning men likväl skönt med bra resultat under sommaren, som det annars kan vara lite si sådär med ibland. Till helgen börjar äntligen ligafotbollen i England när Championship, League One och League Two kickar igång. Jag har bestämt mig, åtminstone inledningsvis, för att fortsätta köra bara Pinnacle/SBO i fotbollsboken. bet365 har väldigt fint utbud på engelsk fotboll annars och bland de tidiga oddsen brukar det oftast finnas många felsatta odds. Vi får se hur det blir men helst vill jag hålla mig till Pinnacle/SBO.

I det här inlägget tänkte jag köra en liten preview på League One med ranking och korta kommentarer om varje lag. Det ska sägas att mycket kan fortfarande hända med trupper och så till transferfönstret stänger. Därpå ser ligan även väldigt svårtippad ut i år.

Ranking (indelat i kategorier av lag):

Oxford

Blackburn

Bradford

---

Portsmouth

MK Dons

Wigan

Charlton

---

Fleetwood

Southend

Scunthorpe

Bristol Rovers

Bury

---

Rochdale

Plymouth

Peterborough

Northampton

Rotherham

Doncaster

Wimbledon

---

Walsall

Gillingham

Shrewsbury

Oldham

Blackpool

Genomgång:

Oxford är svårtippade på förhand med ny tränare och en del rotation i truppen men jag sticker ut och lägger de längst upp i rankingen. Det tyngsta tappet är på tränarfronten där de tappat Michael Appleton men in i hans ställe kommer en annan mycket intressant tränare i Pep Clotet, som vi känner väl till från hans tid i Sverige. Stora frågan är om de får behålla Marvin Johnson? Räknar med ett par värvningar till oavsett om Johnson stannar eller inte.

Blackburn är klara favoriter till ligatiteln och kanske med rätta också med tanke på truppen de besitter. Viktigt också att de fick behålla Tony Mowbray som tränare. Ändå inte helt såld på dem som stora favoriter.

Bradford är, trots förlusten i den avgörande play-off matchen i slutet av förra säsongen, en klubb i harmoni och under utveckling. Stabilitet och harmoni är, tro det eller ej, inget som finns i överflöd i The Football League. ”The Bantams” kommer nå Championship förr eller senare, frågan är om i år är året. De har tappat några tongivande spelare, bland annat James Meredith till Millwall, inför den här säsongen. Samtidigt har de också gjort bra förstärkningar i bland annat Jake Reeves och Paul Taylor.

Portsmouth var ett av mina favoritlag förra säsongen och var bevisligen alldeles för bra för League Two. Nu är de en av förhandsfavoriterna till att vinna League One, vilket så klart är mycket tuffare. Kenny Jackett har ersatt Paul Cook på tränarfronten och det är en förstärkning i mina ögon. Enda Stevens är enda tunga spelartappet, annars är truppen i stort sett intakt. En riktigt bra anfallare saknades förra säsongen, återstår att se om Brett Pitman blir den spelaren. Tveksamt i mina ögon.

MK Dons underpresterade under stora delar av förra säsongen samtidigt som de också hade en väldig otur med utdelningen. Bör vara klart bättre i år.

Wigan är ett annat svårtippat lag. På oddsen är de just nu andrahandstippade och det känns kanske lite märkligt i mina ögon. Förvisso har de en väldigt stark trupp i nuläget, men det verkar som att både Max Power och Omar Bogle kan vara förlorade. Svårt att förutsäga vilken typ av fotboll de kommer spela under Paul Cook. Svårtippade, som sagt.

Charlton har fortsatt problem på ägarsidan och med det i åtanke är det i princip omöjligt att förutse hur deras säsong kommer se ut. Tränaren kan bli sparkad efter tre omgångar eller tvingas till laguttagningar han inte själv står bakom. Å andra sidan har ”The Addicks” en rätt så fin trupp och det är långt ifrån omöjligt att de kan utmana högre upp i tabellen om allting klaffar.

Fleetwood är ingen stor klubb och man får väl säga att de överpresterade rätt så mycket förra säsongen under Uwe Rösler. Jag utesluter inte att de kan överraska igen, även om konkurrensen är tuffare, och går väldigt mycket på att Uwe Rösler är en skicklig tränare på den här nivån.

Southend fortsätter värva gamla veteraner och har plockat in Michael Kightly och Michael Turner från Burnley respektive Norwich till den här säsongen. Sedan tidigare har de Anton Ferdinand, Simon Cox och Marc-Antoine Fortuné med Premier League-erfarenhet. Kompetent spelartrupp och borde ta en bra placering. Frågan är om de äldre spelarna klarar av 46 omgångar? Snittålder på 28,2 år.

