Systemförslag: Powerplay 23/9 med 250.000 kronor extra - HockeyAllsvensk premiär!

Power Play promo
HockeyAllsvenskan drar igång under fredagskvällen då vi har full omgång på programmet. Dessutom har Svenska Spel skjutit in 250.000kr extra att slåss om på powerplay där de sju matcherna från HockeyAllsvenskan kompletteras med ett schweiziskt tungviktsmöte.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Djurgårdens IF Västerås IK
1. Djurgårdens IF - Västerås IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Stockholm är första anhalt på detta fina fredagspowerplay och det är nykomlingen Djurgården, som degraderades från SHL i våras, som hemma på Hovet tar emot Västerås. Stockholmarna är givetvis topptippade med tanke på att man från SHL kunnat behålla spelare som Linus Arnesson, Ludvig Rensfeldt, Fredrik Forsberg, Tim Söderlund och Emil Berglund. Man har dessutom knutit till sig landslagsduon Marcus Krüger och Daniel Brodin, samt John Norman från Jokerit. Joakim Fagervall förfogar över ett starkt lag där ovan nämnda och rutinerade spelare ackompanjeras av yngre spelare från de egna leden. Västerås är å sin sida även dem inne i sin satsning mot SHL som påbörjades i fjol och som fortsätter i år. Man åkte i fjol ut i kvartsfinal mot Björklöven, och har från föregående säsongen kunnat behålla viktiga pelarna Johan Gustafsson, Jimmie Jansson, Mikael Frycklund och Lukas Zetterberg, och Oliver Bohm Trevor Cheek och Jesper Kokkonen får ses som de främsta förvärven de gulsvarta svarat för under sommaren. Djurgården bär ett tydligt favoritskap här, i synnerhet hos det svenska folket som streckar laget från huvudstaden hårt. Garderingar välkomnas varmt i jakt på högre utdelning.

Västerviks IK Tingsryds AIF
2. Västerviks IK - Tingsryds AIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I premiäromgången bjuds vi på ett smålandsderby från de östra delarna av landskapet och Plivit Arena där Västervik är hemmahörandes. Emil Georgsson har varit en framgångrik General Manager för Västervik de senaste åren när laget skördat stora framgångar, men har tagit steget till Södertälje. Det är numera Martin Gudmunsson som både är General Manager och huvudtränare för de rödvita som under sommaren inte värvat mindre än sex nordamerikaner. Hur väl det kommer slå ut är bara framtiden som kan utvisa, men laget har under försäsongen inte förlorat under ordinarie matchtid. Här möter man Tingsryd som tappat huvudtränare Magnus Bogren, även han till Södertälje, och också tappat ettan, tvåan och fyran i den interna poängligan från i fjol. Man hoppas nog en hel del på att Felix Olsson och Jonatan Harju håller samma nivå som för två säsonger sedan när de nu är tillbaka efter en säsong i Södertälje. Jag håller dock Västervik något högre i denna batalj och tycker att 1X bör räcka gott!

IF Björklöven BIK Karlskoga
3. IF Björklöven - BIK Karlskoga Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tungviktsmöte stundar i Umeå där fjolårsfinalisterna Björklöven tar emot semifinalisterna BIK Karlskoga. Björklöven fick HV71 på darr i finalserien i fjol, och har nu varit i den HockeyAllsvenska finalen tre år i följd. Nu gör man ett fjärde försök att ta steget upp i högstaserien och har laddat bössan rejält med värvningar av hög kaliber. Kim Johansson, Scott Pooley och Maxime Fortier är ett axplock av de spelare som plockats in till de gröngula som har siktet inställt på SHL. Ikväll möter man BIK Karlskoga, som ständigt är i toppen av den HockeyAllsvenska tabellen har kvar en stor del av stommen från i fjol men har tappat profilen Henrik Björklund till Färjestad och dessutom assistmakaren Aleksi Rekonen till tjeckiska HC Plzen. Här tror jag att Björklöven kommer väga alldeles för tungt för värmlänningarna - och i min bok är ettan given!

Kristianstads IK Almtuna IS
4. Kristianstads IK - Almtuna IS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kristianstad svarade i fjol för en överraskande stark säsong då man stod för ett gäng imponerande insatser och tog sig till kvartsfinal där MoDo blev numret för stort. Efter den succéartade säsongen i fjol har de grönklädda skåningarna givetvis tappat ett gäng viktiga spelare. Den skickliga målvakten Frederik Dichow har lämnat för Frölunda, precis som den nordamerikanska trion Sideroff, Kontos och Cheek samt Herman Hansson som lämnat för HV71. Hos motståndet för dagen, Almtuna, bygger man vidare på stommen från i fjol och man har heller inte värvat något som sticker ut nämnvärt - förutom möjligtvis den norske forwarden Mikel Øby-Olsen från Oskarshamn, som i fjol fick förtroendet i 35 SHL-matcher. Kan den 20-årige forwarden möjligen ta ytterligare kliv i sin utveckling under Robert Kimbys vingar? Oviss match-up där heltäckningsmattan är att föredra.

