Systemförslag: Svensk och europeisk slutspelsmix under annandag påsk!

Power Play promo
Slutspelet i SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan fortsätter under annandag påsk och på annandagens powerplay får vi, utöver de svenska bataljerna, sätta tänderna i slutspelsmatcher från Finland, Tyskland och Tjeckien.

Spelstopp 15:59

1. Frölunda HC-Växjö Lakers

Vårt tips: X2

Vi inleder med semifinalserien i SHL, mellan Frölunda och Växjö, där det är fördel Växjö som har 3-2 i matcher och möjlighet att i afton slå in matchbollen och ta sig till final. Utöver match ett, som slutade 6-2 i Växjö-favör, har det varit tighta matcher lagen emellan där det inte skiljt mer än två mål när slutsignalen ljudit. Växjö är det lag som under semifinalserien skapat flest målchanser lagen emellan, och man vann senast här i Scandinavium med 2-0 i en solid insats. Jag ser Växjö som det starkaste laget i denna batalj, men med kniven mot strupen för hemmalaget och att det varit tighta matcher lagen emellan är garderingar mycket välkomna.

2. IF Björklöven-Djurgårdens IF

Vårt tips: 1X

I det HockeyAllsvenska slutspelet är MoDo finalklart efter att ha besegrat Mora med 4-0 i matcher. Vilka som ska ta den andra finalplatsen står mellan Björklöven och Djurgården, där det är helt jämnt i matchserien efter fyra spelade matcher då vi har ställningen 2-2. Det har hittills varit en matchserie som präglats av en stor mängd målchanser, en hel del mål – och en hel del gurgel och utvisningar. Inför kvällens match är såväl Djurgårdens Lukas Vejdemo som Björklövens Alex Hutchings avstängda efter varsin regelöverträdelse i lördagens match. Sett över de två matcherna som spelats uppe i Umeå har det varit Björklöven som skapat flest målchanser och Djurgården har fortsatta avbräck på målvaktssidan med förstemålvakten Carl Lindbom skadad. Inför eftermiddagens match tycker jag det är fördel Björklöven, då man utöver hemmaplansfördelen besitter en hel del spetskompetens i spelare som Nick Schilkey, Scott Pooley, Gerry Fitzgerald och Jens Lööke, som med stor sannolikhet kommer vara tungan på vågen i semifinalseriens femte match. Inled från vänster och strecka efter plånbok.

3. IF Troja-Ljungby-Hudiksvalls HC

Vårt tips: 1X2

I HockeyEttans slutspel är det Kalmar som toppar serien, och bakom smålänningarna är det Troja-Ljungby och Hudiksvall som jagar närmast. Hudiksvall har enbart en poäng upp till serieledande Kalmar, och har vunnit tre av fyra matcher hittills. Troja-Ljungby har hittills i slutspelet enbart spelat en match på hemmais, och då segrade man med 4-2 mot Väsby. Kan man återigen segra hemma i Småland eller ska ett starkt Hudiksvall stå i vägen för fjolårets HockeyAllsvenska lag? Det svenska folket tror relativt hårt på hemmalaget, men här tycker jag inte att gästande Hudiksvall ska räknas bort. Värdet i skrivande stund österut och där rekommenderar jag att inleda streckningen.

4. Piteå HC-Nybro Vikings IF

Vårt tips: 1X

Piteå innehar jumboplaceringen i HockeyEttans slutspelsserie, med enbart en inspelad poäng på fyra matcher. Det ser således mörkt ut för norrbottningarna då man har sex poäng upp till serieledande Kalmar på den enda uppflyttningsplatsen. Den enda segern man tagit hittills på de inledande fyra matcherna har man tagit här hemma i LF Arena. På andra sidan isen står ett Nybro Vikings, som tagit sex poäng och har tre poäng upp till Kalmar. Nybro har förlorat två av sina tre bortamatcher hittills under slutspelsserien, och förlorade båda bortamatcherna i kvalet mot Vimmerby, men får trots det stort förtroende av det svenska folket. I mångt och mycket en måstematch detta för Piteå för att fortsatt ha chans på avancemang till HockeyAllsvenskan, och när det är ett bortasvagt Nybro som står på andra sidan tycker jag att 1X är en solid halvgardering som dessutom rensar friskt!