Scunthorpe såg ut att gå mot uppflyttning förra säsongen men kraschade totalt under våren. Får nog svårt att upprepa bedriften i en tuffare omgivning i år. Funso Ojo från holländska andraligan känns spontant som en intressant värvning.

Bristol Rovers har fått in två intressanta värvningar i Tom Nichols och Liam Sercombe. I övrigt har de ingen supertrupp men det vägs å andra sidan upp av en kompetent tränare i Darrell Clarke, vilket är nog så viktigt.

Bury har haft ett väldigt intensivt sommarfönster och i princip bytt ut hela sitt lag under sommaren. Svårt att säga hur ett helt nytt lag kommer prestera men normalt sett borde de vara klart bättre än förra säsongen.

Rochdale är stabila och framför allt väldigt starka på hemmaplan. Har tappat två nyckelspelare i Matthew Lund och Nathaniel Mendez-Laing.

Plymouth hade en fin säsong förra året även om de var hjälpta av en något tursam utdelning. Inget talar egentligen för att de ska vara sämre i år förutom att konkurrensen i ligan är klart tuffare. Har lite svårigheter att bedöma hur bra de egentligen var förra säsongen.

Peterborough har tappat tre nyckelspelare i Tom Nichols, Paul Taylor och Michael Bostwick. Tror nog de kommer vara lite svagare i år men har en ny ung tränare som skulle kunna överraska.

Northampton har stärkt truppen och kan få in fin säsong i år. Yaser Kasim från Swindon är en värvning som jag gillar väldigt mycket. Frågetecken för tränaren Justin Edinburgh, varför de hamnar rätt så långt ned i rankingen ändå.

Rotherham slog rekord i negativ bemärkelse förra säsongen då de tog minst poäng i Championship sedan andra världskriget. Jag tror de kan få svårigheter även i League One. Borde egentligen klara sig kvar men har tappat två nyckelspelare och har en oprövad tränare i Paul Warne.

Doncaster imponerade storligen i League Two förra säsongen och var klara för uppflyttning väldigt tidigt. Låg omsättning på spelarfronten än så länge och förblir det så tror jag de klarar kontraktet utan några större bekymmer.

Wimbledon har tappat nyckelspelare i Tom Elliot och Jake Reeves och kan ligga i farozonen den här säsongen. Tror dock de ska klara sig till slut ändå, hade dessutom en del otur med utdelningen förra säsongen.

Walsall har nog en tuff säsong framför sig. Tränaren Jon Whitney verkar redan vara i bråk med styrelsen om spelarvärvningar och liknande. Truppen ser inte superbra ut och de har inte gjort en enda anfallsvärvning ännu trots att målskyttet var ett av de stora problemen förra säsongen.

Shrewsbury blev förbättrade efter att Paul Hurst tog över i höstas och jag har vissa förhoppningar om att de ska klara kontraktet. Normalt sett borde de ändå få det svårt sett till konkurrensen.

Gillingham har jag svårt att se hur de ska klara sig kvar den här säsongen. Ägaren är i finansiella bekymmer och det verkar vara en allmänt dålig stämning runt klubben. Dessutom har de tappat sin bästa spelare Bradley Dack till Blackburn.

Oldham var ett av världshistoriens tråkigaste fotbollslag förra säsongen och klarade i princip kontraktet på en massa enpoängare (i huvudsak 0-0-matcher). Ingen större spelaromsättning än så länge och det lär bli ännu ett år av gnetande för att fixa kontraktet. Hoppas innerligt att de åker ut.

Blackpool blev en överraskning som ett av de uppflyttade lagen i League Two förra säsongen. Jag tror inte de är redo för den här nivån än och skulle bli väldigt förvånad om de inte slutar bland de fyra sista.

Speltips:

Jag har ett speltips att bjuda på också till den första omgången och det i matchen mellan Fleetwood och Rotherham. Fleetwood är väldigt solida på hemmaplan och har hållit nollan i fem av de sex senaste hemmamatcherna. Rotherham hade en del försvarsmässiga bekymmer i Championship förra säsongen men blev lite mer defensiva mot slutet av säsongen. Jag förväntar mig en relativt försiktig approach från Rotherham och en rätt så tillknäppt tillställning mellan de här två lagen. Under 2,25 mål till 2,09 är ett fint odds i mina ögon.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.