Systemförslag: Powerplay 5/10 - HockeyEttan, HockeyAllsvenskan och CHL!

Power Play promo
Tingsryd och Vita Hästen jagar sina första segrar för säsongen när HockeyAllsvenskan i afton tuggar vidare. De fyra matcherna från Sveriges näst högsta serie ackompanjeras på kvällens powerplay av tre matcher från CHL:s gruppspel och en batalj från Bergslagen där Skövde är på besök.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Mora IK Aik If
1. Mora IK - Aik If Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Startpunkt för aftonens powerplay har vi i Smidjegrav Arena uppe i Dalarna där Mora är hemmahörandes och till kvällen får besök av AIK. Ett AIK som åker till Dalarna med en tydlig 4-0-seger mot det topptippade Björklöven har fått fart på tilltänkta nyckelspelare som Richard Gynge, Adam Rockwood och Daniel Muzito-Bagenda. Mora har å sin sida skapat väldigt mycket målchanser men har efter tre matcher enbart en seger på kontot. Med framförallt Daniel Ljunggren och Johan Persson att tillgå i offensiven finns det potential för dalalaget att näta men AIK, som på kort tid besegrat både MoDo och Björklöven, ska inte räknas bort. Alla tecken!

Södertälje SK HC Vita Hästen
2. Södertälje SK - HC Vita Hästen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Det tungt satsande Södertälje har inlett säsongen med en vinst och två förluster varav den senaste kom förra omgången i rivalmötet mot Djurgården. Magnus Bogren har ett intressant lag att tillgå med toppspelare som Anthony Luciani, Cole Cassels och Renars Krastenbergs i offensiven. Vita Hästen står efter tre spelade matcher kvar på noll poäng efter förluster mot Mora, Björklöven och MoDo. Nu senast, mot MoDo, hade man hugg på poäng men föll med 6-5. Kan man ta säsongens första pinne i afton? Fördel SSK, men garderingar välkomnas.

Tingsryds AIF BIK Karlskoga
3. Tingsryds AIF - BIK Karlskoga Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tingsryd jagar säsongen första seger hemma i Dackehallen efter att ha inlett med tre förlustmatcher och enbart en poäng på kontot för Fredrik Gladers manskap. Det finns dock potential hos de grönklädda smålänningarna som har kvar Daniel Öhrn från i fjol och kunde knyta till sig både Jonathan Harju och Felix Olsson som satte stort avtryck på laget för två säsonger sedan. På andra sidan isen står ett BIK Karlskoga som inlett säsongen med tre segrar och åtta poäng. Mot Västervik senast var det lagets powerplay som visade vägen med tre av lagets fyra mål. Det svenska folket streckar tvåan hårt men ett Tingsryd med potential och i poängbehov ska inte underskattas. Helgardera och jobba in hemmapoäng!

IF Björklöven Almtuna IS
4. IF Björklöven - Almtuna IS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det topptippade Björklöven har inlett trevande med enbart en vinst och två förluster på de tre spelade matcherna. Trots en spännande offensiv med nyförvärv som Fortier, Pooley och Schilkey blev det noll mål gjorda på Hovet när man mötte AIK. Nu ställs Viktor Stråhles manskap mot ett Almtuna som följde upp sina två inledande förluster med att besegra Tingsryd med 5-1 senast. Det ska vara klasskillnad mellan dessa två lag i de gröngulas favör, men när det svenska folket streckat ettan till över 80 % är det bara att vaska eller gardera då vi siktar på större potential.

Eisbären Berlin Mountfield HK
5. Eisbären Berlin - Mountfield HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi lämnar HockeyAllsvenskan och tar oss ut på kontinenten där CHL:s gruppspel är inne i slutfasen där den näst sista gruppspelsomgången spelas denna vecka och den sista nästa vecka. Först ut från CHL på dagens powerplay är en batalj från Grupp G där Frölunda igår säkrade slutspelsavancemanget. Nu är det tyska Eisbären Berlin och tjeckiska Mountfield som gör upp om vilka som ska göra göteborgarna sällskap till slutspel. Det är gästerna för dagen, Mountfield, som inför kvällen har bäst utgångsläge med tre poäng till godo på Eisbären Berlin som därmed är i stort behov av en seger. Hemma i den tyska huvudstaden brukar de tyska mästarna vara starka då Adler Mannheim är det enda lag den här säsongen som åkt härifrån med samtliga poäng. Mountfield åker till Tyskland med svag form och ett svagt bortaspel då man på resande fot förlorat tre av fyra bortamatcher den här säsongen. Att tyskarna med Noebels, Boychuk, Clark och company vinner denna batalj är troligt sett till förutsättningarna. Etta!