Östersunds IK Södertälje SK
5. Östersunds IK - Södertälje SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Det lag jag ser mest fram emot att se i HockeyAllsvenskan i år är Södertälje. I fjol hade man en ruskigt tuff säsong och höll sig kvar i serien via seger i det negativa kvalspelet mot Troja-Ljungby. I år har man laddat om, med ny sportchef, ny tränare och ett flertal nya och intressanta spelare. Ovan nämnda Emil Georgsson, som har jobbat framgångsrikt hos Västervik som GM, samt Tingrydstränaren Magnus Bogren, är de främsta värvningarna man svarat för när det kommer till sidan av isen. När det gäller de som ska prestera på isen har spelare som Albin Carlson, Johan Ivarsson och Daniel Norbe förstärkt backbesättningen och Linus Videll, Cole Cassels, Anthony Luciani och Filiph Engsund förstärkt forwardssidan. Mot nykomlingen mot Östersund, som aldrig spelat högre upp än HockeyEttan, tycker jag att SSK ska väga klart tyngre. Trots att norrlänningarna värvat spännande spelare som i Guillaume LeClerc, Sam Miletic och Emil Forslund håller jag gästerna klart högre. Tvåa!

Mora IK HC Vita Hästen
6. Mora IK - HC Vita Hästen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Mora tog sig föregående säsong till kvartsfinal där det blev uttåg mot Karlskoga. Johan Hedbergs manskap har siktet högt inställt även i år och med Daniel Ljunggren och Johan Persson i laget har man åtminstone offensiv kraft att tillgå. Med den kraftfulla duon samt med spelare som Måns Carlsson, Kevin Hancock och Patrick Harper ska man kunna rubba ett Vita Hästen som bygger intressant men på pappret har en klart svagare trupp. Minst en poäng för Mora!

MODO Hockey Aik If
7. MODO Hockey - Aik If Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Två förväntade topplag drabbar samman i Hägglunds Arena där AIK gästar MoDo. Ett AIK som värvat bland annat Richard Gynge siktar högre i år jämfört med niondeplatsen i fjol. MoDo tog sig till semifinal, och har tappat Sam Vigneault men kunnat behålla viktiga spelare som Riley Woods, David Bernhardt och Mikkel Aagaard och har samtidigt värvat bland annat August Berg, Josh Dickinson, Adam Pettersson och Rihards Marenis. Två lag som satsar högre i år gentemot i fjol - med viss fördel fjolårets semifinalister från Örnsköldsvik. Fördel hemmalaget, men garderingar välkomnas i jakt på högre utdelning.

HC Fribourg-Gotteron EV Zug
8. HC Fribourg-Gotteron - EV Zug Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Den HockeyAllsvenska premiären kompletteras på powerplay med ett tungviktsmöte från Schweiz. Det är de regerande mästarna Zug som är i farten och gästar Fribourg-Gottéron som i fjol tog sig till semifinal. Zug har ett oerhört slagkraftigt lag, men föll överraskande på hemmais i senaste omgången mot Servette. Fribourg kommer å sin sida från en seger hemma mot Rapperswil där burväktaren Reto Berro blev stor matchvinnare. Det svenska folket drar alldeles för stora växlar av den senaste omgången och värde hittas österut!


Kupongens kassaskåp: Björklöven

De gröngula från Umeå har sannerligen lagt i ytterligare en växel i jakten på SHL och har plockat in spelare som Kim Johansson, Scott Pooley och Maxime Fortier. Dagens motstånd i BIK Karlskoga har tappat två viktiga kuggar i Henrik Björklund och Aleksi Rekonen och förlorat fem av åtta matcher på försäsongen. I ett fullsatt Winpos Arena blir det tydlig hemmaseger!

Dagens rensare: Almtuna

Oviss match-up väntar mellan Kristianstad och Almtuna, där hemmalaget tappat flera spelare från i fjol medan gästerna bygger vidare på stommen från i fjol. Nästan 70 % av strecken på hemmalaget med dessa förutsättningar tycker jag är alldeles för mycket och bortapoäng rensar friskt i Skåneland!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag 216 rader:

1
1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
X
2
5
2
6
1
X
7
1
X
2
8
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 65 kr
    per andel
  • 18:59
    torsdag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se