Systemförslag: Slutspelsfeber i Europa och viktiga bataljer i NHL!

Power Play promo
Det råder slutspelsfeber i såväl Sverige som i hela Europa för tillfället då det spelas om de inhemska guldmedaljerna på flera fronter. På måndagens powerplay får vi sätta tänderna i slutspelet från SHL, HockeyAllsvenskan, Schweiz, Norge och Danmark, och de europeiska slutspelsbataljerna kompletteras med tre matcher från NHL där grundserien närmar sig sitt slut.

Spelstopp: 18:59

1. Örebro HK-Skellefteå AIK

Vårt tips: 1X2

Först ut på kupongen slutspelet i SHL där vi är inne i semifinalfasen och Växjö, Skellefteå, Örebro och Frölunda är de återstående lagen. I afton drabbar Örebro samman med Skellefteå i vad som är den andra semifinalmatchen lagen emellan, och där Örebro har övertaget i matchserien efter att ha segrat med 5-2 i Västerbotten. Gästande SAIK bär favoritskapet hos såväl oddsmarknad som hos det svenska folket. Tvåan är given på kupongen med tanke på att de var ett av seriens starkaste lag i grundserien, men att komplettera med både kryss och tvåa kan vara fördelaktigt då det är ett hemmastarkt och svårslaget Örebro som står på amdra sidan isen.

2. MODO Hockey-Mora IK

Vårt tips: 1X2

Det HockeyAllsvenska slutspelet är även det inne i semifinalfasen och MoDo, som vann grundserien, har 1-0 på Mora efter den första bataljen i Örnsköldsvik. Nu väntar match två och det är hemmalaget som bär ett tydligt favoritskap, i synnerhet hos det svenska folket, men gästerna från Dalarna ska inte räknas bort här. Johan Hedbergs manskap var ett av de starkaste i såväl offensiv som defensiv i grundserien och besitter flera spetsspelare. Alla tecken och jobba in gästerna!

3. EHC Biel-ZSC Lions

Vårt tips: 1X2

Semifinaler är det även i Schweiz där de regerande mästarna Zug slåss med Servette, Biel och Zürich om att ta hem guldet. I afton spelas semifinalmatch nummer tre mellan Biel och Zürich, där hemmalaget har 2-0 i matcher efter att ha segrat med 1-0 och 4-0 i de inledande två matcherna. Lagets målvakter Harri Säteri och Joren van Pottelberghe har varit tungan på vågen i de inledande matcherna då det varit Zürich som skapat flest målchanser men ännu inte fått in pucken i mål. Biel bär, efter de inledande två segrarna, ett stort favoritskap hos det svenska folket – men här ska Zürich i mitt tycke inte räknas bort då man, som ovan nämnt, varit det lag som skapat flest målchanser hittills i serien och förfogar över spetsspelare som Juho Lammikko, Alexandre Texier, Lucas Wallmark, Mikko Lehtonen och Dean Kukan. Att gardera eller vaska ettan föredras i match tre.

4. Stavanger Oilers-Storhamar

Vårt tips: 1

I kampen om det norska guldet står det, precis som i fjol, mellan Stavanger och Storhamar som i afton drabbar samman i finalseriens första match. DNB Arena är spelplatsen och hemmalaget Stavanger bär favoritskapet. Stavanger har ännu inte förlorat i slutspelet utan har segrat med 4-0 i matcher i såväl kvart- som semifinal och här hemma i DNB har man vunnit elva raka matcher och femton av de sexton senaste. Att coach Bjorkstrand och hans Oilers visar var skåpet ska stå redan i den inledande finalmatchen är troligt och till rådande streckning är ettan en fullgod spik!