Slovan Bratislava SC Rapperswil-Jona Lakers
6. Slovan Bratislava - SC Rapperswil-Jona Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Om de två ovan nämnda lagen har mycket att spela för är det totalt tvärtom i den match som ikväll spelas i Ondrej Nepela Arena i den slovakiska huvudstaden Bratislava. Såväl hemmalaget Slovan som gästande Rapperswil från Schweiz står utan chans på avancemang i en grupp där München och Tappara seglat iväg och säkrat slutspelsplatserna. Vilket av de två omotiverade lagen som vinner denna match; ja det kan man ju undra. Oddsmarknadens och det svenska folkets streckning pekar på att de gästande schweizarna ska vinna detta. Med tanke på att hemmalaget har två viktiga toppmatcher i den inhemska ligan under fredagen och söndagen är det inte osannolikt att fokus ligger där - men åker Stefan Hedlund med starkast möjliga manskap till Slovakien? Alla tecken föredras.

Red Bull Salzburg HC Fribourg-Gotteron
7. Red Bull Salzburg - HC Fribourg-Gotteron Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

I grupp E är det schweiziskt i topp i form av Fribourg-Gottéron som besöker grannlandet Österrike för att ta sig an grupptvåan Salzburg i Eissarena. Ett Salzburg som gått som en stridsvagn i säsongsinledningen med fem raka segrar innan Klagenfurt satte stopp för den sviten i helgen. Även i CHL har österrikarna varit svårslagna med fyra raka oavgjorda mot Ilves och Stavanger där man fick med sig bonuspoängen i tre av matcherna. Schweizarna har haft en svagare säsongsinledning och kommer närmast från en förlust mot Langnau Tigers i en match som gick till övertid. Formmässigt talar förutsättningarna för hemmalaget men vi ska komma ihåg att Christian Dubé och hans schweiziska manskap besitter mycket kvalité i spelare som Gunderson, Kuokkanen och Mottet och jag tycker att man bör få med sig minst en poäng från Salzburg. X2.

Lindlövens IF Skövde IK
8. Lindlövens IF - Skövde IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongen rundas av i Lindesberg där vi har en match från den västra HockeyEttan att avhandla i jakten på åtta bockar. Det är Skövde som besöker Lindlöven i en match mellan två lag som vann sina respektive premiärmatcher efter övertid och straffar. Lindlöven är det lag som bär favoritskapet här, och man var starka i slutskedet av förra säsongen då man tog sig till slutspel och störde Väsby. Med fräscha tillskott, i framförallt Filip Barklund med förflutet i Örebro och Södertälje, finns det i mitt tycke goda möjligheter till att hemmalaget segrar i Lindehov. Etta!


Kupongens kassaskåp: Eisbären Berlin

Hemma i Berlin är de tyska mästarna starka med enbart en nollpoängare hittills på säsongen. I laget finns det dessutom mycket kvalité i form av bland annat Marcel Noebels, Zach Boychuk och Kevin Clark. Mot ett formsvagt Mountfield som besitter en svagare trupp och som i inledningen av säsongen varit svaga på resande fot är segerchanserna goda för isbjörnarna. Samtliga poäng stannar i den tyska huvudstaden!

Dagens rensare: Tingsryd

En svag start på säsongen från Tingsryd och en stark start på säsongen från BIK Karlskoga har fått det svenska folket att lita fullt ut på gästerna från Värmland. Hemmalaget ska i mitt tycke inte underskattas då man har spelare som Daniel Öhrn, Felix Olsson och Jonathan Harju att tillgå. Dessutom har BIK Karlskoga i de inledande tre matcherna litat mycket på sitt powerplay, så håller sig de grönklädda smålänningarna borta från utvisningsbåset är poängchanserna goda. Hemmapoäng rensar friskt i Dackehallen!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag 324 rader:

1
1
X
2
2
1
X
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
X
2
8
1

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.