Systemförslag: SM-Finalen och HockeyEttans rafflande avslutning i fokus!

Power Play promo
Match nummer fyra i finalserien mellan Skellefteå och Växjö spelas under lördagseftermiddagen, och utöver kampen om SM-guldet ska vi på dagens powerplay sätta tänderna i den rafflande avslutningen av HockeyEttan och i slutspelsbataljer från Schweiz, Finland och Tjeckien!

Spelstopp: 15:14


1. Skellefteå AIK-Växjö Lakers HC

Vårt tips: 1X2

Dagens powerplay inleds med kampen om SM-guldet som i år står mellan Skellefteå och Växjö, där det är Växjö som har kommandot med 2-1 i matcher. Det är dock de gulsvarta från Västerbotten, Skellefteå, som närmast kommer från en seger då man segrade nere i Vida Arena under torsdagskvällen, efter att tjugoårige Simon Robertsson skjutit segermålet en halvtimme in i övertidsspelet. Det har hittills varit tighta bataljer lagen emellan, där två av matcherna gått till övertid och den som avgjorts efter ordinarie matchtid slutat 1-0. Överlag har det varit Skellefteå som skapat flest målchanser, och hemma i Skellefteå Kraft Arena brukar man vara starka. Den västra halvgarderingen rekommenderas på mindre system och på större system får tvåan gärna göra sällskap.

2. Kalmar HC-Väsby IK

Vårt tips: 1X2

Det är en minst sagt rafflande kamp om vilket lag som ska ta en plats i HockeyAllsvenskan nästa år, då det inför lördagens sista och avgörande spelomgång är fyra (!) lag som fortsatt har möjlighet att ta klivet upp i den näst högsta divisionen. Kalmar och Väsby är två av dessa fyra lag, och det är Väsby som i dagsläget leder serien, på målskillnad, för Kalmar, Hudiksvall och Nybro. När dessa två lagen drabbade samman senast, i Väsby, var det Väsby som gick segrandes ur striden med 4-2 och man bär också ett knappt favoritskap i eftermiddag. Vi ska dock ha i åtanke att Väsby varit klart starkare på hemmais, då man hittills förlorat tre av sina fyra matcher på resande fot. Samtidigt är Kalmar starka här på hemmaplan i Småland, med tre av fyra segrar. Att inleda från vänster är således att rekommendera i Hatstore Arena!

3. Hudiksvalls HC-IF Troja-Ljungby

Vårt tips: 1

Hudiksvall tampades om en HockeyAllsvensk så sent som i fjol, men föll då med tre poängs marginal gentemot Östersund som tog klivet upp. I år är Hudiksvall återigen med och tampas om en plats i den näst högsta serien, och har inför den sista omgången fortsatt chans på avancemang. Tredjeplacerade Hudiksvall har sexton inspelade poäng, precis som det närmast jagande Nybro samt de två först placerade Väsby och Kalmar. Hemma i Holmen Center har man tagit tre av fyra möjliga segrar, och gentemot ett avsågat Troja-Ljungby bör man både ha mer motivation och kvalité att slå till med. Ettan lämnas ensam i match tre!

4. Nybro Vikings IF-Piteå HC

Vårt tips: 1

Nybro jagar Kalmar, Väsby och Hudiksvall i kampen om en plats i HockeyAllsvenskan, och man möter under eftermiddagen Piteå, som varit det lag som varit klart svagast i slutspelsserien med enbart fyra inspelade poäng på nio matcher. Piteå åker ned till Småland med sex raka nederlag i bagaget och motivationen kan vara långt ifrån på topp. Skillnad bör det vara hos Vikings, då en HockeyAllsvensk plats ligger i potten och då man spelar inför hemmapubliken i Liljas Arena. Att Nybro, med Nikolai Skladnichenko i spetsen, drar det längsta strået här är troligt. Etta!

5. Tappara-Pelicans

Vårt tips: 1X2

Vi beger oss ut på kontinenten för att ta del av slutspelshockey, där Finland är första destination. Tappara är i vanlig ordning inblandade när det kommer till kamp om guldmedaljer, då man är regerande mästare och då man dessutom vann CHL i vintras. Nu har man ett gott utgångsläge i att ta ytterligare en guldmedalj då man har 2-0 i finalserien mot Pelicans efter segrar med 5-1 och 2-0. I eftermiddag bär laget från Tammerfors återigen ett tydligt favoritskap, men här ska nog Pelicans inte räknas bort i första taget, då det var en jämn batalj senast och då Tappara varit oerhört effektiva i de inledande två omgångarna. När det svenska folket streckar upp ettan till nästan 80 % finner jag gott värde österut på kupongen. Alla tecken och jobba in pelikanerna!

6. Servette-EHC Biel

Vårt tips: 1

I kampen om det schweiziska guldet är det helt jämnt i finalserien mellan Servette och Biel då det är 2-2 efter fyra spelade matcher. Det var ettan från grundserien, Servette, som vann måstematchen senast med 3-2, där rutinerade Marc-Antoine Pouliot svarade för det matchavgörande målet. Inför kvällens match är det också Servette som bär favoritskapet, och i laget har man fler tongivande spelare som Henrik Tömmernes, Linus Omark och Valtteri Filppula, och här hemma i Patinoire des Vernets har man varit starka genomgående under säsongen, och att man tar en seger här och således skaffar en matchboll i finalserien är troligt. Etta!

7. HC Ocelari Trinec-Mountfield HK

Vårt tips: 1X2 Ettan, tvåan och trean från grundserien är ute ur kampen om guldet i Tjeckien, där det istället är tabellfyran och tabellsexan Mountfield och Trinec som gör upp om guldmedaljen. Det är Trinec som i dagsläget har en hand på pokalen, då man har 2-0 i matcher och i afton har en hemmamatch att se fram emot efter att ha vunnit matcherna på bortais. Mountfield har under finalseriens två inledande matcher varit det lag som skapat flest målchanser, och hittills i slutspelet har laget från Hradec Kralove varit starka på resande fot med segrar i fem av sex bortamatcher. Här ska gästerna nog inte räknas bort i första taget, och att sitta med alla tecken i hand rekommenderas i WERK Arena.

8. Kiekko-Espoo-Ketterä

Vårt tips: 1X2

I den finska andraligan, Mestis, pågår det också finalspel och det är de regerande mästarna Ketterä som, precis som i fjol, tampas mot Kiekko-Espoo om guldet. Det är 1-1 efter de inledande två matcherna, och inför eftermiddagens match i Espoo är det hemmalaget som bär favoritskapet. Man är också starka på hemmais, då man i Espoo Metro Areena segrat i sjutton av tjugo matcher. Under grundserien var man dessutom det starkaste laget av samtliga, då man vann grundserien och mot Ketterä har man ett fint facit under säsongen med segrar i fyra av sex matcher och segrar i samtliga tre på hemmais. Fördel hemmalaget och att inleda streckningen från vänster rekommenderas.


Systemförslag 243 rader:

  1. 1X2
  2. 1X2
  3. 1
  4. 1
  5. 1X2
  6. 1
  7. 1X2
  8. 1X2

SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.