Speltips: Måstematch för Norrköping

Tjena!

Det har blivit lite färre inlägg den senaste tiden då fotbollsutbudet är rätt så skralt för tillfället. Den närmaste veckan ser det lite bättre ut i alla fall med slutspel i U19-EM och framför allt Gold Cup, där det förmodligen kommer något inlägg ifrån. Om inte annat så blir det pre- och livespel från Twitter. Allsvenskan är också igång igen och den här omgångens höjdpunkt är morgondagens match mellan IFK Norrköping och Elfsborg. Norrköping måste ta igen försprånget som Malmö FF nyss skapade i och med sin vinst mot Häcken, och jag är helt inne på att de klarar av att göra precis det.

Norrköping har förvisso släppt sex poäng upp till MFF men jag tycker ändå de har sett rätt bra ut under våren. Grundspelet är detsamma som under tidigare år och på hemmaplan är de som vanligt mycket starka. När viktiga spelare lämnat har andra klivit fram och den här säsongens utropstecken är Kalle Holmberg som har växt fram till nyckelspelaren i anfallet med 7 mål och 2 assist på 14 matcher så här långt. Även Nicklas Eliasson har tagit ytterligare kliv och är mycket mer involverad i det spelet (snarare än att bara vara en vass en-mot-en-spelare på kanten) jämfört med tidigare säsonger. Spelmässigt upplever jag att Norrköping har blivit lite rakare och mer direkta än tidigare år. Till exempel så är det är inte alltid som de väljer att spela sig ur längre, utan ibland slår de en längre, diagonal boll på Sebastian Andersson istället. Det är också oftare som de söker inlägget än tidigare utifrån det jag sett, vilket känns rimligt med tanke på de spelartyper som finns i anfallsbesättningen.

Elfsborg blir sämre och sämre för varje år som går är känslan och i år är nog året som de har tagit flest steg bakåt. Jag är väldigt tveksam till tränaren Magnus Haglund som vill spela (eller spelar rättare sagt) en rätt så enkelspårig fotboll i mina ögon. Anfallsspelet är väldigt inläggsbaserat och balansen på laget är allt som oftast överdrivet offensiv. Det ryktades om att majoriteten av spelarna var negativa till Haglund och ville ha tränarbyte innan säsongsstarten, något jag mycket väl kan tänka mig. För spelarmässigt har Elfsborg ändå en helt okej spelartrupp även om den inte riktigt når upp till de senaste årens Elfsborgsupplagor. Under sommaren har de dessutom fått hem kvalitetsspelaren Samuel Holmén efter många år som utlandsproffs i Danmark och framför allt Turkiet. Holmén spelar dock inte imorgon då han spelklar först mot Hammarby den 17:e juli.

Jag tror inte Elfsborg är tillräckligt organiserade för att stå emot Norrköping på bortaplan och spelar Norrköping -0,75 till 2,09 hos SBOBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt