Systemförslag: Powerplay 24/9 med 250.000kr extra!

Power Play promo
Fredag och HockeyAllsvensk premiär! När man inte trodde det kunde bli bättre har Svenska Spel skjutit in 250.000kr extra att slåss om på powerplay - och vi vill givetvis norpa en del av den potten!

Spelstopp 17:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

HV71 Aik If
1. HV71 - Aik If Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Den HockeyAllsvenska säsongen inleds klockan 18:00 med en trevlig fight från Jönköping och Husqvarna Garden där två topptippade lag drabbar samman. HV71 är stora favoriter att ta klivet upp till SHL medan AIK är tippade några placeringar bakom smålänningarna. Gästerna har även ett par viktiga kuggar på skadelistan. HV71 med Önerud, Forsberg, Vesel, Billins och fler därtill är givetvis rättmätiga favoriter här. Till nuvarande streckning som är över 70 % bör den givna ettan garderas upp, helst med både kryss och tvåa.

Södertälje SK IF Björklöven
2. Södertälje SK - IF Björklöven Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Match nummer två på kupongen är kvällens sista, som spelas i Scaniarinken mellan Södertälje och Björklöven med nedsläpp 20:30. Ett Södertälje som efter fjolårets fjärdeplats i grundserien tappat ettan, tvåan, trean, fyran, sexan och sjuan i den interna poängligan. Ersatt dessa med bland annat Colin Smith från Väsby och Jonatan Harju och Felix Olsson från Tingsryd. ”Löven” föll i fjol på målsnöret då man i den HockeyAllsvenska finalen föll mot Timrå. Nu har Kenttä och Wallson till stor del byggt ett nytt lag med intressanta nyförvärv i Félix Girard, Gerry Fitzgerald och målvakten Claes Endre. Mot ett SSK tycker jag att Björklöven ska väga snäppet tyngre och till nuvarande streckning kring 40% är tvåan en fullgod spik.

Västerviks IK MODO Hockey
3. Västerviks IK - MODO Hockey Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Västervik gick starkt i fjol och var en av säsongens stora överraskningar. Inför i år har man tappat tränare, målvakt, backar och forwards, och det blir en stor omställning för Västervik efter fjolårets fina säsong då man i sommar tappat en stor och betydande del av det framgångsrika laget. Fjolårets succétränare, Mattias Karlin, står ikväll i bortabåset då han tagit över ett MODO som värvat en handfull intressanta spelare i till exempel den kanadensiska forwardstrion Tanner MacMaster, Sam Vigneault och Riley Woods. MODO inledde försäsongen med fyra raka torsk, men har sedan dess vunnit tre raka då Sundsvall, Mora och Björklöven besegrats. Här ska man vara det bättre laget, och vi inleder från höger. På mindre system kan tvåan lämnas ensam.

Almtuna IS IF Troja-Ljungby
4. Almtuna IS - IF Troja-Ljungby Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Uppsala är det match mellan två förväntade bottenlag då Almtuna tar emot nykomlingen Troja/Ljungby. Gästerna hade ett mindre trevligt genrep då topptippade HV71 vann med hela 9-0 (!). Jag tycker nykomlingarna värvat intressant med spelare som Joakim Hillding, Cameron Brown och Dennis Fröland in i laget. Mot ett Almtuna, som går in på sin nittonde raka säsong i HockeyAllsvenskan, tycker jag att de trojanska hästarna ska ha goda möjligheter till poäng och bör finnas med på både små och stora system.

VIK Västerås Tingsryds AIF
5. VIK Västerås - Tingsryds AIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I ABB Arena är det ett storsatsande Västerås som tar emot ett Tingsryd som efter fjolårets fina säsong tappat tongivande spelare på både målvakts-, back- och forwardsidan och det kommer med stor sannolikhet skilja en ocean med poäng mellan dessa två lag när grundserien summeras. Västerås har på försäsongen besegrat bland annat Malmö, BIK Karlskoga och Södertälje medan gästerna förlorat samtliga fyra matcher mot allsvenskt motstånd. Allt pekar på en gulsvart seger, men det tycker även det svenska folket som streckat Västerås till över 70%. Det är inte ur poolspels-synpunkt inte acceptabelt i förhållande till vilka egentliga vinstchanser laget från gurkstaden har. Komplettera ettan med både kryss och tvåa för högre potential i systemet.

Kristianstads IK BIK Karlskoga
6. Kristianstads IK - BIK Karlskoga Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kristianstad klarade sig med ett nödrop kvar i HockeyAllsvenskan då Rikard Olsén i den femte och avgörande matchen av det negativa kvalspelet mot Väsby skickade in pucken i krysset räddade Kristianstads HockeyAllsvenska existens. Efter det har man tappat betydelsefulla spelare i bland annat Calle Klang, Kalle Miketinac och Gustav Willman Borvik. Dessutom tappade man Alexander Molldén till Malmö i SHL, men efter att ha fått nöta läktarplats i de inledande omgångarna är den duktige försvarsspelaren tillbaka på lån hos de gröna skåningarna. BIK Karlskoga inför säsongen tappat lagets tvåa, trea och fyra i den interna poängligan, Linus Karlsson, Gustaf Thorell och Tor Immo. Intressanta spelare har dock värvats i forwarden Sebastian Collberg från den tyska andraligan och försvarsspelaren William Pethrus från just Kristianstad. Jag tror Kristianstad går en tuff säsong till mötes - men BIK Karlskoga streckas i skrivande stund till över 60% och bör garderas med ögonaböj.

HC Vita Hästen Mora IK
7. HC Vita Hästen - Mora IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Den sjunde och sista HockeyAllsvenska fighten på kupongen spelas i Norrköping där Vita Hästen tar emot Mora. Ett Vita Hästen som tappat ett par viktiga kuggar från ifjol. Den skicklige försvarsspelaren Kim Johansson har flyttat hem till Luleå och tagit en tröja i SHL, lagets interna poängligavinnare Emil Lundberg har lämnat för Sparta Sarpsborg i den norska ligan och Alexandre Lavoie, som värvades under säsongen och svarade för 18 poäng på 20 matcher, har skrivit på för Västerås. Hos gästerna finns det kvalité, i synnerhet i offensiv riktning då Johan Hedberg förfogar över Daniel Ljunggren, Lukas Wernblom, Paul Bittner och Bobby MacIntyre. Mora är inte så betrodda av det svenska folket som man nog borde vara här - och att inleda från höger är fördelaktigt.

Brynäs IF Linköping HC
8. Brynäs IF - Linköping HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongen rundas av med en fight från SDHL där Brynäs tar emot Linköping hemma i Monitor ERP Arena. Efter premiärförlusten mot Luleå har gävlelaget vunnit fyra raka matcher med 25-6 i målskillnad, och möter här ett LHC som också är i fin form då de vunnit samtliga tre matcher i säsongsinledningen. Här tror jag dock att de vita lejonen ställs mot ett alltför svårt motstånd, och till nuvarande streck kring 60% på värdarna kan ettan lämnas alena.


Det oreducerade systemförslaget för fredagens powerplay består av 324 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
2
3
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
X
2
7
X
2
8
1

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.