Lördagen slår upp dörrarna och vi har full SHL-omgång framför oss. Powerplay-kupongen innehåller således sju SHL-matcher och den fylls sedan på med en kvällsmatch från NHL. Häng med i jakten på åtta rätt!

Spelstopp 15:14

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Lulea Hockey Frolunda HC
1. Lulea Hockey - Frolunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Först ut hittar vi stormöte i Norrbotten där Frölunda på besök. Men regerande mästarna Frölunda hittas först på sjunde plats i tabellen när endast sex omgångar återstår. Frölunda har dessutom haft stora problem på bortaplan och hade inför torsdagens match hade man åtta raka nederlag på bortais, men mot Linköping blev det straffseger. Luleå är i fin form och innehar serieledningen med hela tio poängs marginal. Frölunda skickade ut Luleå ur Champions Hockey League en månad tillbaka och ypperlig möjlighet för norrbottningarna att få revansch här. Ettan ser ut att betala bra, och spikas!

Djurgaardens IF IK Oskarshamn
2. Djurgaardens IF - IK Oskarshamn Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

På Hovet gästas ett hemmastarkt Djurgården av jumbon Oskarshamn. Ettan streckas hårt här och lagets tretton raka hemmasegrar ska inte glömmas bort. Djurgården ska såklart vara stora favoriter här, men i jakt på högre utdelning bör både krysset och tvåan ritas ned. Djurgården dessutom med ett par skadebekymmer då Patrik Berglund, Manuel Ågren samt Kalle Östman är tveksamma till spel under lördagen.

Malmo IF Farjestads BK
3. Malmo IF - Farjestads BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Serietvåan Färjestad har nog gett upp jakten på seriesegern som är tio poäng bort med sex omgångar kvar att spela av grundserien. Istället får värmlänningarna sikta in sig på att behålla den andraplats man besitter i dagsläget med fyra poängs marginal ned till trean Skellefteå. Eftermiddagsmatch väntar i Malmö Arena där ett svårspelat Malmö står som värdar. Malmö spelade långt ifrån bra mot Örebro, men kom iväg från Närke med en trepoängare i bagaget. Färjestad är desto tyngre att möta, både storleks- och spelmässigt, och trots hemmaplansfördelen bör Färjestad bära att större favoritskap här. Streckning från höger och så långt plånboken håller.

Rogle BK Linkopings HC
4. Rogle BK - Linkopings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I en annan del av Skåne, nämligen Ängelholm, väntar matchen mellan Rögle och Linköping. Ett formstarkt hemmalag, som vunnit fyra raka i Catena Arena, mot ett Linköping som haft det lite halvt motigt på sistone och fått lämna isen utan trepoängare de senaste sex matcherna. Dock en klar uppryckning jämfört med vad vi fick se av LHC i höstas, men borta mot Rögle väger man alldeles för lätt och 1X bör räcka långt.

Vaxjo Lakers HC Orebro
5. Vaxjo Lakers - HC Orebro Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Vida Arena står mycket på spel då både hemmalaget Växjö och gästerna Örebro behöver poäng för att kunna bibehålla sina placeringar alternativt avancera i tabellen. Örebro jagar topp 6, dit man har fyra poäng fram, medan Växjö försöker bibehålla den sista play-in-platsen som innehas med tre poängs marginal i dagsläget. Båda lagen relativt formsvaga med förluster från båda veckans matcher. Växjö bär rättmätigt favoritskapet då Örebro haft svårt på bortaplan där man just nu har fem raka förluster.

Skelleftea AIK Leksands IF
6. Skelleftea AIK - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Skellefteå är SHL:s formstarkaste lag och har nu nio raka segrar varav åtta av dessa är trepoängare. Leksand är på gång och har tre raka segrar, mot Växjö, Frölunda och Oskarshamn. Borta mot Skellefteå bör det dock bli tufft och man är spelmässigt klart svagare än västerbottningarna. Ettan är hårt streckad, precis som många andra favoriter på dagens kupong, och kan behöva kompletteras med en gardering.

HV 71 Brynas IF
7. HV 71 - Brynas IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brynäs är ett av seriens svagaste bortalag och är på besök hos ett formstarkt hemmalag i Kinnarps Arena där HV71 tar emot. Fem vinster de sex senaste hemmamatcherna för HV71 varav en 7-1-seger hemma mot Djurgården senast. 1X bör räcka långt mot ett Brynäs som har problem i bortaspelet med fyra förluster de fem senaste matcherna.

New York Islanders Boston Bruins
8. New York Islanders - Boston Bruins Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

En match från NHL avrundar kupongen och det är New York Islanders som tar emot Boston Bruins i Nassau Coliseum. Vi väljer den fega vägen och tar en helgardering här.

Systemförslaget för lördagen landar på 216 kronor och vi rekommenderar reducering via något spelverktyg!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
2
1
X
2
3
X
2
4
1
X
5
1
X
2
6
1
7
1
X
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av