5. Väsby IK-Kalmar HC

Vårt tips: 1X2

Väsby inledde slutspelsserien med en seger hemma mot Piteå, men har därefter förlorat tre raka matcher mot Troja-Ljungby, Nybro Vikings och Hudiksvall. I eftermiddag tar man emot serieledande Kalmar, som vunnit tre av fyra matcher och toppar serien med en poängs marginal. Kalmar svarade dessutom för en fin seger på bortais mot ett hemmastarkt Hudiksvall under föregående vecka, och här får de rödvita från Småland större förtroende av det svenska folket än av oddsmarknaden. Precis som för ovan nämnda Piteå är detta en måstematch för Väsby om man ska ha chans på avancemang, och att sitta med hela säkerhetsbältet på när pucken släpps i Renew Arena i eftermiddag rekommenderas.

6. Tappara-HIFK

Vårt tips: 1

Vi hoppar vidare från de svenska slutspelsserierna till det finska slutspelet, där de regerande mästarna och vinterns CHL-mästare, Tappara, i afton har chans att slå in matchbollen i semifinalserien mot Helsingfors då man leder semifinalserien med 3-1. Här hemma i Nokia arena är de blå-orangeklädda oerhört starka och har i de två spelade hemmamatcherna i semifinalserien segrat med 5-2 och laget från Tammerfors har segrat i åtta av sina nio senaste hemmamatcher. Jussi Tapola förfogar över ett starkt manskap där det i slutspelet varit den före detta Philadelphia- och St Louis-centern Jori Lehterä som varit det ledande lokomotivet med tretton gjorda poäng på åtta matcher och utöver den NHL- och KHL-meriterade centern har Tappara spelare som Anton Levtchi, Niko Ojamäki och Veli-Matti Savinainen att luta sig tillbaka på. Mot ett Helsingfors som gick en klart tuffare kvartsfinalserie, och varit det svagare laget i denna semifinalserie, ska Tappara i afton kunna slå in matchbollen och ta sig till final.

7. Adler Mannheim-ERC Ingolstadt

Vårt tips: 1X2

Det är semifinalmatch sex mellan Adler Mannheim och Ingolstadt, där det är fördel gästerna som har 3-2 i matcher och i eftermiddag har möjlighet att ta sig till final och där slåss om det tyska guldet mot Wolfsburg eller München som slåss i den andra semifinalserien. Mellan Mannheim och Ingolstadt är det Mark French och hans Ingolstadt som har kommandot och är också det lag som under matchseriens gång varit det lag som varit det bättre. På resande fot är de blåvita, med Justin Feser och Daniel Pietta i spetsen, starka och har ännu inte förlorat på bortais under slutspelet. Att inleda från höger rekommenderas i SAP Arena.

8. Pardubice-Trinec

Vårt tips: 1

Även i det tjeckiska slutspelet är det semifinaler som gäller, och seriesegrande Pardubice ställs i afton mot tabellsexan Trinec i den femte semifinalmatchen lagen emellan. Det är 2-2 i matcher, och Pardubice bär ett tydligt favoritskap i såväl kvällens match som att ta hem denna matchserie. Det inför säsongen storsatsande Pardubice har varit det lag som i matchserien skapat allra flest målchanser, och i laget har man spelare som Lukas Sedlak, Lukas Radil, Tomas Hyka och den före detta Rögle-målvakten Roman Will. Med tanke på att Pardubice har starkt lag på pappret, varit det starkaste hittills i matchserien, samt att Trinec gick en klart tuffare kvartsfinalserie där man ställdes mot Sparta Prag, tycker jag att det är fördel hemmalaget. Etta!


Kupongens bank: Tappara

Hemma i Nokia arena är det blå-orangeklädda Tappara oerhört starka och har i de två spelade hemmamatcherna i semifinalserien segrat med 5-2 och laget från Tammerfors har segrat i åtta av sina nio senaste hemmamatcher. Jussi Tapola förfogar över ett starkt manskap, och att de regerande mästarna och vinterns CHL-mästare slår in matchbollen och tar sig till final tycker jag det finns goda möjligheter till.

Dagens rensare: Piteå

Nybro har förlorat två av sina tre bortamatcher hittills under slutspelsserien, och förlorade båda bortamatcherna i kvalet mot Vimmerby, men får trots det stort förtroende av det svenska folket. I mångt och mycket en måstematch detta för Piteå för att fortsatt ha chans på avancemang till HockeyAllsvenskan, och när det är ett bortasvagt Nybro som står på andra sidan tycker jag att 1X är en solid halvgardering som dessutom rensar friskt!


Systemförslag 216 rader:

  1. X2
  2. 1X
  3. 1X2
  4. 1X
  5. 1X2
  6. 1
  7. 1X2
  8. 1

SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.