Tim Schlaucher Essers blogg

Speltips: Två outsiders på Färjestad

Tjena!

U21-EM har börjat fint med två spel och två vinster. Spanien hade inga större problem med att städa av Makedonien även om de behöver slipa en del på försvarsspelet. Bland annat tycker jag de är alldeles för passiva i första pressen och särskilt Denis Suárez position i försvarsspelet känns tveksam, men mer om det i annat inlägg. Roligast av allt var att Marco Asensio hängde tre baljor direkt i premiären och skyttligaspelet till 34,00 står nu i 2,25. Långt kvar så klart men ser onekligen bra ut!

Trav på Färjestad idag och det är kval till E3 som står på agendan. Därmed är det också mycket fina lopp vi får ta del av. Jag tar två spel i stoloppen där jag går på två outsiders med bra läge. Först har vi 4 Drizzle C.C. i lopp 9 där Betfair har satt ett alldeles för högt odds i 11/3. Framför allt platsoddset är tokigt då Drizzle C.C. är den troliga ledaren i loppen och mycket ska till för att hon inte ska ta en pallplacering därifrån. Galoppen senast berodde på att hon blev störd av en annan häst och det är ingen man ska ta för mycket på. Vad gäller vinnarspelet måste man som bekant spela vinnare tillsammans med plats på Betfair, annars hade jag förmodligen inte tagit det oddset. Normalt sett har favoriten 6 Dibaba en mycket god segerchans, men skulle hon göra bort sig eller hamna för långt bak är Drizzle C.C. den främsta utmanaren. Vinstchansen bör ligga någonstans i paritet med oddset, runt 9-11 %, men platschansen är så pass god (en bit över 60 % enligt min bedömning) att 11/3 är ett givet spel.

Sedan tar jag också spel på Lutfi Kolgjinis treåriga märr Hanna, som jag tror kommer bli riktigt bra framöver. Jag vet att det här är en riktigt talangfull häst och Johnny Takter hade stora lovord om hästen när hade körde den i ett jobb på Jägersro för ett par månader sedan. Stammen ser också riktigt intressant ut med Muscle Hill/Boa Boko, där mamman är syskon med Zola Boko bland annat. Lutfi Kolgjinis hästar brukar vara stammade efter hans egna, men här är det alltså inte så. I loppen har Hanna gjort relativt starka insatser så här långt, men jag tror som sagt att det finns mer att hämta av. Senast gick hon en okej avslutning i skymundan under Elitloppshelgen mot mycket tuffa hästar (Kolgjinis hästar gick dessutom inte som bäst den dagen). Näst senast vann hon på ett bra sätt från ledningen via 14/800 på en långsam Örebrobana. Hanna spelas till 18,5/3,75 hos Unibet.

 

Lycka till vid rygg!

Tim Schlaucher Essers blogg

Tim Schlaucher Esser

Finns på Twitter som SchlaucherTim

Tim är en sporttokig ekonomistudent som lägger all sin fritid på att kombinera sina stora intressen statistik, sport och spel. Han har full koll på nästan all europeisk fotboll och i synnerhet Sverige och Allsvenskan. Mot hösten och vintern blir det dessutom en hel del spel på den amerikanska versionen av fotboll. Hans speltips grundar sig på såväl statistik som analyser av förväntade matchscenarion.

Sveriges bästa

Kända profiler