Speltips: Finaldags i Gold Cup

Tjena!

Jag har varit lite krasslig den senaste veckan och därför har spelaktiviteten inte varit riktigt lika hög som veckorna innan. Matchutbudet har väl inte varit enormt heller ska sägas och just nu går man mest och väntar på att höst-vår-ligorna ska dra igång. Gold Cup gav i alla fall fina resultat i gruppspelet med 8 vinster på 10 spel. Efter gruppspelet har det inte blivit några speltips, men jag har ändå följt med i matcherna och sett i stort sett alla av dem. Förhoppningsvis kan onsdagens final bjuda på en fin avslutning på en turnering som varit väldigt trevlig i övrigt.

Finalen natten mot torsdagen spelas som väntat mellan USA och Mexik… ehh… Jamaica är det visst. Alla hade förstås väntat sig en final mellan de två stora i Nord- och Centralamerika, USA och Mexiko, när USA slog ut Costa Rica i förrgår men Jamaica ville annat och stod alltså för en rejäl skräll när de vann med 1-0 mot Mexiko i natt. Jamaica tog sig an matchen med en ultradefensiv inställning, precis som den motsvarande matchen i gruppspelet där de fick med sig 0-0, och lyckades hålla Mexiko från att skapa tillräckligt många farliga målchanser. Sedan hade de också turen att sticka upp och få en frispark i den 87:e minuten som Mexikos målvakt, Corona, sedermera gjorde en rejäl tavla på.

Spelmässigt är jag, trots finalplatsen, allt annat än imponerad av Jamaica. Anledningen till att de lyckades igår mot Mexiko låg väldigt mycket i att mexikanarna var fysiskt underlägsna på i stort sett alla positioner och hade svårt att skapa målchanser trots att de hade bollen i anknytning till Jamaicas straffområde i merparten av matchen. Normalt sett är det väldigt svårt försvara med ett sådant extremt ”low-block” i 90 minuter (om man inte möter ett motstånd som man är väldigt överlägsna fysiskt och försvarsmässigt det vill säga). Mot den typen av motstånd som Mexiko utgjorde så visade sig Jamaica försvarsspel effektivt, mot USA möter de emellertid en helt annan typ av anfallsspel. Anfallsmässigt är Jamaica extremt raka och kontringsinriktade och har även ett gäng spelare som passar fint i den här modellen (många snabba och fysiska spelare även offensivt).

Trolig laguppställning för Jamaica ser ut som följer:

Blake

Powell, Lowe, Taylor, Lawrence

Gordon, Lambert, Watson, Francis

Williams, Mattocks

En märklig regel för turneringen säger att man får byta ut upp till sex spelare i truppen efter gruppspelet och det har USA:s förbundskapten Bruce Arena utnyttjat. Till kvartsfinalen anslöt Tim Howard, Darlington Nagbe, Michael Bradley, Jozy Altidore, Clint Dempsey och Jesse González till truppen där samtliga utom González är ordinarie och lär spela i finalen. USA är förstås avsevärt mycket bättre med de här förstärkningarna och kan även dra fördel av en mindre sliten spelartrupp där majoriteten av startelvan bara har två, tre matcher i benen inför finalen. Spelmässigt har jag blivit positivt överraskad av USA desto längre turneringen har fortskridit. I semifinalen mötte de ett annat defensivt balanserat, och i övrigt klart bättre, motstånd i form av Costa Rica. Matchbilden blev relativt händelsefattig men USA hade ändå bra kontroll på matchen och skapade till slut mer än tillräckligt med målchanser för att vinna matchen komfortabelt (slutresultat 2-0).

Trolig laguppställning för USA ser ut som följer:

Howard,

Zusi, Gonzalez, Besler, Villafana

Arriola, Bradley, Nagbe, Zardes

Dempsey, Altidore

Jag trodde förvisso inte att Jamaica skulle stå emot Mexiko heller, men den här gången är jag relativt övertygad om att det tar slut för jamaicanerna. De visade upp ett lågt, fysiskt försvarsspel mot Mexiko som jag inte trodde de var kapabla av. Samma typ av försvarsspel blir dock svårt att lyckas med mot USA, som är både skickligare individuellt än Mexiko och även mer dynamiska i sitt anfallsspel. Om Jamaica tvingas gå framåt vid underläge så blir de snabbt sårbara bakåt, varför jag har goda förhoppningar om att USA kan vinna den här matchen med tvåmålsmarginal eller mer.

USA -1 spelas till 2,01 hos SBOBet. Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.