Systemförslag: VM-kvartsfinaler och slutspel från Nordamerika!

Power Play promo
Under torsdagen inleds slutspelet i VM med fyra kvartsfinalmatcher. På dagens powerplay kompletteras de fyra kvartsfinalmatcherna med slutspelsmatcher från NHL och AHL.

Spelstopp: 15:19

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Sverige Lettland
1. Sverige - Lettland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Högst upp på kupongen hittas Tre Kronors kvartsfinalbatalj med Lettland, som går av stapeln under torsdagskvällen. Tre Kronor slutade på en andraplats i gruppen bakom USA och visade under gruppspelet en solid defensiv som hittills varit den som släppt in minst antal mål. Framåt har man spelare som Lucas Raymond, Jonatan Berggren och Fabian Zetterlund att luta sig tillbaka på och hittills är det försvarsspelaren Henrik Tömmernes som varit lagets starkaste poängmakare med tio assistpoäng på sju matcher. Lettland har hemmaplansfördel här och har, efter en trevande inledning med två förluster, fem raka segrar i bagaget mot bland annat Tjeckien och Schweiz. Fördel Tre Kronor här men Lettlands fina form och hemmaplansfördel ska inte glömmas bort. När det svenska folket streckar Tre Kronor till över 80 % finns det i min bok gott om värde österut.

2. Leo Carlsson-Rodrigo Abols

Vårt tips: X

Vi ska beta av en head-to-head från den ovan nämnda matchen mellan Tre Kronor och Lettland, där lagets två förstacentrar ställs emot varandra i en intern batalj om vem som kan göra flest mål. Hittills i turneringen är det Lettlands Rodrigo Abols som gjort flest mål, med fem gjorda medan Tre Kronors stortalang Leo Carlsson svarat för tre gjorda. Som så ofta är det stort värde på kryss i den duellen då Svenska Spel har kryss till oddset 1.55 medan det svenska folket streckar krysset till runt 50 %. Stort värde på oavgjort här och att lämna krysset ensamt rekommenderas.

USA Tjeckien
3. USA - Tjeckien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

USA och Tjeckien drabbade i fjol samman i bronsmatchen, och det var Tjeckien som där gick segrandes ur striden med siffrorna 8-4 och därmed bärgade bronsmedaljen. I år är det USA som är relativt tydliga favoriter när lagen återigen möts i slutspelet, och amerikanerna var det lag som under gruppspelet var det enda lag som vann samtliga matcher och var det lag som gjorde flest mål. Här får amerikanerna stort förtroende av det svenska folket som streckat ettan till över 70%, och jag tycker att Tjeckien inte alls ska räknas bort här då man har ett starkt lag, i synnerhet i offensiven, med hela mästerskapets poängkung Dominik Kubalik i spetsen.

Schweiz Tyskland
4. Schweiz - Tyskland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Schweiz imponerade i gruppspelet och vann Grupp B med god marginal. Under turneringens gång har man fått in flera starka kort från NHL i Nico Hischier, Jonas Siegenthaler och Kevin Fiala, och sedan tidigare hade man bland annat Denis Malgin och Nino Niederreiter i laget. Nu ställs man mot ett Tyskland som hittills gjort ett starkt mästerskap, med starka insatser turneringen igenom då man bland annat pressat Tre Kronor, Finland och USA rejält. Kan man göra detsamma mot Schweiz i eftermiddag? Bra skräll-läge för Tyskland som har flera NHL-spelare i laget, och som här får oerhört lågt förtroende av det svenska folket.

Kanada Finland
5. Kanada - Finland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Den fjärde och sista kvartsfinalmatchen är en repris från fjolårets final där Finland besegrade Kanada. Kan Kanada ta revansch och slå ut Finland här? Favoritskapet ligger i händerna på Finland, som har hemmaplansfördel och i truppen har VM:s största stjärna i Mikko Rantanen, men samtidigt har Kanada en slagkraftig trupp med en stark defensiv och en mängd NHL-rutin. Oviss batalj stundar i Tammerfors och att sitta med hela säkerhetsbältet på rekommenderas.

Dallas Stars Vegas Golden Knights
6. Dallas Stars - Vegas Golden Knights Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi tar oss över Atlanten och till Stanley Cup-slutspelet där Florida Panthers i natt blev klara för final efter att ha besegrat Carolina Hurricanes med 4-0 i matcher. Vilket lag som ska möta Panthers i kampen om bucklan står mellan Dallas Stars och Vegas Golden Knights, där det i dagsläget är tydlig fördel för Vegas som leder matchserien med 3-0. Kan Dallas greppa ett sista halmstrå och förlänga serien? I mitt tycke har man möjligheter till det, då man hittills i serien varit det lag som skapat flest målchanser men fallit på ett lite för svagt målvaktsspel av Jake Oettinger. De första två matcherna avgjordes dessutom efter övertid, och det har således inte varit några överkörningar varken spel- eller resultatmässigt från Vegas håll. Här hemma i American Airlines Center har man varit starka under slutspelet och att man förlänger matchserien finns det goda möjligheter till, och när det svenska folket har ettan till under 40 % är det i mitt tycke bra läge att plocka fram spikpistolen. Spiketta!

Hershey Bears Rochester Americans
7. Hershey Bears - Rochester Americans Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Även i AHL-slutspelet är det semifinaler som gäller, och Rochester Americans har skaffat sig ett bra läge i matchserien mot Hershey Bears efter att man segrat i match ett med 5-1. Nu väntar en ny batalj i Giant Center, och det är gästande Americans som är knappa favoriter efter den inledande segern. I laget har man dessutom flera starka kort i Mason Jobst, Michael Mersch och Jiri Kulich, Här finns det gott om värde österut och på att gästerna tar denna match till minst ett oavgjort efter sextio minuter, vilket i min bok är troligt.

Coachella Valley Firebirds Milwaukee Admirals
8. Coachella Valley Firebirds - Milwaukee Admirals Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I den andra semifinalserien av AHL-slutspelet är det Coachella Valley Firebirds och Milwaukee Admirals som i natt ska göra upp i semifinalseriens första match. Båda lagen gick tuffa kvartsfinalserier som båda gick till en femte och avgörande match. Firebirds har dock fått ett par dagars extra vila gentemot Admirals, och i hemmalaget finns det spetskompetens i Max McCormick och Kole Lind som är två av seriens mest framträdande spelare offensivt. Här hemma i Acrisure Arena har man under slutspelet varit otroligt starka då man segrat i fyra av sex matcher och då förlusterna varit med uddamålet respektive i övertid. Att man återigen svarar för en stark insats här på hemmais finns det goda förutsättningar till. Att inleda från vänster och strecka efter plånbok rekommenderas.


Systemförslag 324 rader:

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
X
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
7
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.