Tisdagens powerplay bjuder på en blandad kompott europeisk ishockey där semifinalernas returmöten i Champions Hockey League nog får ses som höjdpunkten. Utöver dessa matcher blir det matcher från svenska ettan samt österrikiska och schweiziska högstaligan. Häng med i jakten på åtta rätt - systemförslag följer nedan!

Spelstopp 17:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Luleå HF Frölunda HC
1. Luleå HF - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luleå vann det första semifinalmötet nere i Frölundaborg med 3-2 och sitter på en gyllene utgångsposition. Frölunda måste vinna för att ta detta till förlängning eller avancemang. Uppe i Coop Norrbotten Arena är det endast två lag på hela säsongen (Djurgården och Färjestad) som lyckats vara bättre än Luleå under ordinarie speltid. De övriga arton matcherna som de norrländska lejonen bjudit in till, har de antingen vunnit eller löst minst ett kryss vid. Tuff uppgift för Frölunda som behöver gå framåt även vid ett oavgjort resultat - vilket kommer passa ett defensivt starkt Luleå bra. Spiketta!

Mountfield HK Djurgårdens IF
2. Mountfield HK - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Den andra semifinalens returmöte utspelar sig i tjeckiska CPP Arena där Mountfield står som värdar och tar emot Djurgården från den svenska huvudstaden. Tjeckerna klev in i slutspelet som ett av de lägst rankade lagen men vilket slutspel man gjort! Som underdogs skickade laget ut först tyska jättarna Adler Mannheim för att sedan, återigen som underdogs, välta schweiziska Zug med ett 4-0-resultat på bortaplan. Ska man återigen stå för en skräll? Vinst på Hovet med 3-1 och en ruskigt fin utgångsposition för tjeckerna. Precis som för Luleå i match ett, behöver man inte satsa alltför hårt i offensiven, utan har till och med råd att förlora med en pucks marginal här. Vidöppet, och alla tecken bör ritas ned.

Östersunds IK Borlänge HF
3. Östersunds IK - Borlänge HF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Jämtland ska det spelas hockey mellan Östersund och Borlänge. Ett hemmalag som trivs i Östersund Arena där man tagit 28 av 36 möjliga poäng den här säsongen. Gästerna för dagen är inte dåliga, och vann senaste mötet lagen emellan - bara en knapp vecka tillbaka - med 4-1 på hemmaplan.

Geneva Servette HC Lugano
4. Geneva Servette - HC Lugano Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Det är två formstarka lag som drabbar samman i Genéve då hemmalaget Genéve-Servette tar emot Lugano. Bortalaget för dagen, Lugano, tar dock majoriteten av sina segrar hemma och det bortafacit som man kan visa upp inför denna match skrivs 2-8 i vinster/förluster. Det är inte den lättaste matchen att snygga till det facitet på, då det är serietvåan och tillika seriens bästa hemmalag som gästas. Fem raka segrar i arenan Patonoire des Vernets. Då den raka ettan ser ut streckas lite hårt och då är någon gardering att föredra.

Zurich Lions SCL Tigers
5. Zurich Lions - SCL Tigers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

I Hallenstadion i Zürich öppnar Rikard Grönborg upp portarna och tar emot det lag som besegrades på bortaplan med 6-1 i fredags. Lejonen från den folkrika staden har haft det problematiskt på hemmaplan på sistone med fyra raka nederlag. Ypperligt tillfälle att vända på trenden när ett form- och bortasvagt Langnau gästar. Spikettan på ett klart starkare Zürich gillas

Fehervar AV19 Klagenfurter AC
6. Fehervar AV19 - Klagenfurter AC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Till Ungern, Österrike och Italien där EBEL bidrar med de tre sista matcherna på kupongen. Först ut matchen från Ungern där vi har ett formsvagt hemmalag och ett urstarkt och formtoppat Klagenfurt på besök. Riktigt fint streckvärde till höger och tvåan kan vara ett spik-alternativ. Fehervar har dock gått segrande ur två av de tre striderna mellan lagen som spelats under hösten. Att helgardera och sedan reducera ser vi som det klart bästa alternativet.

EC Red Bull Salzburg EC Moser Medical Graz 99Ers
7. EC Red Bull Salzburg - EC Moser Medical Graz 99Ers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Två formstarka lag som ställer sig på isen i Eisarena i Salzburg. Hemmalaget och de suveräna serieledarna Salzburg får vårt utgångstips här. Fyra raka segrar och starka hemma med fyra raka segrar även där. Dessutom vinst i alla tre möten lagen emellan såhär långt in på säsongen.

HC Bolzano-Bozen Foxes EHC Black Wings Linz
8. HC Bolzano-Bozen Foxes - EHC Black Wings Linz Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Sist ut på kupongen är matchen från Italien där Bolzano och Liewest Linz står för underhållningen. Två lag som blandar och ger resultatmässigt. Linz klart mycket starkare hemma. Streckvärdet västerut men att sitta med alla tecken är fördelaktigt i match åtta.

Systemförslaget för tisdagens powerplay landar på 162 rader och som vanligt rekommenderar vi reducering via något spelverktyg!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
2
1
X
2
3
1
X
2
4
1
X
5
1
6
1
X
2
7
1
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av