Systemförslag: Powerplay 23/9

Power Play promo
SHL kliver in i omgång fyra där det under under torsdagskvällen spelas fyra matcher från den svenska ishockeys finrum. På torsdagens powerplay kompletteras dessa med matcher från Danmark, Tyskland och Norge och vi är redo att fälla några hårt streckade lag i jakt på en välbetald åtta.

Spelstopp 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Frölunda HC Leksands IF
1. Frölunda HC - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi inleder i Scandinavium där det är lite av ett toppen-mot-botten-möte då femteplacerade Frölunda tar emot det Leksand som efter tre spelade matcher är placerade som tabelljumbo efter tre raka förluster. Ett Leksand som på pappret har en bra trupp, i synnerhet i offensiven, har inte fått önskad utdelning och är det lag i serien som är ineffektivast då det också är det lag som skapar mest chanser. För hemmalagets del har man, efter en inledande förlust mot Brynäs, ryckt upp sig och besegrat de norrländska lagen Skellefteå och Luleå där den kanadensiske burväktaren Matt Tomkins stått för två fina insatser mellan stolparna. Frölunda blir hårt betrodda av det svenska folket här, men jag tycker inte att Leksand ska räknas bort här överhuvudtaget och en helgardering är nästan ett måste.

Linköpings HC Färjestads BK
2. Linköpings HC - Färjestads BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Precis som Leksand hittas Linköping i botten av tabellen efter de inledande omgångarna. Linköping har kammat noll mot både Luleå och Djurgården och ställs ikväll mot ett topptippat och upprustat Färjestad hemma i SAAB Arena. Färjestad har å sin sida inlett säsongen med två raka vinster där Växjö besegrats på straffar och Malmö efter ordinarie tid. För Linköpings del har det har varit ineffektivitet i offensiven som stjälpt laget - och man hoppas givetvis få ut mer av sina toppspelare Little, Ljungh, Russell, Maxwell och Gibbons som samtliga är mål- och poänglösa efter de två inledande matcherna. Spelmässigt bra, men ineffektivt - har Little och company ställt in siktet någorlunda ska man kunna norpa en pinne av ett defensivt svagt Färjestad som streckas hårt av det svenska folket. 1X rensar fint.

Malmö Redhawks Djurgårdens IF
3. Malmö Redhawks - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

I Skåne är det Redhawks mot Djurgården som gäller där båda lagen står på två vinster efter tre spelade matcher. Malmö inledde säsongen md två raka segrar innan man i helgen föll mot Färjestad i en svängig tillställning. Djurgården å sin sida började säsongen med att förlora hemma mot Skellefteå man har sedan dess besegrat både Linköping och Brynäs. Ett för säsongen upprustat Malmö har sett intressanta ut och för Djurgården del har det varit med andan i halsen som man knipit segrarna mot Linköping och Brynäs. Malmö ska vara det klart starkare laget här och rödhökarna lämnas alena.

Brynäs IF Växjö Lakers
4. Brynäs IF - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brynäs inledde säsongen med att besegra Frölunda och man hann tänka att det kanske kan bli en bra säsong för gävlelaget, innan man fem dagar senare förlorade hemma mot nykomlingen Timrå. Mot Djurgården senast hade man en 2-0-ledning när det återstod mindre än fem minuter - men lyckade tappa till 2-2 och föll i förlängningen. Tufft för Mikko Manners manskap som nu ställs mot det regerande mästarlaget Växjö som har inlett säsongen starkt utan nollpoängare och hittas på andraplats i tabellen bakom Rögle. Mot Timrå sedan var det uppvisning från förstakedjan med Gynge, Rosén och Nättinen som låg bakom fem av lagets sex mål i matchen. Försvaret i Brynäs kommer sannerligen få jobba ikväll, och med försvarsgeneralen Simon Bertilsson frånvarande blir inte utgångsläget desto bättre. X2 är en fullgod gardering.

Frederikshavn White Hawks Rungsted Seier Capital
5. Frederikshavn White Hawks - Rungsted Seier Capital Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi beger oss till vårt sydvästra grannland Danmark där fjolårsmästarna Rungsted har inlett säsongen svagt och är placerade som nästjumbo i danska Matel Ligaen efter fyra spelade omgångar. Dessutom har man öppnat CHL på ett svagt sätt trots det relativt lätta gruppmotståndet. Kvällens värdar, Fredrikshamn, har inlett säsongen desto starkare där topplagen Herlev, Ålborg och Odense luggats. Kan det regerande mästarlaget studsa upp efter den trevande inledningen eller fortsätter kräftgången för Erik Hjalmarssons manskap? Hela säkerhetsbältet på i denna ovissa match.

Krefeld Pinguine Iserlohn Roosters
6. Krefeld Pinguine - Iserlohn Roosters Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Vi tar oss till Tyskland där vi har en match på programmet under torsdagskvällen och denna fight hittar vi i staden Krefeld där Iserlohn Roosters är på besök. Hemmalaget är förankrade i botten av tabellen där endast en poäng spelats in på de fyra inledande matcherna. Ljusning i mörkret för pingvinerna dock då man förstärkt den bräckliga målvaktssidan med den ryske Oleg Shilin som storspelade och ordnade en poäng borta mot storlaget Adler Mannheim senast. Nu är det hemmaplan och ett klart beskedligare motstånd än senast och med spelare som Patrik Hersley, Jesper Jensen och Lucas Lessio i laget ska man kunna norpa minst en poäng mot Roosters. 1X rensar fint.

Gruner IL Oslo Manglerud Star
7. Gruner IL Oslo - Manglerud Star Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Sista nation för kvällen är Norge där vi har två russin att plocka ut från den åtta russin stora powerplaykakan. Först ut från vårt västra grannland är matchen mellan Grüner och Manglerud, vilket sannerligen är ett bottenmöte då jumbon tar emot nästjumbon. Att gästerna är förankrade i botten är förståeligt då man i inledningen av säsongen ställts mot storlagen Stavanger, Frisk Asker, Storhamar och Lillehammer. Man har dessutom spelat jämnt mot flera av dessa och mot ett Grüner ,som varit utspelade i samtliga matcher hittills, tycker jag att chanserna till säsongens första trepoängare är goda. Tvåan betalar bra och kan spikas med gott samvete.

Frisk Asker Storhamar Hockey
8. Frisk Asker - Storhamar Hockey Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Två av de nyligen nämnda storlagen drabbar under kvällen samman i Askerhallen då Frisk Asker tar emot Storhamar. Frisk Asker, som fortsatt är regerande mästare efter guldet säsongen 2018/2019, har inlett säsongen svagt då man är utslagna ur CHL trots två gruppspelsmatcher kvar och är placerade som trea från slutet i den norska ligan efter att ha förlorat två av de tre inledande matcherna. Storhamar har öppnat säsongen desto starkare med tre vinster av fyra möjliga där endast Lillehammer har satt käppar i hjulen för de gröngula efter 5-4-segern för en vecka sedan. Gästernas forwardsstjärna Patrick Thoresen har öppnat säsongen starkt med sju poäng på fyra matcher och det svenska folket tror att Thoresens och Storhamars form håller i sig. Oddsmarknaden indikerar dock jämnare match än så, och i skrivande stund föredrar jag att dra på sig hela säkerhetsbältet.


Det oreducerade systemförslaget för torsdagens powerplay består av 216 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
1
X
3
1
4
X
2
5
1
X
2
6
1
X
7
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.