Måndagens powerplay inleds i S:t Petersburg och avslutas i Bratislava. Däremellan ska vi ta oss igenom ryska andradivisionen och en match från hockeyettan innan vi stänger månaden med en spik i den slovakiska huvudstaden.

Notera det tidiga spelstoppet 16:30

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

SKA Saint Petersburg Jokerit Helsinki
1. SKA Saint Petersburg - Jokerit Helsinki Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Först ut har vi en av de stora giganterna inom den ryska ishockeyn, S:t Petersburg, som på hemmaplan tar emot finska Jokerit. Hemmalaget trejdade i helgen till den poängstarke svensken Malte Strömwall från Sochi. Intressant att se vad han ska kunna uträtta hos storlaget. S:t Petersburg fick offra tre spelare för att nå Strömwalls namnteckning då man skickade två forwards och en försvarare till bottenlaget Sochi. Till matchen hemma mot Jokerit kommer man som relativt klara favoriter. Fyra raka segrar för Petersburg, och man vänder hem till hemmaborgen Ice Palace efter en roadtrip som slutade med dubbla segrar. Vinst mot Cherepovets med 3-2 och sedan seger på straffar mot topplaget Salavat Ufa. Jokerit hade inte ett lika trevligt veckoslut som Petersburg utan kommer till den här matchen med dubbla bortaförluster i bagaget då man föll mot Novgorod och Podolsk. Fortsätter här sin sejour på resande fot, med kanske tuffast möjliga motstånd. Nej, alldeles för svår bortamatch för finnarna det här och när ettan inte streckas alltför hårt är det en fullgod spik.

Vityaz Podolsk HC Dinamo Riga
2. Vityaz Podolsk - HC Dinamo Riga Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Seriens svagaste lag Dinamo Riga är på besök i Podolsk för att ta sig att ett hemmalag med två raka segrar på hemmaisen i Vityaz Ice Palace efter att ha åkt på fem raka förluster här. Dinamo Riga är som nämnt seriens svagaste lag och dessutom det klart svagaste bortalaget med endast fyra inspelade poäng på fjorton matcher varav noll trepoängare. Två av dessa fyra poäng på bortaplan tog man mot kinesiska Kunlun via en övertidsseger förra måndagen. Hemmalaget kommer nog få kämpa om poängen mot letterna som bara förlorat med uddamålet de två senaste matcherna, och när det svenska folket tror stenhårt på Linus Hultström och Mattias Tedenbys Podolsk ritar vi ned alla tecken och hoppas på en lettisk pinne!

HC Tambov Molot-Prikamye Perm
3. HC Tambov - Molot-Prikamye Perm Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi tar ett hack nedåt i seriesystemet till VHL där vi har fyra matcher framför oss. Tambov mot Perm är först ut. Bottenskiktet av tabellen det här handlar om när det är lag 18 mot lag 25 i en serie som innehåller 26 lag. Lagen möttes så sent som för tio dagar sedan, med utfallet Tambov-seger på bortaplan. Är tillbaka på hemmaplan, och relativt stora favoriter här. Men när Perm faktiskt är bättre på resande fot än på hemmaplan är det ingen bergsäker etta det här trots att det skiljer en hel del poängmässigt lagen emellan.

HK Dynamo MO HC Yugra
4. HK Dynamo MO - HC Yugra Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

HC Yugra åker till Moskva med gott självförtroende i bagaget efter tre raka segrar, med den senaste mot just dagens motstånd med 4-1 på hemmaplan. Den matchen spelades för elva dagar sedan och sedan dess har dagens hemmalag hunnit avverka tre matcher. Två matcher mot tabellsjuan Rubin Tyumen och en match mot Zvezda Moskva. En vinst, en förlust och en straffläggningsförlust. Hos tabelltrean Yugra hittas poängligaledande Kirill Pilipenko som Dynamo får se upp med om man ska komma härifrån med poäng. När Yugra varit ur matchspel i nästan två veckor är det fördelaktigt komplettera den skenande ettan med både kryss och etta.

Buran Voronezh Toros Neftekamsk
5. Buran Voronezh - Toros Neftekamsk Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Toros på femteplatsen i tabellen gästar Voronezh som inte hittas förrän på plats 23 i tabellen. denna match är det också fördel bortalaget enligt svenska folket och oddsmarknaden. Toros har vunnit båda matcherna lagen emellan med 3-2 respektive 4-2 och kommer hit med tre raka segrar i bagaget. Voronezh vann på övertid hemma mot nästjumbon Perm i helgen. På hemmaplan har man varit klart starkare och på fjorton matcher har det bara blivit sex nollpoängare. Ett Toros som trivs kart bättre på hemmaplan kommer inte undan lätt med alla tre poängen här. Helgardera!

HC Rostov Izhstal Izhevsk
6. HC Rostov - Izhstal Izhevsk Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tabelltian Rostov är inne i en liten svacka med fyra raka förluster. Den negativa trenden inleddes med en 1-0-förlust mot Izhevsk och nu möts man igen. Iszhevsk som hittas som jumbo i tabellen har inte varit på resande fot sedan den åttonde november. Ett svagt bortafacit med nio nollpoängare på tretton matcher för Iszhevsk. Utmärkt läge för Rostov att bryta den negativa trenden och ta revansch på tabelljumbon, vi bankar dit ettan.

7. Nyköpings HF - Strömsbro IF

Vårt tips: 1X2

Det enda svenska bidraget på dagens kupong har vi från den östra HockeyEttan där Nyköping tar emot Strömsbro. Skiljer två poäng i tabellen till Strömsbros fördel men med två matcher i handen för Nyköping. Båda lagen kommer från varsin 7-1 seger i den senaste matchen. Bäst värde på tvåan i skrivande stund med då trenden är att tvåan streckas allt hårdare ju dagen lidit är det inte omöjligt att det fortsätter så fram till spelstopp. Nyköping ska inte räknas bort här då man föregående vecka ”bara” förlorade med 1-0 mot Visby/Roma och vann med 7-1 mot Arlanda.

Iclinic Bratislava Capitals HC Twk Innsbruck Die Haie
8. Iclinic Bratislava Capitals - HC Twk Innsbruck Die Haie Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Sist ut har vi en match från Ice Hockey League som främst består av Österrikiska lag men med inslag av italienskt, slovakiskt och ungerskt. Slovakiskt inslag ikväll, då Bratislava Capitals tar emot Innsbruck. Innsbruck spelade så sent som igår borta mot tabelljumbon Black Wings där man vann med 5-1. Bratislava har haft ett tufft spelschema med två raka förluster mot topplagen Vienna Capitals och Fehervar. När oddsen trendar nedåt samtidigt som man inte är särskilt hårt streckade är ettan en fin spik.


Det oreducerade systemförslaget för måndagens powerplay landar på 243 rader. Rekommenderar i vanligt ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
2
1
X
2
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av