5. Aalborg Pirates-Herlev Eagles

Vårt tips: 1X2

I det danska slutspelet har seriesegrande Aalborg skaffat sig ett bra slagläge i jakten på finalplatser då man i semifinalserien mot Herlev har 2-0 i matcher efter segrar med 4-2 och 3-1 i de inledande matcherna. ”Pirates” vann grundserien medan Herlev slutade sexa, över trettio poäng bakom, och det har hittills varit det favorittippade Aalborg som varit starkast både spel- och resultatmässigt med en stor mängd skapade målchanser och två segrar. Här bär laget återigen ett tydligt favoritskap, där det svenska folket streckar hemmalaget uppemot 80 %, vilket är alldeles för mycket att hålla ensamt i handen. Att gardera den givna ettan med både kryss och tvåa är således föredraget.

6. Minnesota Wild-Vegas Golden Knights

Vårt tips: 1X2

Vi tar oss över Atlanten, till NHL, där det inte är slutspelshockey ännu – men det närmar sig med stormsteg och viktiga grundseriematcher återstår. En viktig match spelas under natten till Xcel Energy Center, där Minnesota Wild tar emot Vegas Golden Knights. Dessa två lag kämpar om segern i deras respektive division som är otroligt jämna. I denna match är det Minnesota som bär favoritskapet, trots att det var Vegas som segrade med 4-1 när lagen möttes för två dagar sedan. Minnesota är dock starka hemma i Saint Paul, och har tagit tre raka segrar på hemmais. Det är en oviss batalj som stundar mellan de två topplaget i den västra konferensen och att sitta med hela säkerhetsbältet på föredras.

7. Dallas Stars-Nashville Predators

Vårt tips: 1

Även Dallas befinner sig i toppskiktet av den västra konferensen och slåss med Minnesota om segern i Central Division då men enbart befinner sig en poäng bakom när sex matcher återstår av grundserien. Dallas har ett starkt lag i både offensiv och defensiv, och har en av seriens främsta burväktare i Jake Oettinger. Nashville har å sin sida stora skadebekymmer där Filip Forsberg, Matt Duchene och Ryan Johansen samtliga befinner sig på skadelistan och där även Roman Josi och Juuso Pärssinen är tveksamma till spel. Att Dallas är starkare än ett skadedrabbad Nashville och segrar hemma i American Airlines Center tycker jag är troligt och till rådande streckning är ettan en fullgod spik.

8. Seattle Kraken-Arizona Coyotes

Vårt tips: 1

Sist ut på kupongen är en match från Seattle, där hemmalaget Kraken slåss om slutspelsplatser mot Winnipeg Jets och Calgary Flames. För tillfället är det Kraken som har övertaget gentemot de två kanadensiska lagen, och i afton tar man emot ett av seriens svagaste lag då Arizona Coyotes gästar. Gästerna har sju raka nederlag i ryggen, och mot ett Seattle som är klart starkare och har mycket mer att spela för är det troligt att det åttonde raka nederlaget kommer. Given etta i Climate Pledge Arena!


Kupongens bank: Dallas

Dallas är ett av de starkaste lagen i NHL:s västra konferens, och tar emot Nashville hemma i American Airlines Center. Det är ett stukat Nashville som gästar då Filip Forsberg, Matt Duchene och Ryan Johansen samtliga befinner sig på skadelistan och där även Roman Josi och Juuso Pärssinen är tveksamma till spel. Att ett så gott som skadefritt Dallas segrar under ordinarie matchtid mot ett skadedrabbat Nashville är troligt.

Dagens rensare: ZSC Lions

Biel har 2-0 i matcher i semifinalserien mot Zürich Lions och bär ett tydligt favoritskap i match tre som spelas under måndagskvällen. Zürich ska dock, i mitt tycke, inte räknas bort då man varit det lag som skapat flest målchanser hittills i serien och förfogar över spetsspelare som Juho Lammikko, Alexandre Texier, Lucas Wallmark, Mikko Lehtonen och Dean Kukan. Bättre chanser för gästerna här än det svenska folkets streckning ger sken av, och när ettan streckas hårt finns det gott om värde österut på kupongen.

Systemförslag 243 rader:

  1. 1X2
  2. 1X2
  3. 1X2
  4. 1
  5. 1X2
  6. 1X2
  7. 1
  8. 1

SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.