Systemförslag: Powerplay 3/5

Power Play promo
Måndagens powerplay bjuder på finalmatch i SHL, finalmatch i Schweiz, Tre Kronor mot Norge samt fem nattmackor från NHL. Åtta gröna bockar krävs och två spikar ska bankas in.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Växjö Lakers Rögle BK
1. Växjö Lakers - Rögle BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi inleder givetvis med höjdpunkten: finalmatch nummer två mellan Växjö och Rögle. Växjö har 1-0 i matcher efter att ha vunnit med 2-1 under lördagseftermiddagen där Pontus Holmberg blev stor matchhjälte med tio minuter kvar av ordinarie tid. Rögle var det lag som inledde matchen bäst med ett stort tryck mot Erik Källgren i Växjö-kassen och var förtjänta av ett ledningsmål när Växjö istället tog ledningen och sedan kontrollerade tillställningen. Rögle vill spinna vidare på de första tio minuterna av matchen, och ska absolut inte räknas bort trots att Växjö har hemmaplansfördelen. Alla tecken föredras.

2. Norge - Sverige

Vårt tips: 2

I Malmö väntar ett möte mellan Sverige och Norge träningsturneringen Nordic Cup. Här är det givetvis blågul favör vilket både odds och svenska folkets streckning indikerar. Ett ihopplock av spelare från SHL, KHL och den schweiziska ligan kamperar om VM-platser. Sverige spelade två matcher mot Danmark förra veckan där man vann den ena med 4-2 och förlorade den andra med 3-2. Norge har inte inte spelat en ishockeylandskamp på över ett år, och mot Sverige har man inte lyckats vinna på de tretton senaste försöken. Fjorton raka för blågult kan vi med stor säkerhet skriva in efter ikväll.

EV Zug Geneva Servette HC
3. EV Zug - Geneva Servette HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

I det schweiziska slutspelet är det också final-fas men det är match ett som står för dörren. Zug mot Servette som gäller, ettan mot sexan i grundserien och båda lagen har under slutspelet gått starkt och förlorat få kamper. Servette har i själva verket gått starkare under slutspelet än serieledarna, trots en hårdare sida av slutspelsträdet, och tagit sig till final efter att ha skickat ut de två topplagen Fribourg och Zürich. För Zugs del satt det lite längre inne, då det krävdes sex matcher för att bli av med Bern och sedan fyra matcher för att bli av med serietian Rapperswil i semifinalserien som spelades i bäst av fem matcher. Här hemma i Bossard Arena hade man åtta raka segrar innan Rapperswil bröt den sviten när det spelades ishockey här senast. Det bortastarka Servette, med Henrik Tömmernes i spetsen, har endast förlorat en av åtta matcher i detta slutspel hittills. Kan man rida vidare på vågen i den första finalmatchen? När ettan är alltför hårt streckad är X2 en fin gardering för bättre potential i bygget.

Columbus Blue Jackets Nashville Predators
4. Columbus Blue Jackets - Nashville Predators Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vi kastar oss över Atlanten till NHL där vi är inne i slutfasen av grundserien. I ett sådant här skede av säsongen kan motivationen spela en stor roll i utfallet, och vi har ett par matcher under natten där säsongen är körd för ett av lagen. En sådan match hittar vi i Nationwide Arena där Columbus Blue Jackets tar emot Nashville predators. Columbus är sist i den centrala divisionen, och distansen upp till slutspel är matematiskt omöjlig att fånga in. På den sista slutspelsplatsen hittas Nashville, som jagas av Dallas Stars som hittas tre poäng bakom och dessutom har en match i handen. Viktig match för svensklaget Nashville, som vunnit fem av sex möten med Columbus i år. Här har man både klass och motivation på sin sida och vi bankar dit tvåan.

