Systemförslag: Powerplay 7/4

Power Play promo
Torsdagens powerplay är fullmatat med slutspelshockey där vi utöver SHL-slutspelet har en helt avgörande finalmatch i SDHL samt intressanta bataljer från Norge, Ungern, Tjeckien och Tyskland att beta av i sikte på en välbetald åtta!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Växjö Lakers Frölunda HC
1. Växjö Lakers - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tre raka övertidssegrar för Frölunda försätter göteborgarna i en sits där man i afton kan bli det första laget att avancera till semifinal. Det har i de tre spelade matcherna varit Frölunda som skapat klart mest, men Växjö har hittat in i matcherna med skarpt skytte från framförallt Richard Gynge som i match tre svarade för ett hattrick. Jag håller de matchbollsinnehavande gästarna snäppet högre än de regerande mästarna, då man förfogar över att starkt manskap med spelare som Ryan Lasch, Michael Spacek och en formtoppad Patrik Carlsson, samtidigt som hemmalaget dras med en hel del skadebekymmer där bland annat den viktiga backen Hardy Häman Aktell saknades senast. Tvåan först och gardera efter plånbok.

Färjestads BK Skellefteå AIK
2. Färjestads BK - Skellefteå AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Det är desto jämnare i kvartsfinalserien mellan Färjestad och Skellefteå där gästerna för dagen reducerade i matchserien efter en seger hemma i Västerbotten under tisdagen med 3-2. Formen var inför slutspelet ett frågetecken för Skellefteå, som till slut placerade sig på plats tre i grundserien, men man visade styrka i både match två och tre där man till slut fick hål på Färjestadsmålvakten Dominik Furch i den grad att man kunde vinna matchen. Färjestad mönstrar å sin sida en stark offensiv där viktiga spelare som Daniel Viksten, Gustav Rydahl och Joakim Nygård fått producera i matchserien. Tre, sju och fem mål i de tre matcherna som spelats inför dagen, och med tanke på att det skapas en hel del lägen i matcherna samt att varken Furch eller duon med Mann/Lindvall spikar igen tycker jag det finns goda möjligheter till att återigen få beskåda en öppen samt chans- och målrik tillställning – och då gillas gaffel-garderingen där krysset lämnas utanför.

Brynäs IF Luleå HF/MSSK
3. Brynäs IF - Luleå HF/MSSK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

En femte och direkt avgörande finalmatch stundar i SDHL-slutspelet mellan Brynäs och Luleå där det är seriesegrarna Brynäs som bär favoritskapet och hemmaplansfördelen. Gävlelaget kommer även hit med en meriterande 7-2-seger i bagaget där landslagsstjärnan Maja Nylén-Persson svarade för två mål och två assist. Med tanke på hur bra man varit under säsongen, i slutspelet och på hemmaplan bär Brynäs ett rättmätigt favoritskap här och med hemmapubliken i ryggen tror vi att de fixar guldet efter ordinarie matchtid. Spiketta!

IHK Sparta Sarpsborg Stavanger Oilers
4. IHK Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Semifinalspelet fortgår i vårt västra grannland där den stora guldfavoriten Stavanger Oilers har 3-2 i matcher på Sparta Sarpsborg och i afton läge att slå in matchbollen och ta sig till final. Stavanger har varit det klart vassaste laget i denna matchserie, men spartanernas Jake Paterson har storspelat mellan stolparna samtidigt som den svenska forwarden Kristian Jakobsson fortsätter ösa in poäng och avgjort i de båda matcherna som Sarpsborg vunnit. Trots bortais tycker jag att Stavanger ska ha bäst vinstchans här och när det råder en del frågetecken kring Sparta-målvakten Jake Paterson, som utgick senast, tycker jag att möjligheterna för ett Oilers-avancemang är goda och tvåan lämnas ensam i Amfiteatern!

