Speltips: Reggae Boyz är chanslösa mot Mexiko

Tjena!

Gårdagens spel på Kanada slutade med vinst då kanadensarna lyckades fixa 1-1 och en poäng från matchen. Sett över 90 minuter var 1-1 ett rättvist resultat även om Costa Rica hade de bästa chanserna i slutet av matchen. Kanada valde att spela mycket på omställningar och de första 40 minuterna eller så hade de mycket bra kontroll på matchen. Känslan då var att Kanada var det farligare laget på kontringar och att Costa Rica var rätt så uddlösa framåt. Kanada blev dock väldigt trötta sista 10 av första halvlek och i andra halvlek var det ungefär samma matchbild igen bara det att Kanada tröttnade ännu fortare (väderförhållandena var inte de bästa med hög värme och luftfuktighet). Sammantaget så gjorde Kanada en imponerande insats igen och bäst på plan var ånyo den 16-årige supertalangen Alphonso Davies (fick tyvärr utgå skadad dock).

Ikväll fortsätter gruppspelet i Gold Cup med Panama - Nicaragua och USA - Martinique, där jag rekat över 0.5 mål för bortalaget i den sistnämnda matchen sedan tidigare. Imorgon är det sedan El Salvador - Curacao och Mexiko - Jamaica. I det här inlägget tänkte jag kika lite på matchen mellan Mexiko och Jamaica, i vilken jag tror hemmalaget har goda möjligheter att utgå med en bekväm seger. Mexikanarna inledde Gold Cup-spelet med en 3-1-seger mot El Salvador i en match som var väldigt öppen och underhållande. El Salvador hade gjort sin läxa och valde att spela med ett högt och aggressivt presspel, så som många andra landslag har straffat Mexiko tidigare. Bland annat Chile förra sommaren i Copa América och inte minst Tyskland i de första 10 minuterna i semifinalen av Confederations Cup straffade Juan Carlos Asorios landslag på det sättet. Den här gången blev det dock inga större bekymmer för Mexiko. För även om El Salvador lyckades vinna bollen långt upp i planen några gånger och skapade några farliga målchanser utifrån det, så skapade Mexiko väldigt många fler målchanser när de spelade sig ur El Salvadors förstapress.

Mexikos landslagtrupp i Gold Cup är långt ifrån den bästa, utan snarare en ren B-trupp. ”Det riktiga landslaget” spelade Confederations Cup i somras och i det här landslaget har man istället valt att ge spelare från den inhemska ligan chansen. Man ska dock inte låta sig luras att det är någon dålig trupp för den mexikanska ligan håller rätt så bra klass och spelarmässigt är det fortfarande den bästa truppen i Gold Cup. Stommen i laget kommer från Chivas som har fem spelare med i truppen varav två, Pizarro och Marín, spelade från start mot El Salvador. Jag gillar framför allt Pizarro som spelade 10:a i premiärmatchen (normalt sett en yttermittfältare vad jag har förstått) och låg bakom många av Mexikos anfall från den positionen. En annan spelare som jag också gillar är nummer 20 Dueñas, från Tigres, som har en väldigt bra passningsfot och spelar som playmaker lite längre ned i banan. Spelmässigt vill det här Mexiko spela samma possessionorienterade fotboll som ”det riktiga landslaget” och därmed använder man sig också av i stort sett samma 4-2-3-1-formation. Den troliga laguppställningen är svårgissad men om det blir som senast ser den ut som följer:

Corona

Álvarez, Ayala, Marín, Reyes

Dueñas, Hernández

Gallardo, Pizarro, Hernández

Sepúlveda

Jamaica inledde turneringen med en 2-0-vinst mot Curacao. Matchen var dock bedrövligt dålig rent spelmässigt och skulle nog ha goda möjligheter att kvala in på en topp-tio-lista över de sämsta landskamperna som någonsin spelats. Jag har väldigt svårt att se hur Jamaica ska kunna utmana ett mexikanskt landslag som är avsevärt mycket bättre än både vad Curacao var och vad de själva är. Förvisso har väl Jamaica ett övertag i att de är starkare rent fysiskt och skulle kunna hota på fasta situationer och andra typer av duellspel. Jag tror emellertid att det blir att svårt att vinna matchen på det sättet och även om Mexiko säkert gör en del förändringar i den här matchen så måste Jamaica höja sig rejält för att ha någon chans att vinna. Försvarsspelet mot Curacao var allt annat än bra och att de inte släppte in några mål berodde mer på motståndet än något annat. Spelmässigt spelar Jamaica med en 4-4-2-formation där yttermittfältarna är väldigt offensiva och innermittfältarna lite mer defensivt balanserade. ”Reggae Boyz” har inte heller sin starkaste trupp och många spelare kommer från den inhemska ligan. Trolig laguppställning är ånyo svårgissad men ser ut som följer:

Blake

Powell, Lowe, Taylor, Lawrence

Fisher, Lambert, Watson, Gordon

Williams, Johnson

Jag tror att Mexiko är mycket bättre än det här jamaicanska landslaget och väljer att spela Mexiko -1,25 till 1,862 hos Pinnacle. Jag ska dock erkänna att jag är lite rädd för allt för många ändringar i den mexikanska elvan så det kan vara läge att vänta in laguppställningar innan man går allt för hårt på det här spelet.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.