Systemförslag: Powerplay 25/3

Power Play promo
Slutspelskaraktär till 100% på fredagens powerplay då vi ska greppa tag om det HockeyAllsvenska slutspelet, play-out samt AllEttans slutspel.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


BIK Karlskoga Mora IK
1. BIK Karlskoga - Mora IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Vi inleder med det HockeyAllsvenska slutspelet där seriesegraren HV71 och serietvåan MoDo båda klarade av favoritskapet och vann sina respektive kvartsfinaler mot Västervik och Kristianstad. Nu är det dags för tabelltrean BIK Karlskoga att ge sig in i leken, mot ett Mora som tagit sig till kvartsfinal via play-in där man besegrade Tingsryd med 2-1 i matcher. I detta Mora finns det gott om kvalité, i framförallt Johan Persson och Daniel Ljunggren som båda hittades högt upp i poängligan när grundserien summerades, men det är ett urstark BIK Karlskoga som står för värdskapet här. När man nu fått fart på nyförvärvet Marc-Oliver Roy samtidigt som kedjan med Björklund, Lindqvist och Lilja ständigt är på hugget kommer man bli otroligt svårslagna här hemma i Nobelhallen där Helmerssons mannar vunnit fjorton av de senaste sexton matcherna. På större system kan krysset få ackompanjera den givna ettan som på mindre system kan lämnas ensam.

IF Björklöven Västerås IK
2. IF Björklöven - Västerås IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Fyran och femman från den HockeyAllsvenska grundserien ger sig i afton också in i kvartsfinalspelet då Björklöven tar emot Västerås uppe i Umeå. Björklöven har ryckt upp sig nämnvärt efter att Viktor Stråhle tog över laget med åtta vinster på de nio matcherna som spelats efter att Hans Wallson lämnade laget. Den enda förlusten under denna period, ja den har kommit mot just Västerås, som vann när lagen möttes här uppe för precis två veckor sedan. Oviss match, och oviss matchserie, då båda lagen kommer hit med god form och då man slagit varandra under säsongens gång. Att spika krysset är djärvt, men är heller ingen tokig idé på ett mindre system – men på större system föredras att rulla ut heltäckningsmattan och jobba bort den överstreckade ettan.

IF Troja-Ljungby Södertälje SK
3. IF Troja-Ljungby - Södertälje SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

I det negativa kvalspelet, om vilket lag som ska hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan, är tre matcher spelade och det är fördel Södertälje som har en 2-1-ledning i matchserien. Man var på god väg mot en tredje raka, och därmed tre matchbollar, innan Troja-Ljungby hittade både reducerings- och kvitteringspuck inom den sista spelminuten innan Oscar Öhman sedan avgjorde drygt elva minuter in i förlängningsspelet. Smålänningarna har varit bra, och har skapat en stor mängd målchanser och det har varit den belarusiske burväktaren Nikita Tolopilo som räddat Södertälje hittills. Nu har de trojanska hästarna chans att kvittera matchserien, vilket jag tycker det finns goda möjligheter till sett till hur matcherna hittills sett ut. Spiketta!

Karlskrona HK Vimmerby HC
4. Karlskrona HK - Vimmerby HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Något av Troja-Ljungby och Södertälje ska ut från HockeyAllsvenskan, och kampen om vilket lag som ska ta klivet upp till Sveriges näst högsta serie är i full gång. Karlskrona, som under det senaste decenniet varit uppe i både SHL och HockeyAllsvenskan, kamperar nu om en återkomst till HockeyAllsvenskan. Men just nu är goda råd dyra för blekingelaget då man i matchserien mot Vimmerby ligger under med 1-0 efter att ha förlorat det första mötet med hela 8-2. Karlskrona hade dessförinnan förlorat fyra raka matcher och det är över en månad sedan som Eric Karlssons manskap vann efter ordinarie tid. Att det är dags för det i afton tycker oddsmarknaden där hemmalaget i skrivande stund är favoriter, men det svenska folket håller gästerna högre och den sviktande formen samt första matchens resultat skrämmer nog bort en drös från att plita ned ettan. Vi plockar fram den stora penseln och målar dit samtliga tecken.

Kalix HC Piteå HC
5. Kalix HC - Piteå HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

150 mil norr om Karlskrona tar sig Kalix an Piteå och det är hemmalaget för aftonen som bär favoritskap och ledning i matchserien efter att ha bortabesegrat Piteå under tisdagen med 6-3 där Samuel Eriksson och Wille Åström blev matchvinnare med två mål vardera. Kalix vann dessförinnan mot självaste Hudiksvall, som slagit i princip allt och alla den här säsongen och av de sex matcher som dessa två lag spelat mot varandra under säsongen har Kalix vunnit fyra. Att det blir hemmaseger här är troligt, och till nuvarande streckning en bit under 50 % fungerar ettan som en utmärkt spik på såväl små som stora system.

Surahammars IF Huddinge Hockey
6. Surahammars IF - Huddinge Hockey Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Huddinge har tagit kommandot i matchserien mot Surahammar efter att ha vunnit på hemmaplan med 4-1. Det är dock Surahammar som bär favoritskapet i match två, medan det svenska folket håller gästerna från Stockholm något högre. Surahammar har svarat för en fin säsong i den norra serien där man placerade sig före lag som Kalix och Borlänge, och jag tycker inte att man ska räknas bort här. Alla tecken föredras.

Mariestad BOIS Halmstad Hammers HC
7. Mariestad BOIS - Halmstad Hammers HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Mariestad gick starkt i den södra serien där man slutade fyra bakom Nybro, Kalmar och Väsby, och man inledde slutspelet med att besegra Halmstad med 3-2 där Hammers reducerade med knappt tjugo sekunder kvar av matchen. Hemma i Mariehus Arena är BoIS starka med fyra raka segrar och lagets poängkung Oliver Kandergård visade fortsatt fin form i matchseriens första match där han svarade för lagets 2-1-mål. Bra läge för Mariestad att ordna avancemanget här, där bara en uppladdning med tacobuffé på klassiska Rattugglan från gästerna skulle kunna ställa till det för Andreas Appelgrens manskap. Fram med spikpistolen och nita dit ettan!

Börlänge HF Visby-Roma HK
8. Börlänge HF - Visby-Roma HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Sist ut på denna härliga fredagskupong är ett möte från Borlänge där det är gotländskt besök i from av Visby-Roma. Match nummer ett nere på ön slutade med klar Borlänge-seger där de före detta Leksands-spelarna Marcus Karlberg och Martin Janolhs svarade för varsin balja och där den före detta Mora-målvakten Oliver Norgren fick hålla nollan. 3-0 till masarna skrevs resultatet till där, och det är hemmalaget som bär favoritskapet här trots att gotlänningarna är ett starkt lag på resande fot och trots att man basas av den före detta Djurgårds-, Skellefteå-, Linköpings- och MoDo-tränaren Hans Särkijärvi. ”Säckens” gäng åker till Borlänge med fem raka bortasegrar i bagaget, och man ska absolut inte räknas bort här


Det oreducerade systemförslaget för fredagens powerplay består av 162 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
1
X
2
3
1
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 65 kr
    per andel
  • 18:59
    torsdag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se