Fehervar AV19 Red Bull Salzburg
5. Fehervar AV19 - Red Bull Salzburg Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det krävdes förlängning i den första finalmatchen i ICE Hockey League-slutspelet där det till sist var seriesegrande, och i slutspelet hittills obesegrade, Salzburg som gick segrandes ur striden. I afton vänder serien till Ungern och den svårstavade och svåruttalade staden Székesfehérvár där Fehervar är hemmahörandes och ikväll jagar kvittering i matchserien. Ungrarna är otroligt hemmastarka då man här hemma i Ifjabb Ocskay Gábor Ice Hall är otroligt starka med obesegrade i slutspelet och vinst i tio av de elva senaste. Lägg därtill att det var otroligt jämnt senast, och att det krävdes nästan 25 minuters övertid innan nittonårige Danjo Leonhardt avgjorde för Salzburg. Fatta pennan från vänster och fyll på så långt plånboken räcker.

Ceske Budejovice HC Sparta Prag
6. Ceske Budejovice - HC Sparta Prag Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det tjeckiska slutspelet befinner sig i semifinalfasen Sparta Prag är i förarsätet med 2-0 i matcher i semifinalserien mot České Budějovice, och efter två matcher i huvudstaden vänder nu serien till södra Tjeckien och Budvar Arena – där hemmalaget för dagen varit riktigt bra under säsongen och kommer hem till den arenan där man vunnit fjorton av de femton senaste matcherna. I grundserien skiljde det bara sex poäng mellan dessa två lag, i Sparta Prags favör, och det var i det senaste mötet České Budějovice som skapade klart flest lägen men där Sparta Prag var oerhört effektiva med fem baljor på nitton skott. Gästerna streckas trots det till nästan 70 % av det svenska folket, och med tanke på det fina hemmafacit som Budějovice har och att då man senast skapade mest – så tycker jag ettan till 19 % är en ruskigt intressant spik!

ERC Ingolstadt Kölner Haie
7. ERC Ingolstadt - Kölner Haie Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Tyskland är det play-in-omgångarnas andra omgång på programmet och Köln har chans att slå in matchbollen i matchserien mot Ingolstadt efter att ha vunnit match ett med 4-3 där OS-backen Moritz Müller var en viktig kugge och svarade för ett mål och två målgivande passningar. Ingolstadt, som plockade nio poäng mer än ”Hajarna” i grundserien, är hemmastarka med fyra vinster på de fem senaste matcherna – och här har man kniven mot strupen och är klara favoriter. Ettan är trolig, men pantrarna streckas också hårt och garderingar välkomnas om kapital finns över.

Düsseldorfer EG Nuremberg Ice Tigers
8. Düsseldorfer EG - Nuremberg Ice Tigers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I den andra play-in-serien i tyska DEL stångas Düsseldorf och Nürnberg och det är hemmalaget för aftonen som sitter i förarsätet efter att ha vunnit på bortais med 3-2 under tisdagen. Düsseldorf kom in till denna matchserie med sviktande form bestående av fyra raka förlustmatcher och man var också hårt ansatta i matchseriens första möte när ”Ice Tigers” var det lag som skapade mest. Matchboll på hemmaplan för Harold Kreis manskap som får stort förtroende av det svenska folket, men ett högre rankat Nürnberg ska inte räknas bort i första taget här!


Kupongens bank: Stavanger Oilers

Stavanger vann grundserien i överlägsen stil och har varit det klart vassaste laget i denna matchserie, men spartanernas Jake Paterson har storspelat mellan stolparna. Nu finns en del frågetecken kring den kanadensiske burväkat, som utgick senast, och jag tycker således att möjligheterna för ett Oilers-avancemang är mycket goda! Given tvåa.

Dagens rensare: Fehervar

Det svenska folket håller Salzburg högst i den andra finalmatchen i ICE Hockey League, medan alla oddsmarknadens tecken pekar på ungersk favör. Lägg därtill det urstarka hemmafacit som Fehervar uppvisar med vinst i tio av de elva senaste hemmamatcherna och fortsatt obesegrade i slutspelet här i Ifjabb Ocskay Gábor Ice Hall. Etta och kryss är ett måste på dagens kupong!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag 162 rader:

1
1
X
2
2
1
2
3
1
4
2
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1250 kr
9.2
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.