Ottawa Senators Winnipeg Jets
5. Ottawa Senators - Winnipeg Jets Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I den norra divisionen med enbart kanadensiska lag är Ottawa, som väntat får man nog säga, fast förankrat i botten. Laget byggs om och att man skulle hamna långt ned i tabellen var ingen högoddsare inför säsongen. Trots att slutspelsplats är utom räckhåll så stretar man på och vinner matcher. Lagets stjärnmålvakt Matt Murray hittas på skadelistan och det har varit mycket blågult mellan Senators stolpar den här säsongen där Filip Gustavsson, Marcus Högberg och Anton Forsberg samtliga fått vakta kassen i Murrays frånvaro. Inatt möter man ett otroligt formsvagt Winnipeg Jets som förlorat sex raka matcher. Slutspelsplatsen så gott som säkrad för Winnipeg, så ingen fara på taket i det avseendet. Men ska självförtroende byggas inför slutspelet behöver segrar ramla in. Kommer det en ikväll i Canadian Tire Centre?

Montreal Canadiens Toronto Maple Leafs
6. Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi håller oss kvar i den helkanadensiska divisionen och tar sikte på matchen mellan Montreal och Toronto. Gästerna hittas högst upp i tabellen med nio poängs marginal ned till tvåan Edmonton. Sju poäng bakom Edmonton hittas Montreal på den fjärde och sista slutspelsplatsen. Åtta poängs marginal ned till femman Calgary och en seger inatt tar Canadiens ett stort steg närmare slutspelet. Seger sist mot Ottawa, men fortsatt stora skadebekymmer hos Montreal då man får klara sig utan Price, Gallagher och Drouin och där Tatar och Weber är tveksamma till spel. Men det är även manfall hos gästerna som saknar Holl, Hyman och Bogosian och sedan tidigare målvakten Frederik Andersen. Hemmalaget med mer att spela för men med skadeproblematiken som råder hos Montreal kan det behövas tecken österut.

New York Rangers Washington Capitals
7. New York Rangers - Washington Capitals Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

New York Rangers hade häng på slutspelsplatser och var endast fyra poäng bakom Boston, på den sista slutspelsplatsen, för två omgångar sedan, Då nollades man två gånger om av lokalkonkurrenten Islanders medan Boston körde över Buffalo Sabres i två raka matcher. Det har försatt Rangers i en position där det krävs åtta poäng av åtta möjliga samtidigt som Boston inte får ta någon poäng överhuvudtaget på de sex matcher som de har kvar. Tufft så det förslår för Zibanejad, Panarin och kompani, som inatt ställs mot ett Washington som jagar divisionssegern. Två poäng är man bakom Pittsburgh, och har dessutom en match i handen. Man har saknat både John Carlson och Alexander Ovechkin i hemmamatcherna mot Pittsburgh, men de båda har rest med till New York och är antingen tillgängliga ikväll eller när man möts natten till torsdag. Fördel Capitals som dessutom spelas ned på oddsmarknaden. X2 är en gardering jag är tillfreds med till rådande streckning.

Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins
8. Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Ett Pennsylvania-derby avslutar måndagens powerplaykalas då Philadelphia tar emot Pittsburgh hemma i Wells Fargo Center. Philadelphia Flyers brände sina chanser på slutspel när man endast lyckades vinna en av fyra matcher mot ett avsågat New Jersey Devils förra veckan. Nu är man själva avsågade och säsongen snart färdigspelad för det Flyers som i fjol slutade fyra i Eastern Conference och tog sig till kvartsfinal. Pittsburgh, som inatt besöker Flyers, är klara för slutspel och slåss om segern i den östra divisionen mot främst Washington men även New York Islanders och Boston Bruins har matematiska möjligheter att vinna divisionen i dagsläget. Klass och motivation i gästernas favör. Tvåan kan fungera som en bra spik på mindre system.


Det oreducerade systemförslaget för måndagens powerplay landar på 324 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
2
3
X
2
4
2
5
1
X
2
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
8.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Dagens bästa oddsbonusar

William Hill

Sätt in 200 kr - få 100 kr

Hämta bonus
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
MrGreen

100 kr gratis

Hämta bonus
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se