Systemförslag: Powerplay 3/9

Power Play promo
Åtta fina CHL-matcher är vad vi har att sätta tänderna i gällande fredagens powerplay - trevlig värre och vi jagar åtta gröna bockar och en skjuts i plånboken inför helgen. Vamos!

Spelstopp 17:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Skellefteå AIK HC Lugano
1. Skellefteå AIK - HC Lugano Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi inleder i västerbotten där schweiziska Lugano är på besök i SkellefteåKraft Arena. Lagen befinner sig på tredje- respektive andraplats i gruppen bakom det finska storlaget Tappara från Tampere. Skellefteå och Lugano möttes nere i Schweiz för en vecka sedan, och då skrevs siffrorna till 5-1 för Lugano trots ett stort spelövertag från västerbottningarna. Niklas Schlegel hade minst sagt en bra dag mellan stolparna, och det är nog vad som krävs uppe i de norrländska skogarna för att Lugano ska ha en chans ikväll. Skellefteå i skrivande stund streckade till 49% och jag tycker att man med gott samvete kan singla ettan.

HC Sparta Prag Växjö Lakers
2. HC Sparta Prag - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I den tjeckiska huvudstaden är de svenska mästarna och ledarna av Grupp A, Växjö på besök för att ställas mot grupptrean Sparta Prag. Full pott hittills för Sam Hallams mannar som fick se Richard Gynge slå till med ett hattrick förra helgen mot Bremerhaven där smålänningarna vann med 5-0. Mot Prag i matchen innan hade man större problem då tjeckerna skapade en hel del farliga målchanser men reducerade alldeles för sent. Man vann sedan efter straffar borta mot TPS Turku och hemma i Tipsport Arena ska man helt klart kunna hota Lakers. Alla tecken föredras.

Frisk Asker Red Bull Salzburg
3. Frisk Asker - Red Bull Salzburg Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Norsk hockey har suktat efter tävlingsmatcher i ett halvår sedan den norska ligan avbröts i mitten av säsongen i fjol. Frisk Asker ger sig nu in i tävlingssammanhang och ställs mot österrikiska Red Bull Salzburg hemma i Askerhallen. Gästerna är favoriter till att vinna gruppen medan Frisk Asker enligt både mig och spelbolagen nog kommer få det lite kämpigare att ta sig vidare till slutspel. Det är två lag som smällt in mål på försäsongen och med många mål i sikte är gaffeln, etta och tvåa, en gardering som gillas.

Tappara Eisbären Berlin
4. Tappara - Eisbären Berlin Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Tampere är det ettan mot jumbon i Grupp E som ställs mot varandra då Tappara på sex poäng tar emot Eisbären Berlin som ännu står på noll. Jag trodde inför säsongen att de tyska mästarna från Berlin skulle ha goda möjligheter att ta sig vidare från denna grupp, men CHL-sejouren har inte inletts särskilt lovande med två raka förluster mot just Tappara och mot Skellefteå. Nu reser man till Finland som klara underdogs, och det finska storlaget värderas även högt av det svenska folket som streckat ettan till 80 %. Det är inget vi vill luta oss emot, och med tanke på kapaciteten som finns i detta Berlin finns det goda möjligheter till en knall i Tampara Ice Stadium ikväll.

JKH GKS Jastrzebie HC Bolzano Foxes
5. JKH GKS Jastrzebie - HC Bolzano Foxes Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Polen står som värd för match fem och det är inte ofta det är polska inslag i vare sig CHL eller på powerplaykupongen. Så är nu fallet när Jastrzębie entrar den europeiska scenen och i premiären ställs mot italienska Bolzano. Polackerna är en rejäl underdog i både grupp som turneringen i helhet då man inför turneringens start stod i över 300 gånger pengarna till att vinna turneringen och 8.50 att vinna gruppen. Mot Bolzano, som tog silvret i Ice Hockey League där lag från Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Slovakien ingår, ska polackerna inte ha särskilt goda möjligheter då man dessutom förlorat sju av nio matcher på försäsongen. Gästerna streckade till ynka 52% och det tycker jag fungerar som en utmärkt spik på ett mindre system med tanke på att man har klart godare segermöjligheter än så.

HK Donbass Rungsted Seier Capital
6. HK Donbass - Rungsted Seier Capital Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Ukrainsk hockey är inte heller särskilt vanligt förekommande i CHL eller på powerplay. Men nu är det dags då Donbass Donetsk kvalificerat sig till turneringen och i öppningsmatchen ställs mot danska mästarna Rungsted. Ukrainarna är favoriter här, och danskarna öppnade säsongen svajigt med att ”bara” vinna efter förlängning i den danska premiären mot Herlev Eagles där man dessutom kvitterade till 5-5 med ynka 45 sekunder kvar av ordinarie tid. Ukrainska Donbass har å sin sida vunnit sex av sju matcher på försäsongen, dock i synnerhet mot från Ukraina. Kan det danska mästarlaget växla upp och visa att man är andrahandsfavoriter bakom Klagenfurt till att vinna gruppen? Fram med penseln och måla dit samtliga tecken.

Fischtown Pinguins TPS Turku
7. Fischtown Pinguins - TPS Turku Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I den tyska hamnstaden Bremerhaven hör Fischtown Pinguins hemma och laget gjorde i fjol en stark säsong i den inhemska ligan där man slutade tvåa i den norra serien bakom Eisbären Berlin som sedan blev mästare. Förra helgen, där de vann mot TPS och förlorade mot Växjö, fick de göra det utan ettan, tvåan och trean i den interna poängligan från i fjol då samtliga tre representerade slovenien i OS-kvalet. Nu är de tillbaka, och på hemmaplan var man starka i fjol och när man nu ställs mot ett TPS som inte imponerat inledningsvis tycker jag att tyskarna ska ha goda chanser till minst en poäng. 1X är en trevlig gardering.

KAC Klagenfurt Rouen Dragons
8. KAC Klagenfurt - Rouen Dragons Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

De österrikiska mästarna Klagenfurt ställs mot de franska mästarna Rouen. Gästerna har inför säsongen tappat både sin bästa forward, Nicolas Deschamps, och bästa back, Maxim Lamarche, och med tanke på att Klagenfurt kunnat behålla nästan allt från fjolårets slagkraftiga guldtrupp tycker jag att de rödvita från Österrike ska kunna lugga fransoserna relativt lätt här. Etta.


Det oreducerade systemförslaget för fredagens powerplay består av 216 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
2
1
X
2
3
1
2
4
1
X
2
5
X
2
6
1
X
2
7
1
X
8
1

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.