Systemförslag: Powerplay 26/8

Power Play promo
Efter ett långt sommaruppehåll har Svenska Spel äntligen öppnat upp Powerplay-porten igen och det är som vanligt åtta gröna bockar som gäller för att fylla ut plånboken!

Spelstopp 16:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

BK Mlada Boleslav Frölunda HC
1. BK Mlada Boleslav - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vi inleder med Champions Hockey League som idag tar sin början med de första gruppspelsmatcherna. De regerande mästarna Frölunda har rest ned till Tjeckien för ett möte med Mladá Boleslav. Tjeckerna är på förhand nederlagstippade i en svår grupp samtidigt som Frölunda är favoriter till att vinna hela turneringen. Göteborgarnas silly season är minst sagt av intressant slag där spelare som Christian Folin och Ryan Lasch värvats. Att Frölunda ska vara favoriter här råder det inga tvivel om och streckning bör inledas från höger.

Rögle BK EV Zug
2. Rögle BK - EV Zug Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Fjolårets silvermedaljörer här hemma i Sverige, Rögle, tar i Halmstad emot det schweiziska mästarlaget Zug som under sommaren även norpat åt sig Rögles duktige tvåvägsback Niklas Hansson. Ett av flera kännbara tapp för Rögle som förutom Hansson har fått se Daniel Zaar, Simon Ryfors, Eric Gelinas och Moritz Seider lämna laget. Tyler Kelleher, Ryan McKiernan, Ludvig Larsson, Oskar Stål Lyrenäs samt Robert Lantosi är tilltänkta ersättare till de tunga spelarförlusterna efter fjolårets succé. I kvällens match mot Zug saknas försvarsspelaren Erlend Lesund och ovan nämnda Robert Lantosi då dessa representerar Norge respektive Slovakien i det OS-kvalet som spelas parallellt med CHL:s första gruppspelsmatcher. Rögle är relativt stora favoriter här men de schweiziska mästarna har ett starkt manskap och har gjort en fin försäsong. Jag plockar fram den stora garderingspennan och målar dit samtliga tecken.

Lukko Rauma HC Lausanne
3. Lukko Rauma - HC Lausanne Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det finska mästarlaget Lukko är topptippade efter guldet hemma i Finland i fjol. Detta trots att man efter guldet i fjol tappat sina tre främsta poängplockare då Eetu Koivistoinen lämnat för HIFK, Robin Press för Severstal i KHL och Daniel Audette för Podolsk i KHL. Jag tycker att man under sommarens silly season inte förstärkt tillräckligt bra med tanke på digniteten på de spelare man tappat, och kommer in i dels turneringen och i denna match som lite väl stora favoriter. Det svenska folket tror på laget från vårt östra grannland som i skrivande stund är streckade till över 60%. Jag tycker att schweiziska Laussane, som kunnat ersätta de tyngsta tappen relativt väl med spelare som Jiri Sekac och Martin Gernát, helt klart ska kunna utmana om poängen här. För den våghalsige och den som vill spela ett mindre system rekommenderas X2.

ZSC Lions Zurich Helsingfors IFK
4. ZSC Lions Zurich - Helsingfors IFK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

I Hallenstadion i schweiziska staden Zürich tar Rickard Grönborgs ZSC Lions emot finska HIFK. Schweizarnas redan starka trupp från i fjol med spelare som Sven Andrighetto, Garrett Roe, Maxime Noreau och Patrick Geering har kompletterats med de välmeriterade spelarna Yannick Weber, John Quenneville och Justin Azevedo. HIFK har från fjolårets brons hemma i Finland tappat flera tongivande spelare då den interna poängligavinnaren från i fjol, Jere Salinen, lämnat för spel i schweiziska Biel och både Anton Lundell och Henrik Borgström lämnat för NHL-spel. Jag tycker förutsättningarna för en hemmaseger är goda och till de 45 % som hemmalaget är streckade till i skrivande stund tycker jag att ettan kan spikas.

Cardiff Devils Adler Mannheim
5. Cardiff Devils - Adler Mannheim Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

I Cardiff ska det spelas ishockey för första gången på ett och ett halvt år med tanke på att fjolårssäsongen ställdes in helt. Ett helt nytt lag i princip hos Devils, som åkt ut med buller och bång i gruppspelet de tidigare tre gångerna man varit i CHL. Adler Mannheim har å sin sida förstärkt truppen rejält med en handfull spelare som håller europeisk toppklass. Det ska inte vara annat än klasskillnad mellan dessa lag och med tanke på att Cardiff har ett helt nykomponerat lag och inte spelat en enda träningsmatch ska tyskarna ha goda möjligheter till att gå segrandes ur denna strid, tvåa!

SønderjyskE ishockey Red Bull Munich
6. SønderjyskE ishockey - Red Bull Munich Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Danmark ska det spelas ishockey då Sönderjyske får besök av det tyska storlaget EHC Red Bull München. Laget från Vojens var fjärde bästa lag i Danmark, och inför i år har man dessutom tappat ettan och tvåan i den interna poängligan från i fjol, Cameron Brown och Brendan Harms. München har varit ett starkt lag både inrikes och i Europa under flera års tid och har nu fått behålla stora delar av stommen som i fjol slutade tvåa i grundserien. Tyskarna är givetvis stora favoriter här, men när de röda tjurarna är streckade till över 70 % är det sannerligen läge att fatta garderingspennan.

7. Brynäs - Malmö Redhawks

Vårt tips: X2

Igår inleddes Skoda Trophy i Södertälje med att Djurgården besegrade Södertälje med 3-0. Idag ger sig Malmö och Brynäs in i turneringen då de ställs emot varandra i Scaniarinken. Det är ett Malmö som gått rent på försäsongen då de vunnit samtliga tre matcher mot Timrå, Växjö och Oskarshamn. Målvakten Daniel Marmenlind, som är ny från Västervik inför säsongen, har varit en positive injektion mellan stolparna och har varit en gigant i Redhawks-kassen och kan möjligtvis utmana Oscar Alsenfelt om förstaspaden. För Brynäs del ska man försöka studsa tillbaka efter den struliga fjolårssäsongen där man var indragna i det negativa kvalspelet. Finskt in i båset och mellan stolparna i form av Mikko Manner och Veini Vehviläinen och på försäsongen hittills har man vunnit mot AIK och förlorat mot Timrå. Nu möter man ett lag av större dignitet och det är Malmö som är favoriter inför kvällens match. Jag tycker att Malmö ser klart intressantare ut än Brynäs, och tycker att X2 är en fullgod gardering.

8. Timrå - Björklöven

Vårt tips: 1X2

I NHC Arena tar ikväll Timrå emot Björklöven i vad som är en repris av den Hockeyallsvenska finalen från i våras där Timrå segrade och tog sig till SHL. Lagen möttes också i en träningsmatch för en knapp vecka sedan, i Umeå, där Björklöven gick segrandes med siffrorna 5-2. Timrå var favoriter inför den matchen och är trots förlusten återigen solklara favoriter, vilket såklart är förståeligt och korrekt med tanke på att det är en SHL-trupp som ställs emot en hockeyallsvensk. Med tanke på att det är träningsmatch och att Björklöven vann relativt klart för en vecka sedan känns det vanskligt att lägga samtliga ägg i Timrå-korgen som är streckad till över 55 %. Då plitar jag hellre ned samtliga tecken och hoppas på att de gröngula från björkarnas stad följer upp förra veckans seger med ytterligare en ikväll!


Det oreducerade systemförslaget för torsdagens powerplay består av 162 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
2
2
1
X
2
3
1
X
2
4
1
5
2
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.