Svenska Spel har skjutit in 250 000 extra i potten för tisdagens powerplay och vi är självklart med i jakten på åtta rätt, häng med!

Spelstopp 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Frolunda HC Skelleftea AIK
1. Frolunda HC - Skelleftea AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Först ut är matchen i Scandinavium mellan Frölunda och Skellefteå där dessa två lag tagit olika vägar den här säsongen, då Skellefteå började trevande men gått som en raket på sistone medan Frölunda gjort tvärtom och inte hittas förrän på sjundeplatsen av SHL. Skellefteå har varit seriens starkaste lag sedan årsskiftet och utmanar Färjestad och Rögle om andraplatsen. Frölunda å sin sida har det tuffare, med fyra förluster de fem senaste matcherna. Spelmässigt var man stundtals bra mot serieledande Luleå, men mot den norrländska maskinen på bortaplan räckte man inte till. Gör man det mot Skellefteå tro? Bör finnas gott om tändvätska hos göteborgarna efter Luleå-tränaren Tomas Berglunds passning om att Frölunda är ett bottenlag. Är det vad Frölunda behövde kanske?

Farjestads BK HV 71
2. Farjestads BK - HV 71 Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I Värmland och Karlstad gästar småländska HV71 i ett klassiskt möte. Ett hemmastarkt Färjestad har i Löfbergs Arena städat av Rögle, Frölunda och Brynäs på kort tid. HV71 slåss om platserna bland de sex första men insatsen hemma mot Brynäs i lördags räckte endast till en poäng. Färjestad får utgångstipset, men med tanke på en del skade- och sjukdomsbekymmer hos hemmalaget kan det vara av fördel att gardera den givna ettan.

Malmo IF Leksands IF
3. Malmo IF - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Malmö kämpar hemmalaget om åttondeplatsen vilket skulle ge en hemmaplansfördel i det stundande play-in spelet. Bortalaget Leksand har å sin sida inte lika mycket att spela för. Klara för det negativa kvalspelet och just nu är det endast kamp om att undvika jumboplatsen, men att möta vinnaren av den Hockeyallsvenska finalen kan visa sig förödande och vi har sett både Oskarshamn och Leksand göra gedigna insatser trots att säker mark i SHL varit ouppnåeligt. Leksand ska inte helt räknas bort här. Tre raka segrar innan siffrorna skrevs till 8-2 i SkellefteåKraft Arena i lördags där man släppte in hela fyra mål i boxplay. Saknar en handfull spelare men alla tecken är att föredra.

Linkopings HC Djurgaardens IF
4. Linkopings HC - Djurgaardens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Djurgården kämpar om en topp 6-placering medan Linköping kamperar om topp 10 dit man i dagsläget har sju poäng upp. Bra läge att närma sig Brynäs och Växjö, som dessutom möts, och vid en seger sitter man inte alltför dåligt med fyra återstående omgångar. Djurgården kommer hit med fyra raka klara bortaförluster i ryggen och fick slita för segern mot Oskarshamn hemma i lördags. Streckning från vänster.

Brynas IF Vaxjo Lakers
5. Brynas IF - Vaxjo Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I match fem har vi den just nämnda drabbningen om den sista play-in-platsen. Brynäs är på jakt efter Växjö och det skiljer inför matchen fyra poäng mellan lagen. Brynäs har lyckats besegra både Frölunda och Luleå med klar marginal hemma i ERP Monitor Arena och mot ett Växjö som haft det tufft på bortaplan, med endast en seger de fem senaste, får de förtroendet. Ettan lite överstreckad och bör garderas upp om plånboken tillåter.

Lulea Hockey Rogle BK
6. Lulea Hockey - Rogle BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Toppmöte i Coop Norrbotten Arena då serieledande Luleå gästas av fyran Rögle. Den norrländska maskinen med Tomas ”Bulan” Berglund vid rodret är svårstoppade, i synnerhet på hemmaplan där man har elva raka matcher utan nollpoängare. Rögle är ett av seriens starkaste bortalag den här säsongen. Luleå självklara favoriter men det tycker även det svenska folket som tryckt stenhårt på ettan. Vi väljer att gardera upp och hoppas ängelholmarna kan kriga till sig en pinne. 1X bör dock räcka långt i ”Delfinen”.

IK Oskarshamn HC Orebro
7. IK Oskarshamn - HC Orebro Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Kräftgång möter kräftgång i Be-Ge Hockey Center då IK Oskarshamn, med elva raka nederlag, tar emot Örebro som endast vunnit två matcher sina tolv senaste matcher. Spelmässigt speglar inte dessa negativa sviter något av lagen, då Oskarshamn stod för en bra insats mot Djurgården på Hovet i lördags och Örebro gjort fullgoda insatser mot både Växjö och Malmö som slutat med förlust. I grund och botten är Örebro det starkare laget och i jakten på topp 6 är Oskarshamn ett bra motstånd för närkingarna. Tvåan betalar bra, och spikas!

Visby-Roma HK Borlange HF
8. Visby-Roma HK - Borlange HF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sist ut hittas matchen från AllEttans Slutspel mellan Visby/Roma och Borlänge. Första matchen lagen emellan sedan 2014. Visby besegrade Lindlöven med 2-1 i matcher och ställs nu mot klart starkare motstånd i form av Borlänge. De imponerade inte i den södra AllEttan och Borlänge, som hamnade två i den norra, får förtroendet ihop med krysset.

Systemförslaget för tisdagens powerplay landar på 288 rader och vi rekommenderar reducering via något spelverktyg!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
1
X
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
X
6
1
X
7
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av